Kako povratiti izgubljeni Excel fajl?

Некада комп неовлашћено неке фaјлове прогласи за read only или hiden
Ја сам користио RECOVA
Има да пронађе све живо али има и оооогромну ману: Не врати ти по фолдерима него ринфузне фајлове. На хиљаде расуто

Некада комп неовлашћено неке фaјлове прогласи за read only или hiden
Ја сам користио RECOVA
Има да пронађе све живо али има и оооогромну ману: Не врати ти по фолдерима него ринфузне фајлове. На хиљаде расуто
Recuva moze da spase izbrisan fajl, istina ali koliko sam razumeo on je presnimio fajl, tako da su sanse veoma male da ista izvuce .

Pretpostavljam da ima ljudi koji su se već susretali sa ovim problemom. Meni se prvi put desio danas. Imao sam Excel tabelu, smeštenu u folder, sa velikim brojem podataka. U toku današnjeg dana sam dodavao neke nove podatke, zatim snimio i zatvorio fajl. Kasnije sam ponovo otvorio folder s namerom da otvorim i fajl ali nisam mogao da ga nađem. Potražio sam na Guglu neki besplatan recovery softver i probao sa jednim. Pronašao mi je fajl, koji se navodno nalazio u istom onom folderu iako ga ja nisam video. Izvadio sam ga preko tog softvera na desktop i probao da ga otvorim. Međutim, fajl je prazan. I sama njegova veličina je jako mala i meri se u bajtima.

Gledao sam na netu kako bih mogao da povratim podatke, probao sa repair opcijom ali ništa nije pomoglo jer izgleda da je sve nestalo.

Da li neko zna šta može da se učini u ovakvim slučajevima?
Јесте, десило ми се на Kingston ssd-u.
Јеси пробао да користиш механички хард диск, макар да спречиш будуће проблеме ?
Пробај са Линукс диском, направи флеш, улогуј се и пробај са PhotoRec.

Јесте, десило ми се на Kingston ssd-u.
Јеси пробао да користиш механички хард диск, макар да спречиш будуће проблеме ?
Пробај са Линукс диском, направи флеш, улогуј се и пробај са PhotoRec.
on ne treba da vrati obrisano nego prethodnu verziju.
ne treba mu program za recovery podataka.

Pretpostavljam da ima ljudi koji su se već susretali sa ovim problemom. Meni se prvi put desio danas. Imao sam Excel tabelu, smeštenu u folder, sa velikim brojem podataka. U toku današnjeg dana sam dodavao neke nove podatke, zatim snimio i zatvorio fajl. Kasnije sam ponovo otvorio folder s namerom da otvorim i fajl ali nisam mogao da ga nađem. Potražio sam na Guglu neki besplatan recovery softver i probao sa jednim. Pronašao mi je fajl, koji se navodno nalazio u istom onom folderu iako ga ja nisam video. Izvadio sam ga preko tog softvera na desktop i probao da ga otvorim. Međutim, fajl je prazan. I sama njegova veličina je jako mala i meri se u bajtima.

Gledao sam na netu kako bih mogao da povratim podatke, probao sa repair opcijom ali ništa nije pomoglo jer izgleda da je sve nestalo.

Da li neko zna šta može da se učini u ovakvim slučajevima?
kao sto rekoh ti si izgleda presnimio obrisan fajl..
ako bas zelis da probas recovery skini "get data back"
odlican, jednostavn za upotrebu i imas ga na torentima.

ali ga ne skidaj i ne instaliraj na particiji gde je bio fajl.

kao sto rekoh ti si izgleda presnimio obrisan fajl..
ako bas zelis da probas recovery skini "get data back"
odlican, jednostavn za upotrebu i imas ga na torentima.

ali ga ne skidaj i ne instaliraj na particiji gde je bio fajl.
Probaću ovo, ali nisam optimista.

Bio sam u servisu i rečeno mi je da je se ne nadam mnogo.

Neverovatno mi je da tako nešto uopšte može da se desi. Šta kad su u pitanju stvarno ozbiljni podaci kompanija ili banaka?

@S1MCRO

U ozbiljnim firmama postoje rezervne kopije "beckup".
Nisam bas ispratio temu ali da nije kojim slucajem otislo na one drive ili neki M$ cloud.
Moze da se povrate podaci ako nije "prepisano". Ja sam povratio skoro 98% podataka sa disk genius samo zavasi od velicine fajla.
Besplatna verzija je ogranicana cini mi se na 500kb , ja sam platio licencu.
www.diskgenius.com

Ovaj dozvoljava do 500MB besplatno.
https://recoverit.wondershare.net/a...zX-hOWFui_t5Zw-U8gCNjdrxz0DGq3owaAg4ZEALw_wcB

postoje i drugi besplatni porgrami za to.

Back