Kako prepoznati inteligentnog coveka

JustASimpleMan

Zainteresovan član
Poruka
132
Zanima me vase misljenje kako prepoznati inteligentnog coveka a da pre toga ne vodite ikakav razgovor sa njim. Naprimer, u gradskom prevozu. Kakve su vase obzervacije generalnih osobina ili govora tela koje bi mogle da se pripisu pametnim ljudima ? Strani mainstream forumi poput Quore kazu da inteligentni ljudi dosta trepcu (razmisljaju) i da su im oci veoma aktivne (znatizeljno razgledaju celokupnu okolinu). Neki isto tako kazu da su samosvesniji i da zbog te anksioznosti imaju awkward ili cudne pokrete tela ? Slazete li se sa ovim sto stranci pricaju i imate li bi neke svoje ideje ili obzervacije ?

Pamet nije isto što i inteligencija.
Ja se izrazavam jezikom običnog čoveka zato sto i sebe smatram običnim covekom. A ti si mnogo toksičan/na. Inteligencija je generalni urodjeni kapacitet kako ja to kažem " dubine". Znaci koliko duboko i daleko kognitivno Mozes da ides. A pamet ti je vise koliko znas, koliko si informisan sto zavisi od radoznalosti i memorijskih kapaciteta. Ja sam dodao da postavim pitanje i da tražim odgovore a ne da se pravim pametan i ne razumem taj negativan stav.

Zanima me vase misljenje kako prepoznati inteligentnog coveka a da pre toga ne vodite ikakav razgovor sa njim. Naprimer, u gradskom prevozu. Kakve su vase obzervacije generalnih osobina ili govora tela koje bi mogle da se pripisu pametnim ljudima ? Strani mainstream forumi poput Quore kazu da inteligentni ljudi dosta trepcu (razmisljaju) i da su im oci veoma aktivne (znatizeljno razgledaju celokupnu okolinu). Neki isto tako kazu da su samosvesniji i da zbog te anksioznosti imaju awkward ili cudne pokrete tela ? Slazete li se sa ovim sto stranci pricaju i imate li bi neke svoje ideje ili obzervacije ?
Sad ozbiljno... Mislim da su se oni previse nagledali filmova pa povezuju inteligentne ljude sa kisnim covekom.
Cini mi se da su inteligentniji naprotiv smireniji u svakodnevnim situacijama (govorim o zdravim ljudima, bez psihickih smetnji). Ali postoje i ljudi koje oni opisuju, sa nekim smetnjama (aksioznost, agorefobija, ne vole masu ljudi oko sebe...itd).
Mislim da donekle moze da se vidi u direktnom pogledu, oci u oci ali nije uvek tako, ume da prevari osecaj.

Sad ozbiljno... Mislim da su se oni previse nagledali filmova pa povezuju inteligentne ljude sa kisnim covekom.
Cini mi se da su inteligentniji naprotiv smireniji u svakodnevnim situacijama (govorim o zdravim ljudima, bez psihickih smetnji). Ali postoje i ljudi koje oni opisuju, sa nekim smetnjama (aksioznost, agorefobija, ne vole masu ljudi oko sebe...itd).
Mislim da donekle moze da se vidi u direktnom pogledu, oci u oci ali nije uvek tako, ume da prevari osecaj.
To da su smireniji sam i ja primetio. Ali cini mi se da su prosecni ljudi i ovi ispod proseka uvek prisutni, zive u momentu, prakticni su i konkretni mislioci. Da li mislis da su inteligentni ljudi vise odsutni i zamisljeni ? Kao da imaju blazu sliku poremecaja paznje ?

To da su smireniji sam i ja primetio. Ali cini mi se da su prosecni ljudi i ovi ispod proseka uvek prisutni, zive u momentu, prakticni su i konkretni mislioci. Da li mislis da su inteligentni ljudi vise odsutni i zamisljeni ? Kao da imaju blazu sliku poremecaja paznje ?
Opet kazem zdravi ne. Svesniji su okoline, i umeju da se prilagode situaciji i sagovorniku. Kad vide da ne moze da se razgovara o teoriji struna moze i o vremenu i letovanju u Prznom, ako razumes sta hocu da kazem.

Na prvu loptu tesko , a i ako je tako onda se uvek nakon upoznavanje ta moja konstatacija o intelegenciji srusi.

Morala bi da provedem neko vreme sa tom osobom pa da kazem e taj je to i to./ ili ta.
Na primer taj tvoj gard na pocetku prema @moonja.. je po meni neki vid dovoljan dokaz i merilo da se brzo palis a isto tako i gasis.

A mir je po meni jako bitna ljudska osobina koja odrazava intelekt, jer se ona gradi na gordost a sto vise gord to manji karakter.

Tako sto provali da sam normalan i odma pocne sa mnom pricati kao da nismo odatle i da smo van svih sablona danasnjice
A odi na selo da vidis polupismene mudre ljude,bolje nego u prevozu ili u gradu 1 u zilion

Inteligentni ljudi su pod stalnim kritikama okoline

naime, u svakom oglasu (da se ne cimaju) lepo piše: "kontaktiraćemo samo one koji nam udju u najuži uzbor"

po meni pokazatelj površnosti firme prema drugima iza čega je obično pre sebičluk nego lenjost ili nemogućnost

e sad... mene su iz NSZ-a jednom zvali da me zamole da više ne stavljam u pratećem pismu: "jedva čekam da vam udjem medju najuže"

sad ko je tu glup a ko inteligentan nemam pojma

Vrhunski intelekt ima blagoslov. Dobija napajanje sa alfa kentauri, primetis da je vanzemaljac. Kod mladih najlakse provalis.

Ceo pod tetovazama, 4 pirsinga, dobar sat, laganica obucen, ili pricas sa likom iz vrha skaljarskog klana ili pricas sa vrlo inteligentnim likom.

Obucen kao brejker nosi kapuljacu iako je leto, ovde se radi najverovatnije o kvalitetnom intelektu. Svako neko nenormalno odudaranje. Isti je slucaj kod zena. Ako je skroz obucena kao pripadnik neke muzicke kulture, npr rokerka, darkerka ili sta ja znam. Darkerka maze crnu ratnicku boju ispod ociju kao indijanci. Crna sminka crni nokti. Crnilo. Ljudi uglavnom ne znaju koliko treba snage da se nosi crna boja. Bol u k#rcu level pro, za uklapanje u kalupe.

Medju starletama i namontiranim pre#ickama nema intelekta. I one sto non stop flertuju sa celim gradskim prevozom, pa nesto cacka kosu vrti oko prsta, proverava dm na insta, zvace zvaku kao krava, ogleda se u staklo i puci usne.

Inteligentni ljudi su pod stalnim kritikama okoline

naime, u svakom oglasu (da se ne cimaju) lepo piše: "kontaktiraćemo samo one koji nam udju u najuži uzbor"

po meni pokazatelj površnosti firme prema drugima iza čega je obično pre sebičluk nego lenjost ili nemogućnost

e sad... mene su iz NSZ-a jednom zvali da me zamole da više ne stavljam u pratećem pismu: "jedva čekam da vam udjem medju najuže"

sad ko je tu glup a ko inteligentan nemam pojma
Jeste, i po mom misljenju je to jako nepostovanje zaposlenih od strane HR odelenja.
I sasvim je ok ovo da zelis medju najuze....

Ja imam jos cudnije iskustvo, npr ja kad gazda odredjuje novog zaposlenog apsoutno razbijam sve moguce konkurente, ili skoro sve....jer nastupim po poslovnom principu , ti trazis to i to , ja nudim to i to , tebi to donosi to i to , jasna dobit , brzo i bez zavlacenja, plus imas potencijal za novo.

Medjutim, HR mi postavi pitanje da li se snalazim sa adaptacijama alata i sredstava, na sta ja odgovorim to ti je kao dobar dan u Srbiji , i da me gazdarica gleda kao ludaka sta ce mi razne dascice kad nisam drvodelja ili razne stipaljke, plocice itd...
HR medjutim to pita iz sasvim drugih razloga....ne srpski nacin da uvalis radniku sve da radi, nego kao iz razloga da budes kreativan u odradjivanju na vise mogucih nacina....ali to ne pije vodu u Srbiji nikada....
HR mora konkretno da pita ili da odredi to inace ovako zaobilazno to je smejurija koja promovise samo najdebilnije kandidate ili one sa najmanje sposobnosti i iskustva.

A najzanimljivije pitanje je da li bi radili za platu od 25 000 dinara.
A obicno i preko neta i HR kad pita pita ovo pitanje..
Ja obicno kazem a sta mislite da me platite po satu rada....tako bih se bolje osecao.....posto onaj sto molerise zaradjuje mesecno 500.000 dinara platu ako radi koliko radi prosecan radnik u firmi....

Back