Kako prolaze savremeni muskarci na BALKANU?

MiaMartinez:
Znate sta? Citajuci ove vase postove, ja se pitam u sta se sve to u Srbiji pretvorilo, kakvi su to postali muskarci, kakve su to zene? Ja sam 89 otisla na Cubu, ovde su sasvim drugaciji odnosi. Ovde muskarci vole zene i zene vole muskarce, a ja imam utisak da se vi mrzite medjusobno. Ili su na ovom forumu sve sami isfrustrirani i razocarani likovi. Malo se vise volite, a malo manje budite rivali. Zna se kakva je muska, a kakva je zenska priroda. Ponasajte se u skladu sa tim, kakav feminizam, kakva zenska prava? Zene imaju puna prava u skladu sa svojom prirodom. Najmocnija devojka je nezasticena i slaba devojka. Niko ne voli muskarace. Pare kao motiv za vezu? Ovde ljudi nemaju prebijene pare, pa ipak uglavnom ljubav igra glavnu ulogu u musko-zenskim odnosima. Razmisljala sam da se vratim u Srbiju, ali mi se sve cini da ipak necu.

Iskreno , nikako se ne vracaj.
Ne zbog kesha ili slicno.
Ovde nista nije onako kako mislis da ce da bude.
Ako prodaju ovo dobices ono , ako pise da kosta ovoliko
kostace onoliko i plus nesto sto se podrazumeva...

A sto se tice M/Z odnosa , postoje oni koji su srecno napravili kompromis,
Oni koji su nesrecno napravili kompromis,
I velika grupa koja je u parovima ali nije napravila nista.

argonaut:
Setas se plazom u sumrak, idila, vidis zaljubljeni par i ubjeden si da je u pitanju savrsena romansa, a onda ti oni pridju i tip ti ponudi svoju ribu za saku dolara bez problema kao da je to najnormalnija stvar na svijetu, nema veze sto si sa svojom djevojkom ponudice ti je za threesome.
Dali je to prava ljubav- mozda, oni se toliko vole da im ne smeta da na taj nacin zarade nesto para. A mozda i nije, mozda on nju laze da je voli a iskoristava je kao svoju licnu kurvu. Sta je tu istina tko bi ga znao?
U svakom slucaju ne mozes tek tako usporedjivati cubanski mentalitet sa nasim balkanskim...

Kamo srece da je stvarna situacija onakva kakvom se pretstavlja na Balkanu.
Ovako u glavi postoji predstava o grubim i patrijahalnim muskarcima i zrtvama zenama.
U praksi postoje hiljade "emancipovanih" devojki i zena u smislu da "ma necu nikoga da trpim " ,
"on mora meni da ugadja , pa i mama je "
"ja sam kvalitetna , on prosecan , zato mora da se iskupi"
a plus sto vecina njih ima strah od kvalitetnog i inteligentnog cvrstog muskarca.

Zato muskarci primaju "ulogu" , donesi joj sve , pruzi joj sve i budi cool, prepusti joj inicijativu.
I , onda devojkama "zasmeta" to sto sad moraju da one imaju inicijativu uvek i osecaju se tako malo zenstveno...

A za primer ovde naveden, prava moderan i praktican pristup ljubavi.
Uklonjena posesivnost, smanjena ljubomora, ekonomski procvat, samo medicinski rizici.
I nije ovako samo na Kubi.

GrkicD:
Pitam se do koje mere danas trebas biti savremen, a da ne dobijes noz u ledja od devojke, i to onda kad se najmanje nadas? Zasto vecina devojaka zloupotrebi dobrotu muskarca, misleci ''kakav mlakonja'', a kad nalete na nekog baju koji ih posle odredjenog vremena prevari i ostavi, placu na sve strane, i onda pljuju po muskarcima? Da li je to u zenskoj psihologiji, ili je to posledica podneblja na kome zivimo? Pitam se zasto devojke ne postuju ono sto im se pruza?
Savremenost nema nikakve veze sa "dobijanjen noza u ledja". Cinjenica je da je savremenom muskarcu mnogo teze da zadrzi voljenu zenu nego kromanjoncu, samim tim jer je svet postao mali i veca je izbor, i vise ne pali ono -udri u glavu i vodi u pecinu- U vezi toga smatram da se ipak treba ostati ono sto jesi. BITI SVOJ! ..a prava zena ce te prepoznati (valjda :roll: ) Haug!

random_cloud_form:
eh, za par vekova, ako budemo imali srece, zivecemo u rezervatima kao banke sperme. skrivacemo se po sumskim gudurama od zenskih kanibala. proklinjacemo nase muske pretke koji su poverovali i primili se na zensku obmanu po imenu - ljubav. tu je bio pocetak naseg kraja.
ostace mozda samo drevni zapisi, tajni neunisteni spisi, kakvi su nekad bili muskarci pre nego sto je nastupila era zenske giljotine muskosti

:lol: :lol: :lol: yeee, kladim se da ti je posle sexa (sa zhenom ) samo jedna misao u glavi :" uh, I'm so lucky :!: , nije mi ga odgrizla... :lol: :lol: :lol:
Shta se u stvari desilo sa muskarcima , to ja pojma nemam, ali posle ovakve priche se stvarno zapitam ... 'mushkarci' koji vrishteci skachu na stolicu kad vide misha se pitaju zashto zhene 'nose pantalone u kuci' ? pa, neko mora zar ne :lol:
stvarno da ne poverujesh :!: :roll:
ne moze se manipulisati nekim ko ti to ne dozvoljava, niti se mozhe komandovati, 'vladati' ili shta sve ne, nekom ko je svestan svoje snage, lichnosti, sopstvenih zelja itd.
Ja se ponekad zgrozim sama sebe , kad shvatim da pochinjem da ugnjetavam nekog, samo zato shto taj neko nema ni najmanju potrebu da mi se suprotsavi, i kaze "e nece moci tako" !, zato i izbegavam takve 'metiljave' ljude, Jednostavno nemam nikakav respekt prema ljudima koji sami sebe dozhivljavaju kao zrtve... pa vi sad vidite... kakvo mishljenje mozhe imati neka zhena o mushkarcima koji se 'tripuju' od 'zhenske dominacije' i slicnih gluposti...
nikad necu skontati zashto je vecini ljudi uvek lakshe da svu energiju potroshi na neke besmislene 'teorije zavere' nego da se jednostavno opusti i uradi neshto konstruktivno po pitanju sopstvenog private lifea... :roll:

Slazem se, covek ne treba prihvatiti ulogu zrtve.
lepo si iznela da ne volis zenske poltrone, tj muskarce koji se ne suprostavljaju zenama.
Ali znas li zasto? Ne volite ih jer je nad njima ostvarena psiholoska dominacija i vise nisu interesantni, dok se zaljubljujete u one nad kojima to ne uspevate. Tosevski.
Eto veze izmedju pomenute “gluposti” zvane psiholoska dominacija i tvojih stavova.
Da rezimiram,
1. Das li joj sebe u potpunosti i dozvolis joj sve - ostavice te bas zato.
2. konstruises li spejs shatal samo zato da bi ga nazvao po njoj - motace se oko tobe jer si u ocima drugih mocan ali te nece voleti.
3. tretiras li je kretenski kao stoku - jednostavno ce otkidati za tobom.
Vlada princip sto si gori to si bolji.

Ko zna gde lezi odgovor na takvo pitanje...Licno sam savetovala jednu prijateljicu vecito povredjivanu od strane muskog sveta da se kane jurnjave za lepima bogatima ili vec kako nazvati one koji menjaju zenske svaki dan..nego da se okrene jednom finom mladicu ne bas zgodnom ali osecajnom i cini se porodicnom da bi konacno mogla da se smiri i bude malo opustenija...tj da bude sa nekim ko ce najzad njoj da pruza paznju i ljubav a ne samo da ona mora da se trudi za mrvice...Poslusala me i veza je krenula...rekla mi je da se divno oseca da je bas super biti toliko voljen i primati takvu paznju...Taman kad sam pomislila da cu da igram na svadbi on je pokazao jedno novo lice...osetivsi se sigurnim voljenim i od jedne zene cenjenim covekom napravio se vazan ko "punjeni curan" poceo je da izlazi po kafanama da muva neke sumnjive zene sa dalekog istoka zna se na koje mislim i da se prema njoj ponasa sadozom uobrazenosti kakva nije vidjena na brdovitom Balkanu :roll: Ona je ponovo bila povredjena ovog puta jace od prethodnih slucajeva a ja se pitam da li je to nas balkanski mentalitet ili generalno svi moraju da pokvare nesto lepo zbog neuroticnog detinjstva sta li? Nisam strucnjak da bi na ovu temu vise mogla razglabati ali izvesno je da svo ovo celokupno ponasanje nikud ne vodi...sve je cesce slucajeva povredjivanja toliko kukamo da nam treba ljubav a bezimo od nje ko djavood krsta :cry:

znash... random,ne bih neshto da ti 'prognoziram' , al' neshto ne verujem da cesh se pomeriti sa mrtve tachke na kojoj stojish, dok god se budesh pozivao na toshevskog...
A mislim da je ovakvo generalizovanje totalno bespredmetno, i to mi je tek ovih dana palo na pamet, s obzirom da sam pre par meseci i sama pala u zamku besmislene generalizacije, s tim da se ova moja odnosila na Ns-adjane...
Dok se god bilo ko od nas bude bavio ovakvim besmislenim uopshtavanjem, i trpanjem sveg i svacheg u isti kosh, pokushajem etiketiranja i vechnom ogorchenoshcu na ovo ili ono, nece se niko pomeriti s mesta na kojem trenutno stoji...
Zar neko zaista ima zhelju da doveka 'mlati praznu slamu' po forumu ?

random_cloud_form:
Slazem se, covek ne treba prihvatiti ulogu zrtve.
lepo si iznela da ne volis zenske poltrone, tj muskarce koji se ne suprostavljaju zenama.
Ali znas li zasto? Ne volite ih jer je nad njima ostvarena psiholoska dominacija i vise nisu interesantni, dok se zaljubljujete u one nad kojima to ne uspevate. Tosevski.
Eto veze izmedju pomenute “gluposti” zvane psiholoska dominacija i tvojih stavova.
Da rezimiram,
1. Das li joj sebe u potpunosti i dozvolis joj sve - ostavice te bas zato.
2. konstruises li spejs shatal samo zato da bi ga nazvao po njoj - motace se oko tobe jer si u ocima drugih mocan ali te nece voleti.
3. tretiras li je kretenski kao stoku - jednostavno ce otkidati za tobom.
Vlada princip sto si gori to si bolji.

Pa nije baš obavezno tako....
Može da se desi da dobiješ štemajz u vugla ako pokušaš da tretiraš kao stoku nekog ko to ne voli.
Takođe ne zaboravi da su kod nas žene koje robijaju uglavnom osuđene zbog ubistva muža nasilnika (80%) ili svekra nasilnika (5%)
Toliko o Toševskom :roll:

neko pomenu teoriju zavere :roll:

pa ovde na svaku temu se nadje neki freak koji je posisao svu mudrost ovog sveta od nekog vanzemaljskog bozjeg sina kome je naravno tatica sapnuo u uho sustinu cele stvari... to je tako normalno u srbiji kada ogroman deo stanovnistva ne ume da mucne sopstvenom glavom....

balkanski mentalitet, da kad odem negde u kafanu mogu da drzim rec puna 2 sata i da izgledam pametno i nacitano..... nda.... devojke se pale na takve gluposti :lol: .... poneke :roll: :(

sta bese tema :roll:

pa ono sto ja sagledavam kao (svetski gledano) savremen muskarac prolazi prilicno dobro na balkanu AKO se drzi "odgovarajuceg" kruga ljudi i ako ga boli uvo za misljenje gorstaka (a cini mi se da u vecini zemalja vazi pravilo da me boli uvo sta neko misli o meni a ako proba da kaze nesto ruzno dobice po nosu)

savremeni srbin ne prolazi nigde, pa ni u srbiji :P

raindog:
znash... random,ne bih neshto da ti 'prognoziram' , al' neshto ne verujem da cesh se pomeriti sa mrtve tachke na kojoj stojish, dok god se budesh pozivao na toshevskog...
A mislim da je ovakvo generalizovanje totalno bespredmetno, i to mi je tek ovih dana palo na pamet, s obzirom da sam pre par meseci i sama pala u zamku besmislene generalizacije, s tim da se ova moja odnosila na Ns-adjane...
Dok se god bilo ko od nas bude bavio ovakvim besmislenim uopshtavanjem, i trpanjem sveg i svacheg u isti kosh, pokushajem etiketiranja i vechnom ogorchenoshcu na ovo ili ono, nece se niko pomeriti s mesta na kojem trenutno stoji...
Zar neko zaista ima zhelju da doveka 'mlati praznu slamu' po forumu ?

Oh, raindog, i am but a fool.

Slazem se s postom.

Iako u poslednje vreme lobiram za tosevskog unutar svoje mnogostruko podeljene licnosti znam da on nikad nece imati vecinu.
Ali ipak, njegovi radovi mogu posluziti kao dobra kontra mera protivu umetnicke idealizacije zenskog.

Sta znaci SAVREMEN MUSKARAC? Ako je taj SAVREMENI u fazonu da ide sa mnom kod kozmeticara jer mu je juce izasla bubuljica, ili da sa mojom mamom razmenjuje recepte o dobrim palacinkama, ili da prica o porodjajnim iskustvima svojih drugarica, pobegla bih glavom bez obzira.
Zeni treba Muskarac, a ne jos jedna drugarica.

random_cloud_form:
ma kakvo strpljenje.
buja zlo zvano feminizam
zenske dominacija nije nikad bila jaca. sve je vise bogomoljki oko nas. kako stati na put tome?
njihov krajnji cilj je da muskarci nestanu s lica zemlje. samo pitanje je cime ce tada da se hrane

:twisted: jeste, jeste, jedemo muškarce posle onoga... mljac, baš sam ih pojela trojicu jutros :twisted:
a večeras ću još trojicu :twisted:

izgleda ovi muški uopšte ne kapiraju kakvo je danas opterećenje na balkanskim ženama, a?
posao, ono, od 06:00 do 18:00 (mislim na sve spremanje, šminkanje, odlazak, gužvu u autobusu, ostajanje duže da završiš što nisi stigla, a moraš danas da ne bi dolazila u nedelju na posao), dođeš kući, daj ručak, spremi kuću, nahrani decu, napravi ručak za sutra... i tako svaki dan... cimaš se gradskim prevozom, katastrofa, vučeš sa pijace po 10,15 kila... a muškarac dođe sa posla, najede se, izvali se i onda izjavi: jao, što sam umoran, maco, aj napravi mi nes...

Savremen muškarac NE postoji na Balkanu. Ako postoji, onda je gay...

smooth fae:
izgleda ovi muški uopšte ne kapiraju kakvo je danas opterećenje na balkanskim ženama, a?
posao, ono, od 06:00 do 18:00 (mislim na sve spremanje, šminkanje, odlazak, gužvu u autobusu, ostajanje duže da završiš što nisi stigla, a moraš danas da ne bi dolazila u nedelju na posao), dođeš kući, daj ručak, spremi kuću, nahrani decu, napravi ručak za sutra... i tako svaki dan... cimaš se gradskim prevozom, katastrofa, vučeš sa pijace po 10,15 kila... a muškarac dođe sa posla, najede se, izvali se i onda izjavi: jao, što sam umoran, maco, aj napravi mi nes...

Savremen muškarac NE postoji na Balkanu. Ako postoji, onda je gay...

Znas sta, mislim da oni ipak postoje, ali smo mi izabrale one druge. U trenutku nam se ucinilo da je takav tip muskarca kakvog opisujes onaj pravi koji ce biti u stanju da svoju zenu i porodicu zastiti i brani, da je dakako, dobar genetski materijal. Kao, jak je, superioran, macho.... ma PRAVI.
E, posle vise godina svakodnevonog prezivljavanja onoga o cemu si pisala, shvatimo mi da bi nam jako dobrodosao onaj sa kojim smo raskinule jer je bio "sonja". A on siroma, donosio dorucak u krevet, mazio, pazio, ispunjavo sve zelje, palio cigarete, pridrzavao kaput i stolicu, otvarao vrata...
Eh..., Sindrom balkanske zene...

Back