Kako postici sve?

lepa_bez_sminke

Primećen član
Poruka
629
razmisljam nesto...sta se danas sve ocekuje od zena? da budu zaposlene, kad dodju kuci da kuvaju, ciste, peru, vode racuna o muzu, djeci, da vode racuna o svom izgleda, da su uvijek tip top. zanima me kako sve to postici i da li je to moguce? :) kako ste vi zadovoljne svojom organizacijom vremena?i da li imate vremena za uzivanje i odmor?

Udala sam se za punoletnog muza pa hvalabogu ne moram i o njemu da brinem
Za ostalo se nadje precica kad se hoce. Uvek Sam cista i uredna, a sminke Malo stavljam
Kosu susim n'a prirodno, nemam problem
Kucne poslove delimo i ne se re mo jedno drugom ako Nije uradjeno bas tada
MM. Uvek vise voli da gledamo zajedno film nego da usisavamo i peglamo
Ostalo radim usput, kuvanje vise Nije kao sto je nekad bilo spagete ili musaka se spreme za manje od sat vremena efektivnog rada

razmisljam nesto...sta se danas sve ocekuje od zena? da budu zaposlene, kad dodju kuci da kuvaju, ciste, peru, vode racuna o muzu, djeci, da vode racuna o svom izgleda, da su uvijek tip top. zanima me kako sve to postici i da li je to moguce? :) kako ste vi zadovoljne svojom organizacijom vremena?i da li imate vremena za uzivanje i odmor?

..volim svoj posao, ali ga ostavljam za sobom kad krenem kuci.. :)
..uzivam u kuvanju i kuvam sa decom, nekad pomazu nekad smetaju, ali udvostruchi nam vreme koje provodimo zajedno.. :)
..odmara me sve ono shto radim samo za sebe, kao i vecina onoga shto mm i ja radimo zajedno :P

..kad mi pukne film, da li zato shto sam se loshe organizovala ili zato shto su drugi dali sebi vecu pauzu nego shto je pristojno :lol:
kazem "..a u pM :roll:.." i sednem da chitam, ili odem da odspavam.. :mrgreen:
..josh se svet ni jednom nije srushio zbog toga.. :aha:

Одмах отпиши трошење времена на лепоту, јер да би жена била лепа не мора да утроши ни један једини секунд. Жена се једноставно роди лепа, и никакви салони лепоте ту ништа не могу променити.

Једноставно се очекује да буде запослена, да ради кућне послове, и да брине једним(већим) делом о деци, уколико не могу да се брину сама о себи.

Tako sto ce naci muskarca koji ce im pomoci u tome. ;)

Ne znam na kom su nivo ta očekivanja, ko ima očekivanja od žene. Društvo, mesna zajenica, politička stranka?
I šta podrazumevaš pod tim da žene vode računa o mužu?
A pitanje da li imamo vremena je suvišno. Vidiš da mlatimo po tastaturi ceo bogovetni dan.

Mani se časopisa i loših babinih saveta, pitanje je šta ti očekuješ od sebe, u zajednici i van nje.
Ako očekuješ da je tvoja jedina funkcija žena-majka-domaćica, ok.
Ako želiš još neku funkciju, radićeš na tome i to je ok.
Ako smatraš da je posao žene da vodi računa o mužu (šta god to značilo) i da sama vaspitava dete, verujem da ima i takvih žena, i to mnogo.
Ako smatraš da je zajednica tim koji čine dva udružena individualca koji vode računa svako o sebi i istovremeno zajedno za tim, pri čemu zajedno vaspitavaju decu - sasvim je ok.

Neam pojma.
To ko kad bi pitala kako uspevamo i da dišemo, da se smejemo, da plačemo, da spavamo, da jedemo, da se tuširamo, da ken.jamo...
Eto tako, ne razmišljamo o tome, menjamo redosled pa svaki dan deluje drugačije. Ponekad izbacimo smejanje, maksimalno izbacujemo plakanje, spavanje na minimum, ali onda jelo na maksimum da se nadoknadi energija, zabole te za izgled pa ne trošiš na šminku i ostale đakonije i eto....postigne se sve. Bitno je da se mnogo ne razmišlja jer onda nastaje haos i hvata te panika, misliš se "kako ja to uopšte sve postižem, pa da li sam dobra, pa da li su svi zadovoljni mojim uslugama...".
Zabole te, ugađaš sebi pa onda svima ostalima, pa će oni koje voliš više dobiti više, a oni koje voliš manje neće dobiti ništa i tako...

Одмах отпиши трошење времена на лепоту, јер да би жена била лепа не мора да утроши ни један једини секунд. Жена се једноставно роди лепа, и никакви салони лепоте ту ништа не могу променити.

Једноставно се очекује да буде запослена, да ради кућне послове, и да брине једним(већим) делом о деци, уколико не могу да се брину сама о себи.

a ko ocekuje

ovo se vidi da je muskarac pisao :D a cekaj, ti mislis da lijepe zene ne trose vrijeme na izgled? na friziranje, sminkanje, sredjivanje noktiju, osnovnu higijenu?

pogrešno postavljena teza-nije pitanje "kako", već "zašto"....
samo poizbacuješ ono što te operećuje u tom trenutku, a odradiš samo ono neophodno...i niko neće umreti, ništa se strašno neće desiti ako...sudovi ostanu neoprani, kuća bude par dana neusisana, veš neopeglan...
sve ćeš to završiti kad tad, a sebi daš malo oduška i radiš ono što ti prija, štagod da je to
ja sam poslednjih meseci bila u takvom žešćem lično-porodično-poslovnom haosu da mi se sve ovo redovno dešavalo...i ništa, preživeli smo i idemo dalje, sve dođe na svoje mesto :)

Stizem ... u zavisnosti od raspolozenja i trenutnog stanja prioriteta
nisam rob nicega , prosla su ta vremena odavno ...
organizaciju poslova mogu obaviti i turbo ... ali za sebe moram imati vremena ... izborila se sama sa sobom sto je najvaznije
sa ostalima je bilo mnogo lakse :)

pa ribe od nekih forumasha sve stizu ili su samo super lujke
oni su ionako dripci a povukao me je lazni sjaj
ulizujem im se jer sam mozda slaba. ako me je i povukao.

znas sta cesto te nesto odvuce, a nekad nas odvuku samo misli :eek: ne znam kako ove mame, mozda njih manje odvlace misli
prodje mi sat-dva a samo u stvair mislim i muchim se mislima mada mozda ko zna to i volim
imam vfremena pa mogu

Back