Pozdrav. Imam sljedeci problem. Imam prijatelja koji je depresivan. Međutim kod njega se ta depresija odražava na jedan čudan način. Obojica imamo 19 godina, 4. srednje smo što bi se reklo najbolje godine. Tip je doslovno nezainteresovan za svijet oko sebe( ne interesuju ga cure, nema nikakav hobi, ne razmišlja ni o čemu bukvalno pasivan je potpuno). Imam osjecaj da mu je mozak atrofiro lol. S tipom se nema o čemu pričat. Međutim možda bi se to i moglo riješiti da tip nije pretjerano samouvjeren. U toj samouvjerenosti napravio je niz grešaka u životu koje su ga mnogo koštale. Činjenica je da ima malo i lude roditelje. Otac mu je tip koji mu nikad nije pokazao emocije( pričao mi je čak i kako ga njegov otac nikad nije zagrlio) a mati mu je polumafijas( trguje svim i svacim). Probao sam s njim razgovarat međutim lik samo kaže znam da imam problem i apsolutno mu bude svejedno šta pričam. U zadnje vrijeme izbjegava muško društvo već se druži s drugiracama iz razreda. Problem je što je tvrdoglav ko mazga i ne vidi nužnost rješavanja te depresije. Zadao je sebi cilj da završi fakultet elektrotehnike a u školi prolazi sa 2. Taj tip ima sve predispozicije da propadne u životu zbog svoje pasivnosti i toliko mi je krivo zbog toga što odbija pomoć. Ima li iko ideju kako da rijesim taj problem? Želja mi je da ga pretvorim u produktivnu osobu i prije svega osobu koja zna razmišljat unaprijedm. Želim da mu pomognem svim silama zato što se tom tipu crno piše u životu.....