Kako povezati hi-fi sa kompom?

Don Corleone

Primećen član
Poruka
515
IMG_0255.jpg
IMG_0256.jpg

ocu da povezem hifi pojacalo sa zvucnicima na kompjuter, ali nzm kako, jer iza pojacala ima dosta audio ulaza, i nzm koji zasta sluszi, tj. koji meni treba d abih povezao sa kompom, druga slika je slika am/fm radia, koji moze da se poveze na isto to pojacalo, samo nzm kako, molim za pomoc oko ovih povezivanja :)

unapred zahvalan :D

Za povezivanje kompa sa pojacalom ti trema kabal sa jedne strane 3.5mm jack(dzek) a sa druge strane dva "muska"chincha(cinca)
http://img856.imageshack.us/img856/5137/86hz.jpg
U kompu na izlaz za zvucnike ubodes 3.5mm dzek a u pojacalu(najbolje)na AUX ubodes ova dva chincha.
Za spajanje pojacala i tjunera ti treba kabal sa obe strane po dva "muska"chincha i njih ukodes u tjuner i na pojacalu na mesto za tjuner.
E sada mozes da kupis i gotove kablove a mozes i sam da ih napravis izadje te mnogo jeftinije.
Pozdrav.

Za povezivanje kompa sa pojacalom ti trema kabal sa jedne strane 3.5mm jack(dzek) a sa druge strane dva "muska"chincha(cinca)
U kompu na izlaz za zvucnike ubodes 3.5mm dzek a u pojacalu(najbolje)na AUX ubodes ova dva chincha.
Za spajanje pojacala i tjunera ti treba kabal sa obe strane po dva "muska"chincha i njih ukodes u tjuner i na pojacalu na mesto za tjuner.
E sada mozes da kupis i gotove kablove a mozes i sam da ih napravis izadje te mnogo jeftinije.
Pozdrav.

Hvala.
Ja imam vufer sa 4 izlaza, dobar (CANYON)
mislim da ću sa dva dodatna ovakva kabla
dobiti pravu kvadrofoniju.

Pozdrav.

hvala brale, sve si mi lepo objasnio, sve imam sem ovog kabla gde si sliku prilozio, to cu kupim, mrzi me da pravim, msm ne kosta kabal boga oca :P sve u svemu mnogo ti hvala, imas reputaciju od mene :))

Drago mi je da sam pomogao.:D
Ako sta zapne slobodno pitaj.

Zdravo druze. Vidim da si upoznat sa ovim povezivanjima :D Ako mozes, trbala bi mi pomoc oko povezivanja dva Hi-Fi zvucnika (Genius SP-HF1250B koji vec imaju pojacalo u sebi) sa nekim solidnim vuferom (npr. sa nekog dobrog 5.1 sistema koji takodje ima u sebi sopstveno pojacalo). Dakle interesuje me koje kablove trebam da presecem i na sta da spojim i da li je to ustvari uopste moguce :D (s' obzirom da i zvucnici i vufer imaju pojacalo u sebi).
Ako znas i imas ideju i ako te ne mrzi, bilo bi mi od velike pomoci da mi jasno i postupno otkucas.
Hvala unapred.

(pitanje vazi i za ostale ljude dobre volje koji citaju ovu temu)

Back