Kako prevazici podele medj' Srbima?

Ja stvarno ne mogu da verujem, da medju ovim narodom, uvek postoji veliki procenat zadrtih levih ili desnih, donjih ili gornjuh, zelenih ili zutih, malih ili velikih itd...

Da li je moguce da mi u 21. veku, pored svega jos uvek nismo shvatili da nas svi moguci neprijatelji, napujdaju jedne na druge, podele nas, pa vladaju nama i da vekovima popusimo isto sra.nje i to UVEK na nasu stetu.

I evo gledam i ne verujem. Niko ne razmislja svojom glavom, svi zadojeni nekim glupostima. Podele se prave i to ih sami negujemo i nikako da shvatimo, gde je nasa snaga. Samo rasipamo energiju i dokolicarimo, uvek optuzujuci nekog drugog. Trenutno demokrate i nacionalisti su u opticaju, mada ni jedni ni drugi nisu ono za sta se predstavljaju.

'Navika je jedna muka, a odvika dve', rece nas mudri narod. Ali da li postoji nacin da se ikako dozovemo pameti i pocnemo da radimo za majku Srbiju. Da ujedinimo snage. Sta je potrebno za to? Lider, vodja copora, nacionalni plan ili nesto slicno...

nikako. mi smo 2 razlicita naroda. nasi heroji su za vas zlocinci a vasi heroji su za nas ustase....

Jednostavno, obrazovanjem.
Nije toliki problem u samim idejama, već u artikulaciji istih.
Normalno, iz svega ovoga proizilazi milion drugih stvari... sve zbog jedne male stvari, kod nas popularno zvane Šabanizam. :mrgreen:

Pretece me DJM. Slazem se u potpunosti. Edukacija, edukacija, edukacija. I tu ne mislim samo na formalno obrazovanje. Treba Srbe oduciti od ksenofobije, straha prema drugima, teorije zavere, mitova o svetu (i onih koji velicaju zapad, i onih koji velicaju istok, i oni koji velicaju nas) i sl.

Ne
Sve se menja, pa čak i ljudi.
Živeli smo u jednom jako lošem perjodu za Srpski narod i nadam se da smo naučili lekciju.
Samo edukacija, obrazovanje može da pomogne naciji i naravno rad.
Danas je jako lako manipulisati narodom kada ima smo 15% školovanih, mislim na falkutetskih obrazovane.
Veliki je broj ostao bez posla i sa mržnjom sagledava stvari, a realno nisu ni radili, niti primali plate zadnjih 10 god, smo su tu sedeli zbog jebenog staža, misli šta reći nego Socijalizam u glavi naroda.

Koji heroji
Ako je Mladić neroj šta je Živojin Mišić.
Jeli sediš i gledaš kako ucenjuju tvoj narod i vrše pritisak 12 gog, a tebi se je... za njega.
To heroji...:thumbdown:

To i jeste problem. Oni koji ne rade nista za narod, samo pljuju one koji se i trude. I samo gledaju da SVOM NARODU, nadju greske, da bi nerad zamenili pljuvanjem. I zato onaj koji nista ne radi za sebe i prizeljkuje da komsiji crkne krava, da se ne bi osecao u neradu kao nize bice...

Neko je valjda rodjen sa time, ali kako to prevazici?

Back