Kako prepoznati arogantnu i egoisticnu osobu

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Pitanje za vas, kako prepoznati osobu koja je egoisticna ili arogantna?
Da li se to ljudi koji moraju da dobiju sve po svome, ne postuju druge, misle da su uvek u pravu itd, itd?
Da li je to osoba koja jednostavno brine za sebe i zna da kaze ne odredjenim ljudima i ne dozvoljava da je gaze?

Kako prepoznati kada je neko egoista i/ili arogantan?

Ne moze se reci da brine za sebe i da ne dozvoljava da se gazi vec unapred ima nadrk stav bez potrebe..ima ih ovde puno i ne znaju da gube..ne podnose nikakav autoritet..ne sale se na svoj racun i u svemu vide napad na sebe..sve je to fejk

Apsolutno se slazem sa tobom, mada iz mog nekog iskustva te osobe su prve koje upiru prstom i prebacuju krivicu na druge da su egoisti i arogantni.
Napad je valjda najbolja odbrana.

Da li se to ljudi koji moraju da dobiju sve po svome, ne postuju druge, misle da su uvek u pravu itd, itd?
Da li je to osoba koja jednostavno brine za sebe i zna da kaze ne odredjenim ljudima i ne dozvoljava da je gaze?

..ego je psihoanalitički funkcionalni dio ličnosti koji ima centralni zadatak u uspostavljanju ravnoteže čitave ličnosti..to je racio funkcija koja je laički prerasla (i koristi se) za označavanje 'sebične' ličnosti ...
..arogancija se već može opisati kao upravljanje postupcima prema osjećaju ugroženosti nagonskih impulsa, odn. ego rješenje i slobodna upotreba racia u Id svrhe bez ograničavajućih konflikata na nivou savjest - nagonski zahtjevi(od. superego-Id) ...

To se vidi iz aviona .Cak i na ovakvim forumima to se lako uocava !
Sve znaju , trude se da koriste sto vise stranih izraza ,ne uvazavaju
drugacije stavove , nervozno reaguju itd .

Mislim da je arogancija prvenstveno odbrambeni mehanizam. Doduše,pomalo zakržljala osobina koju ti i takvi ne žele da promene, ne žele
da se dalje izgrađuju, jer su se uverili da to "pali". Odbiju druge ljude,distanciraju se i "hrane" se time. Ne znam koliko je to skopčano sa
egoizmom, ali često jeste sa egocentrizmom:"ja,ja,ja...i ceo svet mora da se vrti oko mene..." Smaraju,ali ne moraju to obavezno biti i zloće.
Ima među takvima i kvalitetnih ljudi,kad ih malo bolje upoznaš...

da
ne
ne voli sebe, nego sliku o sebi.. sliku u kojoj je savršenstvo u odnosu na neke druge...

Mislim da je arogancija prvenstveno odbrambeni mehanizam. Doduše,pomalo zakržljala osobina koju ti i takvi ne žele da promene, ne žele
da se dalje izgrađuju, jer su se uverili da to "pali". Odbiju druge ljude,distanciraju se i "hrane" se time. Ne znam koliko je to skopčano sa
egoizmom, ali često jeste sa egocentrizmom:"ja,ja,ja...i ceo svet mora da se vrti oko mene..." Smaraju,ali ne moraju to obavezno biti i zloće.
Ima među takvima i kvalitetnih ljudi,kad ih malo bolje upoznaš...
Kvalitetni ljudi nisu arogantni, nemaju tu potrebu.

Falicni nadomescuju nedostatak samopouzdanja arogancijom.

- - - - - - - - - -

ne voli sebe, nego sliku o sebi.. sliku u kojoj je savršenstvo u odnosu na neke druge...

da ....

- - - - - - - - - -

osoba koja jednostavno brine za sebe i zna da kaze ne odredjenim ljudima i ne dozvoljava da je gaze? kakve veze ima to sa arogancijom?
to je normalano biti takav

Arogancija se prepozna iz aviona, to su drske egoisticne osobe koje su uvek u pravu i kada nisu...
Ne moze se sa njima nista
sve mora po njihovom

@tema
na prvi pogled ako idesh na intuiciju i verujesh joj ..
na drugi pogled ako ukljchish i razum ali da te pre toga nije spotakla prepreka zvana emocija...
na treci pogled ako se dobro nalupash glavom o zid i vratish na drugi pogled., reciklirash emocije i vratish se u stanje koje te natera da stavish prst na chelo i emocije usmerish prema pozitivnim i vrednim paznje osobama..
dakleM
dvogled

Back