Kako postupati prema idiotima?

Zavisi od situacije...evo ja bih recimo tebe prvo pitao jesi li prevazišao homoseksualnu paniku? Sad sve u redu?

Ma kakve bre homoseksualnost, panika i tako to. U ovoj temi uglavnom mislim na ljude iz stvarnog života, a ne sa interneta. U životu da te natera slučajna situacija ili bilo kakva druga da uživo budeš sa idiotom na istom mestu kako postupiti na najbolji način? Zanima me šta psihologija misli o tome? Ozbiljno.

pa ako on misli da nije idiot, a da ti nisi... onda ce da pobegne jer nece da prica s idiotom?

Danas sam ćutanjem oterao jednog takvog. Pobegao je iz moje kuće. A malo je falilo da ga udarim i sve vreme sam se suzdržavao ili da mu saspem nešto u lice ali sam samo ćutao. I on je u kratkom roku izašao i otišao svojim putem. Ponašao se i pričao mi nešto idiotski, ja sam samo ćutao kao zaliven i gledao u njega, nisam mu ništa odgovorio i on je skoro bukvalno pobegao.

Zato sam se tako lako i suzdržao da ga udarim, jer nisam bio u stanju zbog navedenog, a idiot kad to vidi iskoristi pa ti kaže nešto najmonstruoznije.

Nisam taj, al uzmimo ovako primer. Mladić od 25 godina jedan dan dospe u invalidska kolica i to je mladiću onda najteži dan u životu. I onda dodje neko ko se predstavlja kao prijatelj mladićeve mame (a u stvari joj je sponzor i švaleraju se) kaže mladiću u invalidskim kolicima ovo:

Jel bi ti pomoglo mladiću da te izudaram po ranama na nogama pošto su ti danas odsekli noge da te prodje bol? Tako nešto otprilike je rekao meni.

Poslednja izmena:
Zato sam se tako lako i suzdržao da ga udarim, jer nisam bio u stanju zbog navedenog, a idiot kad to vidi iskoristi pa ti kaže nešto najmonstruoznije.

Nisam taj, al uzmimo ovako primer. Mladić od 25 godina jedan dan dospe u invalidska kolica i to je mladiću onda najteži dan u životu. I onda dodje neko ko se predstavlja kao prijatelj mladićeve mame (a u stvari joj je sponzor i švaleraju se) kaže mladiću u invalidskim kolicima ovo:

Jel bi ti pomoglo mladiću da te izudaram po ranama na nogama pošto su ti danas odsekli noge da te prodje bol? Tako nešto otprilike je rekao meni
.

Recite za ovako nešto, osim da mu prećutiš kao što sam ja uradio, da li postoji bolje rešenje? (PS ne brinite nisam u invalidskim kolicima, al imao sam nenormalne bolove koji su možda teži od sečenja nogu bez anestezije, kombinacijom nekih lekova prošli su večeras)

Poslednja izmena:
Tvoj problem je sto si preemotivan... Lako te je lupati po emotivnim ranama, jer se primas... Mozda se zaista nalazis u emotivnim invalidskim kolicima, a da uopste toga nisi svestan! :dash:

_nobody_

Fizički problem sam imao teške prirode, najteže u životu. Aj sad pošto misliš da je emotivan objasniću ti malo bolje da je suprotno. Imao sam bolove 2 dana bez prestanka od kojih sam jedva ostao na nogama, gubio sam svest od bolova, mogao sam da padnem na ulici dok sam išao kod doktora teturao sam se ulicom, kod kuće sam mi se dva dana povraćalo od bolova, plakao sam, kad nisam plakao - suze su same išle od sebe a da ne plačem, prvo sam jaukao od bolova, a onda sam urlikao iz sve snage. Urlikanje se čulo do kraja mog ćoška u ulici. Sledeći put kad sam išao kod doktora drhtale su mi noge dok sam stajao u mestu od bolova i držao se za nekog ko me je vodio, da nisam - pao bih dole, mislio sam da ću morati na nosilima ili čak u kolicima. Bolove sam imao u predelu vilice, svi zubi na levoj strani vilice su mi utrnuli i od korena me boleli, jer mi jedan zub nije bio dobro izvadjen sa te strane. Pio sam 20 lekova na dan ništa nije pomagalo. Danas stigao sam do kombinacije 2 leka koji su skoro skroz suzbili neopisiv bol.

2 dana nisam ni jeo ni spavao od bolova. Još nisam skroz pri sebi posle toga. Taj čovek koji je došao kod mene kao navodni prijatelj mi je rekao kad me je video natečenog u licu: oćeš da te udarim pesnicom u zube koji te bole da ti ispadnu pa da prestane da te boli i moraćeš kod hirurga da te operišu pošto ti je zagnojeno kod izvadjenog zuba. Taj čovek ima oko 60 godina i posle toga pobegao je iz moje kuće, a ja sam ga gledao i samo sam ćutao, ni reč mu nisam rekao. A mogao sam usput tako namučen da ga bar udarim usput gde stignem. Skupljam sad snagu, treba da idem na snimanje izvadjenog zuba pa da mi rade zub.

Poslednja izmena:
Nimulid i dovicin su lekovi koji su suzbili bol. Nimulid je protiv bolova, dovicin protiv infekcije. Dajte mi podršku da pobedim najteži zdravstveni problem koji sam imao u životu. Verujte ta strana zuba koja me je bolela, bolelo je više nego skalpelom da seče meso naživo. Najbliži moji su i taksisti čak pričali da u životu nisu videli da me je nešto tako bolelo, kad sam zvao hitnu pomoć tražio sam morfijum i rekli su da to ne daju protiv zubobolje. Ne znam još šta je, prestao je bol al POBEDIĆU.

Poslednja izmena:
Nije ti bilo lako... Treba da se skoncentises ne na idiote, treba da se skoncentrises na resenje svog problema, maximalno. Da je problem gadan, jeste, ali dobra vest: resiv je. Resiv u kratkom roku. :ok:

Ono sto trebas nauciti iz ove storije: "bolje spreciti nego leciti". Jedino... Lako je to reci, ali je tesko uciniti! :udriglavu:

_nobody_

mozda su ljudi nekad samo trapavi, hoce npr da bude duhovit a ne uspe :I

znaci tipa nije hteo da vredja nego nekakako da malo relaksira. sto bi mu uspelo da je umeo da izvali umesnu shalu (nekima to polazi za rukom)
al ebiga. meni se to desava kada nisam medju svetom

e sad ok tebi se to ne svidja, ali stvar je u tome, da on vrlo moguce nije hteo da te ponizava nego samo da ovo drugo jer mu je mozda nelagodno da bude s invalidom, znas kako je kad si s invalidom sve ti je neprijatno da nesto ne pogresis, ako nemas iskustva. mislim ne moras da ga volish al mozda se menja situacija ako je covek trapav ili ako je kao zlonameran
mada ono... verovanto je glup ti si mlad i bice dobro

Mislim da si pasivno agresivan, ali te skroz kapiram, i sta te izludjuje. Idioti koji ne kapiraju da je bolje da cute nego da kazu to sto ne treba. Tipa kao kad ti umre roditelj ili baka ili deda od 70+ godina, a neki idiot ti kaze, "pa dobro, naziveli su se", kao to treba da te utesi.

Back