kako prepoznati nacional-komunjarsko-lopovskog teletabisa

7.gif

Овај текст је настао као реакција на моје тезе о реформско-талибанским телетабисима. Ја сам ауторизовао такву могућност, али свеједно ред је да објасним шта сам мислио под појмом "телетабис", ма на кога се то односило.
Даклем, дуго користим израз "реформски талибани" који сам раније чуо. Користили су га и други. Тако је и настала једна тема под називом "Мој мали визуелни допринос деталибанизацији". Ту смо качили слике, фотомонтаже, у којима се спрдамо са Чедом и његовим егом. А онда се појавила оваква реакција:
http://forum.dsomladina.org.yu/viewtopic.php?p=55607&sid=e4876a39ee8a1dafd9a09e84e64073e8#55607
Дакле, Чеда је супер - он се сликао са Зораном, он је бежао од мурије, ко сме Чеди да се смеје... Када су и други реаговали слично "у борби истином против фотомонтажа" мени је спонтано излетело - "Ти ниси реформски талибан, ти си телетабис!"
Зашто ово причам? Ко су иопште телетабиси? То су они што су се упознали на "четворци" (неко срање што је рекламирано на Пинку). Дакле телетабис може значити само једно - ЕКСТРЕМНО ГЛУП.

Ту је методолошка грешка аутора. Онај његов "Велики Телетабис" није био телетабис. И Маршал и његов наследник су били мајстори манипулације. Ни они који су се уселили на Дедиње нису били телетабиси. Знали су они шта раде. Телетабиси су били они "прави комунисти", идеалисти-комуњаре који су изгинули још током оног рата.
"Друже Стари, убили су Саву Ковачевића!"
"Шта, већ је подне?"
Многи телетабиси су били и 90-их гурнути на фронтове.
Ако Слобу сматрамо за екстремно глупога, шта су онда Драшковић иЂинђић који 10 година нису могли да га макну?!?

Осим тога, сам назив је веома острашћен. Може ли постојати национал-комуњарско-лоповски телетабис. Не може. Бити лопов значи имати одређене интелектуалне могућности. Чак и ако се ситно поткрада послодавац. Што рече Бора Тодоровић у Врућем Ветру "Ја сам филозоф".
Може ли постојати национал-комуњарски телетабис. Може. Иако је исправно уочен мондијалистички карактер комунизма - појавни облици национализма и комунизма имају нешто заједничко - то је колективизам. Колективизам није сам по себи лош. Он омогућава да се ствари гледају у ширем распону него чисто егоистички. Он омогућава идентитет. Али може водити невиђеној глупости код оних који би да жртвују себе (ни по' јада ако је само то) или друге. А ја не бих да неко жртвује МЕНЕ.

Добро, ти капираш другачије, и капирај, али пошто сам ја још увек жив, на мени је да се потрудим да људи не помисле да и ја капирам како ти капираш.
Хух... компликовано ово.

Е сад, да мене нема више могао би да копираш и извлачиш закључке и без моје интервенције, као што ја у слободно време скрнавим Толкина... Мада ће ми и за то вероватно требати дозвола ако желим да ме више људи чита.
Но није битно, причај ти шта хоћеш, ја сам само разграничио шта сам подразумевао под појмом "телетабис".

Duh Sekire:
Добро, ти капираш другачије, и капирај, али пошто сам ја још увек жив, на мени је да се потрудим да људи не помисле да и ја капирам како ти капираш.
Хух... компликовано ово.

Е сад, да мене нема више могао би да копираш и извлачиш закључке и без моје интервенције, као што ја у слободно време скрнавим Толкина... Мада ће ми и за то вероватно требати дозвола ако желим да ме више људи чита.
Но није битно, причај ти шта хоћеш, ја сам само разграничио шта сам подразумевао под појмом "телетабис".

cool batice,ti si moja inspiracija...i ostali dss-ovci,radikali i socijalisti...

Adalv:
Мрзи ме да читам, али ако утврдим да се текст односи на мене показаћу ти шта значи термин "толеранција" - сви толеришу постављање збирке натакнутих испред "Милевине кафане"!

ako si milorad vuchelic onda se odnosi na tebe...ako nisi onda si isti kao i svi mi

Back