Pilgrim
Veoma poznat
- Poruka
- 10.856
Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
Kako nauciti taj zanat?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daj jos neke informacije molim te.. Kako mislis komplikovan?Zanat je metalski. Ulazak u priču komplikovan. Najčešće je porodičan biznis. Kamenje je još komplikovanije.
HvalaNema sajt da znam. Mislim da recimo izrada nakita ima neka srednja škola za to. Da otvoriš svoju radnju, teško, tržište drže poznati, ako si dobar majstor možda te neko od postojećih zaposli. Rekoh ti porodični biznis. Ne ulazi se u priču lako. Čak iako ćeš samo da trguješ treba ti dosta kapitala samo da kreneš a da li ćeš da opstaneš veliko je pitanje. Mi smo siromašni i malo kupujemo zlato. Plus državna regulativa. U pitanju su dragoceni metali.
Mislim da ni ne možeš da otvoriš radnju ako nisi u struci ili tako nešto, a moraš i robu da poznaješ i prepoznaješ znači opet mora da znaš.
Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
Mislim da ni ne možeš da otvoriš radnju ako nisi u struci ili tako nešto, a moraš i robu da poznaješ i prepoznaješ znači opet mora da znaš.
Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
Nema sajt da znam. Mislim da recimo izrada nakita ima neka srednja škola za to. Da otvoriš svoju radnju, teško, tržište drže poznati, ako si dobar majstor možda te neko od postojećih zaposli. Rekoh ti porodični biznis. Ne ulazi se u priču lako. Čak iako ćeš samo da trguješ treba ti dosta kapitala samo da kreneš a da li ćeš da opstaneš veliko je pitanje. Mi smo siromašni i malo kupujemo zlato. Plus državna regulativa. U pitanju su dragoceni metali.
Hvala10x više regulativa imaš u otvaranju pekare. Sa ulaganjem u opremu i alat 500 evra, ispunjavaš sve neophodne uslove za otvaranje juvelirnice. Sve dalje zavisi od sposobnosti
imas gomilu kurseva u skolama i online za ucenje pravljenja nakita.Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
HvalaPoznavala sam jednog zlatara iz stare zlatarske porodice. On se više time ne bavi, jer kaže da nije isplativo. Naime, tursko zlato je jeftino i više se isplati kupiti njihov gotov nakit i onda ga preprodavati ovde nego bilo šta sam raditi i praviti. On mi je rekao da danas svi tako rade. Pošto ima umetničkih sklonosti, nakon što se obučio za zlatara, završio je Umetničku akademiju i sad se bavi grafičkim dizajnom, reklamama za televiziju, špicama za serije i sličnim stvarima.
Možda bi se moglo zaraditi na kupcima iz inostranstva... Imaš na Redditu subreddite posvećene nakitu. Jedno vreme sam pratila neke od njih i bilo je umetnika (stranaca) koji su radili nakit od zlata i dragog kamenja i od toga živeli. Nakit im je bio stvarno profesionalno urađen, a sećam se da su dosta bili uložili i u opremu. Možda bi mogao malo da pogledaš tamo... Ima predusretljivih ljudi.![]()
Na inostranom tržištu moraš biti mnogo konkurentan, jer ceo svet je danas online, svi pokušavaju nešto svoje da prodaju, a ljudi rade fenomenalne stvari!Hvala
Pogledao sam vec
Ono je umjetnost sta rade ljudi
Porodičan biznis ili drugarski kao Pink Panteri.Zanat je metalski. Ulazak u priču komplikovan. Najčešće je porodičan biznis. Kamenje je još komplikovanije.
ako se dobro secam pink panteri su onomad zatvorili radnju zbog velikih troskova, malo posle one voznje autom kroz mol u dubaji.Porodičan biznis ili drugarski kao Pink Panteri.![]()
prvo mora da promenis veru i postanes jevrej.Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
Pod 1. treba imati zlataru..Jel zna neko?
Kako nauciti taj zanat?
Hvala
Pogledao sam vec
Ono je umjetnost sta rade ljudi
A ovdje na forumu kazu da prvo treba da ucim zanatPod 1. treba imati zlataru..
Sve ostalo ide sojim tokom..