Kako postati milioner?

nepostoji drzava na svetu gde nije sigurnije i lakse postati milioner nego srbija, (mozda rusija pre par godina) ali taj put je put nitkovica, i vucibatine, uglavnom su takvi svi prvi milioni, posle postanu bolji jer im novac nije prepreka, ali treba imati hrabrosti da postanes takva bezdusna osoba kojoj je novac bitniji od svega, politicari i tajkunisu jedan primer za tako nesto, niko od njih nije u komunizmu imao mega firme, a sada, sada imamo vise milonera nego zapadne komsije.....
bio bi faca kada bi regularno postao miloner, recimo da postanes glumac, pevac - pevacica, (na pinku:hahaha:), sportista, teniser, na neku proizvodnicu i trgovinu teskoo, ili da napravis neki patent kjoji ce promeniti svet, ima puteva, ali i sam nikola tesla je bio prevaren od gladnih za parama......
tema je znimljiva, trebalo bi da se razradi u svetu novca i posla....

u srbiji-nikako,jednostavno onaj ko čita forum krstarice nije osoba da postane milioner u srbiji,da se bavi kriminalom i da pokusa da potane tajkun,mnogi zaboravljaju da je delta osnovana 1992 godine,pre 18 godina a mišković ima skoro 70 godina,dakle ne ide to tako brzo ni lako ni onima koji imaju veze u vlasti,ideje,sposobnosti...
prvo se iseliti iz srbije u sto bogatiju drzavu-to je prvi uslov

i sam pojam milioner-da li se to donosi na kesh ili sve-kesh+automobili+kuće+stanovi:)?

i sam pojam milioner-da li se to donosi na kesh ili sve-kesh+automobili+kuće+stanovi:)?
nerazumemo- ili nerazumem prokomentarisi,

jedan milion je nesto sto je prolazno, vec dva- tri, cetiri je nesto sa cime mozes da se igras i ostanes u igri sa jednim mozes da se bavis jednom vrstom posla koji moze da propadne....
moje misljenje je iako imas malu firmu, i ako nisi milioner, treba da imas dve delatnosti, u slucaju da jedna propadne, isto je i sa velikim parama....

Ne, pitanje ima sasvim jednostavan odgovor, a to je ideja.

1. Ideja.
2. Realizacija.
3. Sreca.

Kako izgleda primer dobre ideje moze pokazati clan NT Vending koji je dosao na ideju da instalira aparate za kafu/grickalice i to mu sada donosi fine prihode.

Samo tako pausalno postavljeno pitanje "Kako postati milioner" nikoga nece dovesti do takvih zarada. Da li imas svoje ciljeve, da li imas stav do tih ciljeva, akcije do tih ciljeva, da li si uporan, da li si u zoni konfora ili ne, jer mnogi imaju problema sa ovim stvarima. Imaju snove, zelje, ciljeva nigde, a pogotovo nemaju akcije, plan tih akcija, a sto se tice ozbiljnih poslovnih mogucnosti, one postoje svuda oko nas. Mnogi ljudi imaju izazov sa stavom "bolje je poznato lose nego nepoznato dobro" i realno kad razgovaram sa ljudima, vidim da veliki broj ljudi trazi izgovore za svoje neuspehe u svemu samo ne u sebi.

Poslednja izmena:
Pa postoji dosta načina...ali je svaki od njih izuzetno težak :roll::roll:

Prvo se postavlja pitanje da li imate trenutno nešto para. Po meni je svakako dobra opcija kupovina akcija na berzi. Od toga može dobro da se zaradi ako si pametan, razumeš se u to i ako naravno imaš kapital da uložiš.

Druga varijanta je da budeš samoinovativan i kreneš nešto sam da petljaš...ali opet u Srbiji se od toga ne može postati milioner. :mrgreen:

Treća varijanta jeste po meni da se bacis u IT svet i načiš da radiš fotoshop, programiranje i tako to. Pa odatle možeš da radiš za 1, 2000€ pa čak i od kuće.

Rešenja ima ali mora da se radi :super::super::super:

Pa postoji dosta načina...ali je svaki od njih izuzetno težak :roll::roll:

Prvo se postavlja pitanje da li imate trenutno nešto para. Po meni je svakako dobra opcija kupovina akcija na berzi. Od toga može dobro da se zaradi ako si pametan, razumeš se u to i ako naravno imaš kapital da uložiš.

Druga varijanta je da budeš samoinovativan i kreneš nešto sam da petljaš...ali opet u Srbiji se od toga ne može postati milioner. :mrgreen:

Treća varijanta jeste po meni da se bacis u IT svet i načiš da radiš fotoshop, programiranje i tako to. Pa odatle možeš da radiš za 1, 2000€ pa čak i od kuće.

Rešenja ima ali mora da se radi :super::super::super:

uh čoveče moj grad je pun ovakvih :lol: ko nije znao šta će sa sobom posle srednje škole išao je da studira informatiku ali niko nije postao milioner posle toga :lol: ...mada iskreno, niko nije ni go i bos i da nema šta da jede ali kad ih ima toliko onda i cena pada.;)

Da, ali od rada za druge u ITu neces postati milioner. Za gospodu Bila Gatesa & Mark Zuckerberga (osnivac facebooka) rade daleko pametniji / bolji strucnjaci iz IT sveta koji opet nisu milioneri. Ideja je, dobar start, malo srece (vreme kad se ideja realizovala) im je donela bogatstvo.

@Zvocalo

Iz iskustva tvrdim da ne moze svako da "uzme i da nauci da radi posao u ITu". Svako moze da nauci osnove & toliko da bude placen, jer rade posao preko one stvari. Dobri strucnjaci, koji vole svoj posao i koji znaju vise od ljudi "koji to rade jer nisu znali sta ce sa sobom" ce uvek biti na ceni jer ih nema mnogo. Razlika u ITu mnogo vise izrazena nego u drugim poslovima - po strucnosti ljudi, znanju, ljubavi prema poslu & naravno, koliko to vredi na trzistu.

Da, ali od rada za druge u ITu neces postati milioner. Za gospodu Bila Gatesa & Mark Zuckerberga (osnivac facebooka) rade daleko pametniji / bolji strucnjaci iz IT sveta koji opet nisu milioneri. Ideja je, dobar start, malo srece (vreme kad se ideja realizovala) im je donela bogatstvo.

@Zvocalo

Iz iskustva tvrdim da ne moze svako da "uzme i da nauci da radi posao u ITu". Svako moze da nauci osnove & toliko da bude placen, jer rade posao preko one stvari. Dobri strucnjaci, koji vole svoj posao i koji znaju vise od ljudi "koji to rade jer nisu znali sta ce sa sobom" ce uvek biti na ceni jer ih nema mnogo. Razlika u ITu mnogo vise izrazena nego u drugim poslovima - po strucnosti ljudi, znanju, ljubavi prema poslu & naravno, koliko to vredi na trzistu.

Pa naravno imaš i menadžera (ne mislim na ove naše) koji zarađuju ogroman novac a imaš i onih koji su neki prosek sve zavisi od sposobnosti čoveka i prilike koja mu se pruži.tako je u svakom zanimanju pa imaš i dva krojača jedan ne može da postigne od posla jer je dobar u tome a drugi nema mušterija jer se ne usavršava ili jednostavno nije za taj posao.

Back