Gost377586
Veoma poznat
- Poruka
- 11.136
Cesto cujemo to kako treba voleti samog sebe i kako je manjak ljubavi prema samom sebi uzrok mnogih problema, pa postavlja se pitanje, kako prihvatiti i voleti sebe onakvi kakvi jesmo, nesavrseni, sa svim nasim manama i nedostacima?
Mozda nismo ni najpametniji, ni najlepsi, najbogatiji, najobrazovaniji, mozda imamo kriv nos, losu kozu, nisko samopouzdanje, mozda nemamo srece u ljubavi, slabo placen posao, los auto, sta god, i to nas cini nezadovoljnim, nesrecnima. Stalno nam drustvo govori kako moramo biti ovo ili ono, prvenstveno mediji, a i tu je i sredina u kojoj zivimo, ljudi. Kako kaze ona prica, svetu se ne moze ugoditi, i to stoji, ali pitanje moje je kako prihvatiti svoje nesavrsenosti, nesigurnosti, mane i voleti sebe, a ne mrzeti sebe zbog tih osobina, praviti komplekse ili sta vec?
Kako biti zadovoljan sobom, i time sto jesmo?
tako sto prihvatis ono sto ne mozes da budes i boris se za ono sto mozes....
e sad problem je u prihvatanju,posebno jer svi imaju izrazen ego,i ocekivanja koja ne idu i skladu sa karakterom,i karakter koji ne prihvata da je swe to ok

nedostatak samoljublja proistice znaci iz:
1.neuspeha na nekom polju
(+uglavnom pracen nekim dr prob.strahovima..
taj nedostatak moze biti
1.trenutan(sto je ok,zdravo) i
2.hronican
hronican nastaje iz
1.nase nesposobnosti da prihvatimo sebe sa nedostatcima
2.i da prihvatimo da ne mozemo neke stvari da promenimo(DA NEMAMO MOC)^
a nesposobnost proizilazi iz nabudzenog ega iza kog se krije strah da:
1.cemo biti manje znacajni i manje voljeni..
2.da nam je manja vrednost sto smo dalji od naseg idealnog ja...
a ovo opet je posledica
nerealnog pojmljenja okoline,ljubavi(i nesdostatka iste,sto ju je manje to je veci strah da je izgubis)
i u nekim slucajevima i loseg vaspitanja posto roditelji danas vaspitaju decu da budu mali bogovi i pritom im ne usadjuju disciplinu i radne navike ...
plus ima jos nekih extremnijih razloga al ajd ovo je uopsteno..
*+msm da ljudí koji su manje iskusili ljubav i imaju vise sgresa itd u zivotu imaju i manje samopouzdanja..(zato je u neku ruku ubav i lek)
*resenje za neke bi bilo da prihvate da mogu biti i voljeni i cenjeni onako obicni i da im obcnost i sl ne umanjuje vrednost i da to sto drustvo namece sliku da svi treba da su barbike i budzovani to nije realno a i da i ti dr nisu uvek srecni...tj sreca je subjektivna stvar ne daj da te tudja verzija oblikuje vec stvori svoju po svojim pravilima gde moz da budes zadovoljan u sopstvenoj kozi...
*znaci odbacivanjeiluzija i idealizovanja drugih,prihvatanje sta moz a sta ne da promenis,devinisanje sopstvenih zelja i disciplina a ne ocajavanje i odustajanje i malo ljubavi ko zacin za kraj...
ili samo ponavljaj drigi su kreteni ja sam bogXD svako jutro i posle godinu dana nos ce ti biti u oblacima

ovo sve ko sto rekoh vazi za vecinu koja ne vuce neke jace probleme iz detinstva i dalje koji zahtevaju psidzu