Kako povratiti izgubljeni Excel fajl?

S1MCRO

Elita
Poruka
23.438
Pretpostavljam da ima ljudi koji su se već susretali sa ovim problemom. Meni se prvi put desio danas. Imao sam Excel tabelu, smeštenu u folder, sa velikim brojem podataka. U toku današnjeg dana sam dodavao neke nove podatke, zatim snimio i zatvorio fajl. Kasnije sam ponovo otvorio folder s namerom da otvorim i fajl ali nisam mogao da ga nađem. Potražio sam na Guglu neki besplatan recovery softver i probao sa jednim. Pronašao mi je fajl, koji se navodno nalazio u istom onom folderu iako ga ja nisam video. Izvadio sam ga preko tog softvera na desktop i probao da ga otvorim. Međutim, fajl je prazan. I sama njegova veličina je jako mala i meri se u bajtima.

Gledao sam na netu kako bih mogao da povratim podatke, probao sa repair opcijom ali ništa nije pomoglo jer izgleda da je sve nestalo.

Da li neko zna šta može da se učini u ovakvim slučajevima?

Pretpostavljam da ima ljudi koji su se već susretali sa ovim problemom. Meni se prvi put desio danas. Imao sam Excel tabelu, smeštenu u folder, sa velikim brojem podataka. U toku današnjeg dana sam dodavao neke nove podatke, zatim snimio i zatvorio fajl. Kasnije sam ponovo otvorio folder s namerom da otvorim i fajl ali nisam mogao da ga nađem. Potražio sam na Guglu neki besplatan recovery softver i probao sa jednim. Pronašao mi je fajl, koji se navodno nalazio u istom onom folderu iako ga ja nisam video. Izvadio sam ga preko tog softvera na desktop i probao da ga otvorim. Međutim, fajl je prazan. I sama njegova veličina je jako mala i meri se u bajtima.

Gledao sam na netu kako bih mogao da povratim podatke, probao sa repair opcijom ali ništa nije pomoglo jer izgleda da je sve nestalo.

Obicno Woerd i Excel imaju svoj program koji cuva svako dopisivanje,cini mi se na svakih 15-ak sekundi.Samo potrazi gde se nalazi taj folder.

Probaj napisi u pretragu,temu koju si radio.

Da,aktivna je cim se instalira Office,a moze da se klikne svakih pola minuta na komandu za cuvanje.
Mislim da bez obzira na sve to, ipak je najbolje imati neku politiku.

Posto ocigledno popunjava isti excel vremenom mogao bi da napravi i rezervnu kopiju - neki backup sistem, da ne kazem da bi bilo dobro neki sync na cloud ili na drugi komp...

Mislim da bez obzira na sve to, ipak je najbolje imati neku politiku.

Posto ocigledno popunjava isti excel vremenom mogao bi da napravi i rezervnu kopiju - neki backup sistem, da ne kazem da bi bilo dobro neki sync na cloud ili na drugi komp...
Radio sam to, kopirao sam ga s vremena na vreme na drugu particiju, ali pošto sam stalno ubacivao nove podatke, nisam to radio baš stalno. Sad imam stari, neažurirani fajl.

Ne znam koju verziju Excela koristis ali on ima svoj AutoRecovery

Mozes da probas File - Open i skroz dole na dnu imas opciju Recover Unsaved Workbooks

Svi nesacuvani fajlovi se cuvaju u temp lokaciji po defaultu u C:\Users\(Tvoj Username)\AppData\Roaming\Microsoft\Excel ili eventualno u C:\Users\(Tvoj Username)\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles

Mozes da proveris to podesavanje ako ides file - options - save

Tu ces videti autorecover file location i ostala podesavanja

putanju do foldera gde se cuvaju autorecovery fajlovi mozes videti u

file>options>save>autorecover file location

ako nisi menjao putanju nalazi se u c>users>ime kompjutera>appdata>roaming>Microsoft>Excel
e sad appdata je sakriven i moras prvo da aktiviras da se vide sakriveni fajlovi i folderi

@BLANKED @tab503

Uspeo sam da pronađem appadata fajl i mogu da idem sve do Microsoft fajla ali posle toga ne mogu da nađem Excel.

1.png
2.png

Lutao sam po većini ovih foldera, ali ništa.

@BLANKED @tab503

Uspeo sam da pronađem appadata fajl i mogu da idem sve do Microsoft fajla ali posle toga ne mogu da nađem Excel.

Pogledajte prilog 1573978Pogledajte prilog 1573979

Lutao sam po većini ovih foldera, ali ništa.
Ne stizem da vidim

1720042947631.png

Otvoris excel i ovo proveravas kad kliknes na File pa nadjes Options i onda izaberes stavku Save.

Osim ako nemas neku stariju verziju Excela stvarno ne znam.

Ovo sto sam podvukao crvenim su lokacije gde ih Excel cuva, mozda su drugacije kod tebe, zato proveri sve posebno Autorecover File Location

PS.

Takodje ako otvoris taj fajl u Excelu imas opciju VERSION HISTORY u gornjem levom delu prozora koji ti izbaci sve prethodne verzije koje su bile sacuvane

1720043878986.png

1720043997984.png

Ja se nadam da ti je One Drive bio tad ukljucen posto i on moze da ti spase dan.

Poslednja izmena:

Back