Inteligentni ljudi su pod stalnim kritikama okoline
naime, u svakom oglasu (da se ne cimaju) lepo piše: "kontaktiraćemo samo one koji nam udju u najuži uzbor"
po meni pokazatelj površnosti firme prema drugima iza čega je obično pre sebičluk nego lenjost ili nemogućnost
e sad... mene su iz NSZ-a jednom zvali da me zamole da više ne stavljam u pratećem pismu: "jedva čekam da vam udjem medju najuže"
sad ko je tu glup a ko inteligentan nemam pojma
Jeste, i po mom misljenju je to jako nepostovanje zaposlenih od strane HR odelenja.
I sasvim je ok ovo da zelis medju najuze....
Ja imam jos cudnije iskustvo, npr ja kad gazda odredjuje novog zaposlenog apsoutno razbijam sve moguce konkurente, ili skoro sve....jer nastupim po poslovnom principu , ti trazis to i to , ja nudim to i to , tebi to donosi to i to , jasna dobit , brzo i bez zavlacenja, plus imas potencijal za novo.
Medjutim, HR mi postavi pitanje da li se snalazim sa adaptacijama alata i sredstava, na sta ja odgovorim to ti je kao dobar dan u Srbiji , i da me gazdarica gleda kao ludaka sta ce mi razne dascice kad nisam drvodelja ili razne stipaljke, plocice itd...
HR medjutim to pita iz sasvim drugih razloga....ne srpski nacin da uvalis radniku sve da radi, nego kao iz razloga da budes kreativan u odradjivanju na vise mogucih nacina....ali to ne pije vodu u Srbiji nikada....
HR mora konkretno da pita ili da odredi to inace ovako zaobilazno to je smejurija koja promovise samo najdebilnije kandidate ili one sa najmanje sposobnosti i iskustva.
A najzanimljivije pitanje je da li bi radili za platu od 25 000 dinara.
A obicno i preko neta i HR kad pita pita ovo pitanje..
Ja obicno kazem a sta mislite da me platite po satu rada....tako bih se bolje osecao.....posto onaj sto molerise zaradjuje mesecno 500.000 dinara platu ako radi koliko radi prosecan radnik u firmi....