Kako prepoznati ljubomoru kod drugarice ?

ja ti se divim ako nikad nisi napravila pogresnu procjenu,a ja pravim razliku izmedju drugarice i prijatelljice,drugarica imam puno,prijateljica bas i ne.

Ja kad kazem drugarica, mislim i prijatelj, sve ostale stavljam u kos poznanika ( tu imam isto dve kategorije, drage i manje drage poznanike), vidim da to ti drugacije postavljas i to je isto ok :ok:....toliko sirok krug zena imam oko sebe, raznovrsnih i po izgledu i po karakteru i sve su mi bliske na svoj nacin...ljudi koji imaju svega jednog il dva il nijednog pouzdanog prijatelja bi mogli malo i da se zapitaju da nije i do njih samih a ne samo do tamo nekih "ljubomornih" drugova i drugarica :D

Bile su istog godista dakle ista generacija a godine nimalo naivne kad su zene u pitanju dakle 25 leta bioloski sat je u cajtnotu a one jos nisu uhvatile princa :hahaha:Tu kolicinu zavisti i medjusobnog rivaliteta ne videh do tada .Pohebao sam ih sve do jedne jer su se jednostavno nametale i na taj nacin su pokusavale da drugaricu vrate u svoj tabor.

Ih,bas si ih sve pohebao?? Nemas ukusa ili ti je svejedno cija je izmedju nogu?
Cula sam da tinejdzerke tu vrstu muskarca zovu golferskom kurvom, osam rupa za redom (a mozda i vise) - sifilis palica.

Ja kad kazem drugarica, mislim i prijatelj, sve ostale stavljam u kos poznanika ( tu imam isto dve kategorije, drage i manje drage poznanike), vidim da to ti drugacije postavljas i to je isto ok :ok:....toliko sirok krug zena imam oko sebe, raznovrsnih i po izgledu i po karakteru i sve su mi bliske na svoj nacin...ljudi koji imaju svega jednog il dva il nijednog pouzdanog prijatelja bi mogli malo i da se zapitaju da nije i do njih samih a ne samo do tamo nekih "ljubomornih" drugova i drugarica :D

Baby, vecina ljudi ima svega par prijatelja...i to ako su srecni.

Ne poznajem osobe koje kasnije u zivotu zive u velikom tinejdzerskom drustvu.
Nije se tako zivelo ni ranije a posebno se ne zivi danas buduci da nasa generacija cirkulise i trazi svoje mesto negde...ko zna gde.
Vreme je postalo resurs koji pazljivo trosimo i dobro planiramo ako zelimo bilo gde da stignemo. Makar je tako kod ljudi koje poznajem, svako se za nesto bori i svako dolazi u kontakt sa raznoraznim svetom. Bilo bi lepo kada bismo mogli da provodimo vreme samo sa pravim prijateljima.

Nije se tako zivelo ni ranije a posebno se ne zivi danas buduci da nasa generacija cirkulise i trazi svoje mesto negde...ko zna gde.
Vreme je postalo resurs koji pazljivo trosimo i dobro planiramo ako zelimo bilo gde da stignemo. Makar je tako kod ljudi koje poznajem, svako se za nesto bori i svako dolazi u kontakt sa raznoraznim svetom. Bilo bi lepo kada bismo mogli da provodimo vreme samo sa pravim prijateljima.

Ne slazem se,

istina je da zavisi o kome je rec...

Ali veliki ljudi su zbog prirode posla prinudeni da imaju veliki broj kontakata....
i jednostavno ljudi sa kojima je u prijateljskim odnosima :aha:

Poslednja izmena:
Jos jedna od tehnika prikrivanja ljubomore je - ignorisanje.

Na probi hora, naj faca iz skole dodje i sedne pored mene...
Sve vreme se smejali i zafrkavali...

Uhvatila sam pogled drugarice koja nas je takodje gledala...

Sutradan sam zelela da pricam o tome....
i rekla joj kao: " Juce kad je -taj i taj - sedeo pored mene itd... pricao mi je to i - to "

a ona se pravila da nas uopste nije videla, i da prvi put to sad cuje kako smo sedeli zajedno i pricali itd. :aha:

Haha... da nije tako postupila, ne bi ni skapirala da je ljubomorna...

Pa sta drugo preostaje, nego da ni ne pricas sa takvim osobama o lepim stvarima koje se dogode ?? :eek:

:hahaha:

Zenska ljubomora je nesto sto se moze (i treba - mislim, mora, ne moze drugacije) tolerisati u nekim "neznim" godinama. Ljubomora nastaje u dusi osobe nesigurne u sebe. To su godine tu negde od tinejdzerskih do 20 i neke. 22, mozda max 25te. Posle toga nastupa zrelije doba i ljubomora je znak poremecaja. Pored emotivne nezrelosti sto govori da se sazrevanje nije desilo tu ima i velike nesigurnosti u sebe, znaci kompleksi raznih boja i velicina.

Druga polovina jabuke je osoba na koju je ova nezrela lujka ljubomorna. Tu isto ima nezrelosti. Mislim, svi mi znamo da postoje ljubomorni ljudi. Da je moja prijateljica ljubomorna evo sta bi bio tok mog razmisljanja:
- da li je meni bitno sto je ljubomorna? Zasto to na mene utice?
- ona je moja prijateljica, nesavrsena. Mozda je ta mrlja na njenom CV-u prijateljice ljubomora. Mogu li je prihvatiti i ziveti sa time?
- i na kraju, da nisam malo preterala sa hvalisanjem? Da nije problem u mom postiranju 3258 slika sa odmora na moj FB profil gde se vidi kako se sjajno zabavljam, zderem girose u Grckoj, valjam se u lekovitom blatu u Turskoj ili jasem kamile u Egiptu, djuskam pored razbacanog latino secerleme u klubu, dok moja prijateljica nema ni za leba?

Vrlo smo spremni koliko vidim da sva g'na pobacamo ljubomornoj prijateljici na glavu, a zapravo nije u njoj problem.

To je klasičan sindrom "super mi je, vidite me...".
Izašla sam sa dečkom i kumovima,kao i inače,ali potrefilo se da je 8.mart....U klubu je bilo baš mnogo žena, ono kao rade zajedno, pa se izvele u velikom broju.Recimo od 10-15 za stolom.
Veče ko i svako drugo, svirka, ništa posebno.
One onako pijuckaju pićenca, malo cupkaju u ritmu,a onda jedna izvadi aparat...joj, transformacije....grljenje, cerekanje, nameštanje, nazdravljanje, poziranje, usiljeno , grozno...I rekoh tad: Sutra će sve to da osvane na Fb sa sve kometarima: Ludilo, ženski provod, kako nam je bilo dobro, moramo da ponovimo, ekstra...
Kako je blic uminuo, tako se rasploženje vratilo na stao...
Obično glumatanje...
U pokušaju da slažu druge, obmanjuju sebe i svoje male, bedne životie...

Primjetio sam da ljude uopste ne zanima dogadjaj na koji su dosli samo vade telefon snime onda provjeravaju kako je ispao snimak dok se pred njima odvija to sto su valjda dosli da vide. pa se zove neko da se kaze gdje je sta se desava i naglasi se obavezno da je super, onda se jos malo promuvaju i odu.

Sta znaci "ziveti u velikom tinejdz drustvu" :D?

- - - - - - - - - -

Pa to je ono: što sam j..bo,ako ne da pričam...
Ono što se ne "okači " na Facebook, ko da se nije ni desilo....

Normalno, ziv bio fb :zaljubljena:

Sve smo bile u ovakvim situacijama ...

Kako se sve ponasaju druge zene kada su ljubomorne na vas uspeh ?

- poslovni, u vezi, jer ste smrsale ( :lol: ) , kupile novi auto itd....

Da li ste dosle nekad u situaciju da se krijete ?

ne kacite slike s putovanja na fejs,
ne pricate da ste dobile unapredjenje na poslu,
precutite skupocene mindjuse na poklon od decka itd.
Msm da su se moja drugarstva oblikovala i filtrirala u periodu adolescencije, tako da: ne nisam osetila neko podmetanje klipova ili ljubomoru, a nisam nikada morala ni da perćutkujem banalne stvari kao što su minđuše, putovanja,niti bilo šta tog tipa..........
Inače, ne bih rekla da je drugarstvo u pitanju, ako baš sve ,,na note" funkcioniše.

Nema trulije koalicije nego one koje zene prave sa svojim drugaricama.Kad god sam opalio neku iz veceg zenskog drustva ubrzo bi me spopadala i ostale i tu je bilo bas tragikomicnih situacija kad jedna drugu pocnu da olajavaju i da me ubedjuju da je se okanim .Naravno sve vreme one medjusobno komuniciraju i glume da su ok a jedna drugoj oci kopaju i smestaju najprizemnije podmetacine.Zaista nema veceg neprijatelja bilo kojoj zeni od njene drugarice.Jedina gora situacija je kad imaju vise takvih drugarica i kad im se barem malo posreci pa im krene u dobrom smeru.tada pocinje pravi rat do istrebljenja da se toj istoj zivot maksimalno zagorca.

ovo sve potpisujem :aha:
mudro zboris
zene su inace vrlo cudna bica i zensko-zensko prijateljstvo se cesto svodi na lazno lizanje guzice dok ti iza ledja radi o glavi
imala sam vise takvih nazovi drugarica u zovitu i srecom resila se bede na vreme

par zenskih osoba s kojima nema mogucnosti da udjemo u konflikt licnosti zbog uspeha jer smo ostvarene podjednako i to je to
ovo ostalo samo zagorcava zivot, a sto su zene takve ja stvarno ne znam

Sve smo bile u ovakvim situacijama ...

Kako se sve ponasaju druge zene kada su ljubomorne na vas uspeh ?

- poslovni, u vezi, jer ste smrsale ( :lol: ) , kupile novi auto itd....

Da li ste dosle nekad u situaciju da se krijete ?

ne kacite slike s putovanja na fejs,
ne pricate da ste dobile unapredjenje na poslu,
precutite skupocene mindjuse na poklon od decka itd.

Ovo nije lose, podrzavam. :ok: Mislim sta bi bilo kad bi se medju zenama proculo da postoje i te srecnice koje dobijaju skupocene poklone, sve ostale bi pocele da traze istovetan tretman. :sad2:

:lol: a i to sto kazes....
nego meni stvarno nije jasna ta ljubomora medju prijateljima kad preguras 20 i koju...valjda tad vec znas da filtriras sa kim se druzis i iz kojih razloga, a ne i dalje tinejdzerske price i latino drame :confused:

Meni nije jasna generalno al dobro, i ja sam samo forumasica: )))
Mada ima i onih koji vole da "vide" ljubomoru i kad je nema realno i time sebi dokazu kako su mnogo cool :zcepanje:
Isto ko sto imas zene koje "svi" muvaju cim im se obrate i frajera koji su u svojim glavama "alfa" muskarcine :D

Meni nije jasna generalno al dobro, i ja sam samo forumasica: )))
Mada ima i onih koji vole da "vide" ljubomoru i kad je nema realno i time sebi dokazu kako su mnogo cool :zcepanje:
Isto ko sto imas zene koje "svi" muvaju cim im se obrate i frajera koji su u svojim glavama "alfa" muskarcine :D

Ne mogu vise biti saglasna sa postom !!!!

Narocito kad neki dasa utripuje da se svi loze na njega, a ne vidi koliko je jadan :roll:

i devojke, naravno...

Nema trulije koalicije nego one koje zene prave sa svojim drugaricama.Kad god sam opalio neku iz veceg zenskog drustva ubrzo bi me spopadala i ostale i tu je bilo bas tragikomicnih situacija kad jedna drugu pocnu da olajavaju i da me ubedjuju da je se okanim .Naravno sve vreme one medjusobno komuniciraju i glume da su ok a jedna drugoj oci kopaju i smestaju najprizemnije podmetacine.Zaista nema veceg neprijatelja bilo kojoj zeni od njene drugarice.Jedina gora situacija je kad imaju vise takvih drugarica i kad im se barem malo posreci pa im krene u dobrom smeru.tada pocinje pravi rat do istrebljenja da se toj istoj zivot maksimalno zagorca.
Kako je tužna ta priča :sad2:
Ali,ok...Saznali smo da ti nešto opališ,pa makar i karakondžule :super:
Nemš ukusa, šta da ti kažem :manikir:

Back