Kako postici sve?

vođenje računa o svom izgledu i tip topost se ne računa u "kako postići sve"...
jer te "obaveze" imam i ja...
vođenje računa o mužu ne shvatam...ako je invalid, onda mogu da shvatim...?
a ovo ostalo...peglanje, pranje, kuvanje...od kuvanja se nešto ne pretrže, a i ja imam svoje obaveze...uostalom kad mogu, kad vidim da je prenatrpana - pomognem joj...
opleti...

a i ti se sminkas, feniras, i farbas?:D
al ste svi zapeli za to sto sam napisala vodjenje racuna o muzu, ne mislim bukvalno, da je retardiran, al npr kad je bolestan, ne vodi racuna niko o njemu vec zena, i slicne situacije.

Ona koje ne moze sve da stigne je nesposbna.

E, zato sposobna i pametna žena nikada na glas neće pričati šta sve treba konkretnog dana da uradi. Pa, kad joj deo posla ostane neobavljen, niko zapravo ne zna.
A ona, sposobna i pametna, lepa, isfenirana i doterana, uveče dok sa mužem uživa u čaši vina, kaže - eto, sve sa stigla da uradim što sam planirala, i da odem do frizera, i da sad se sad opuštam u tvom društvu. :D

E, zato sposobna i pametna žena nikada na glas neće pričati šta sve treba konkretnog dana da uradi. Pa, kad joj deo posla ostane neobavljen, niko zapravo ne zna.
A ona, sposobna i pametna, lepa, isfenirana i doterana, uveče dok sa mužem uživa u čaši vina, kaže - eto, sve sa stigla da uradim što sam planirala, i da odem do frizera, i da sad se sad opuštam u tvom društvu. :D

Da, samo ne treba kukati nisam stigla ovo nisam ono, ja ne mogu ovako....

:klap:

meni je davno mamina prijateljica pricala da je bila jako lenja za kucne poslove,pa je sve odradjivala,al ko levom rukom,brzinski,bas ono sto se mora,a onda bi lezala i citala
a cim dodje muz,ona ga doceka sa pricom jao sto sam se umorila,radila sam to,to to...pa sve u sitna crevca,a on posto ne moze vise da je slusa,uvek kaze,lezi ti,ja cu ostalo..
i stalno je u drustvu i pred rodjacima pricao kako mu je zena jako vredna
:lol:

meni je davno mamina prijateljica pricala da je bila jako lenja za kucne poslove,pa je sve odradjivala,al ko levom rukom,brzinski,bas ono sto se mora,a onda bi lezala i citala
a cim dodje muz,ona ga doceka sa pricom jao sto sam se umorila,radila sam to,to to...pa sve u sitna crevca,a on posto ne moze vise da je slusa,uvek kaze,lezi ti,ja cu ostalo..
obozavam takve zene :lol:

razmisljam nesto...sta se danas sve ocekuje od zena? da budu zaposlene, kad dodju kuci da kuvaju, ciste, peru, vode racuna o muzu, djeci, da vode racuna o svom izgleda, da su uvijek tip top. zanima me kako sve to postici i da li je to moguce? :) kako ste vi zadovoljne svojom organizacijom vremena?i da li imate vremena za uzivanje i odmor?

Danas se ocekuje od zena da prestanu da razmisljaju sta se od njih ocekuje. Vec da se uhvate posla.:mrgreen:

i ja
napatila se u zivotu,jer joj je sin autisticar,ali zena je oduvek zivela punim plucima,uzivala u zivotu
oni su dugo godina letovali kod nas,pa smo moje drugarice i ja uzivale jer nas je stalno terala da pravimo modne revije,da se sminkamo,pricala nam o njenim svalerima i ludostima

jao znam te lujke :lol:
pune zivota,zarazne
jednom je jedna nama na kasi pricala o tome sta radi sa svalerom dok je muz cekao ispred radnje da plati sta je htela,tu na 2m od nas :lol:

:mrgreen:
Možda ćete skočiti na mene, ali meni je ovako nešto gadno. Tačnije, gadi mi se. Ali dobro...
Osim toga, moj dragi je uglavnom uvek voljan da podelimo posao. Nije mu strano ni da usisa, ni da sredi sudove, ni da koristi peglu, ni da presvuče dete, ni da raširi veš... i apsolutno ga zabole nokat na malom prstu šta će ko da kaže. Kako rekoh već, četiri ruke duplo brže obave šta se treba obaviti i onda sediš mirno i ne misliš.

:mrgreen:
Možda ćete skočiti na mene, ali meni je ovako nešto gadno. Tačnije, gadi mi se. Ali dobro...
Osim toga, moj dragi je uglavnom uvek voljan da podelimo posao. Nije mu strano ni da usisa, ni da sredi sudove, ni da koristi peglu, ni da presvuče dete, ni da raširi veš... i apsolutno ga zabole nokat na malom prstu šta će ko da kaže. Kako rekoh već, četiri ruke duplo brže obave šta se treba obaviti i onda sediš mirno i ne misliš.
i meni...

..ja sam na loshem primeru moje majke nauchila da ne moram bash sve da umem.. :)

..a sveki je imala foru da ispeglane gomile vesha ostavi na stolu "da se ohlade" pre nego shto ih popakuje u ormane,
a hladile su se taman tako negde dok muz i sinovi ne dodju kuci i ne prokomentarishu kolike su.. :)

..ja sam na loshem primeru moje majke nauchila da ne moram bash sve da umem.. :)

..a sveki je imala foru da ispeglane gomile vesha ostavi na stolu "da se ohlade" pre nego shto ih popakuje u ormane,
a hladile su se taman tako negde dok muz i sinovi ne dodju kuci i ne prokomentarishu kolike su.. :)
ja koristim foru sveki
moj posao je da peglam,a njihov da slazu stvari,to sam namerno i neskriveno uspoistavila kao obavezu jer kad bih ja slozila sve oni nikad ne bi bili svesni koliko sam opeglala
a kako mm voli da meri (ja sam bio u kupovini i skuvao rucak,mozes ti nesto da uradis u ovoj kuci) a uz to ne vidi sitne poslice tipa oribala kuhinjske elemente,pomerala sve da obrisem uglove,resila sam da sve mora da se prijavi i objasni i naglasi
inace ko da nisam uradila

ja koristim foru sveki
moj posao je da peglam,a njihov da slazu stvari,to sam namerno i neskriveno uspoistavila kao obavezu jer kad bih ja slozila sve oni nikad ne bi bili svesni koliko sam opeglala
a kako mm voli da meri (ja sam bio u kupovini i skuvao rucak,mozes ti nesto da uradis u ovoj kuci) a uz to ne vidi sitne poslice tipa oribala kuhinjske elemente,pomerala sve da obrisem uglove,resila sam da sve mora da se prijavi i objasni i naglasi
tako i treba aristokratija da se zna red ,a ne :mrgreen:

ja koristim foru sveki

Oni inace vole da izmjere ono sto su oni uradili, a drugi sto uradi to se ne mjeri i ne racuna :D

postoje žene, kao i muškarci, al tema..
koje vole da naprave od svog života špansku seriju
to je kao ono
- jao naradila sam se ceo dan
- pa šta si radila
- kuvala pasulj
- ajde! pasulj se kuva sam na šporetu a efektivan posao je 20 minuta top
ili
- jao oprala sam 3 mašine
- ma oprala si tačno na reci sa pregalom!
bez potcenjivanja,
kao što svaka razmna žena zns
sve može da se organizuje vrlo lepo

a koja je već toliko uspešna može sei da priušti pomoć
a koja je toliko velika riba, ona ni ne mora da bude mnogo vredna

:)

Poslednja izmena:

Back