Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.710
znaci da te nije izgradio kao casnog coveka koji ce postovati svaki pozitivan trud oko tebe..za to ga jos i ne mozes voleti..samo ne vidim da je to slucaj vecine..ja mogu zameriti roditeljima sto sam tek progledo sa 17 kad sam se osamostalio i skapiro koliko ih je bolela patka kad 30 ljudi pusi u sobi na pr da ne idem daljeVojska je druga stvar, pogotovu ako pricamo o drugim vremenima. To ima smisla, da me neko tera da naucim da odbranim sebe za MOJE dobro,jer to je moja DEFINISANA obaveza(msm ako pricamo o proslosti, danas ocigledno vise nije), legitimna i jasna, i svakako cu lako prihvatiti takav autoritet.
Dok u ovom slucaju nedostaje legitimitet. Ja ako sam dete od 16 godina, roditelj nema bas skoro nikakav legitimitet da mi sere, osim da me NATERA cinjenicom da me finansira, ali ako sam ja njegova qrva onda cu ga prezirati i gledati da ga izyebem prvom prilikom . Msm realno sad smo vec toliko otisli u off... xD
ja ne bih zeleo da me iko odavde voli a da me ne postuje..jer volim te moze svako reci jer to kaze svog dupeta radi.. a postovanje se tesko zaradi..koje bude mrznja dok je neko zelen..dok ne shvati da je to pozitivan autoritet koji pravi od nas casnog covekaNe moraš da ga mrziš, možeš da ga ne-voliš. Poštuješ nekoga, ali ti nije baš drag, postoje takvi profesori na primer... poštuješ njegovo znanje ali ti ide na đokicu jer traži i od tebe takvo znanje a realno ti nije potrebno.
Prethodno vaspitanje na strahopoštovanje je, opet, potpuno druga priča. Tu čak ima elemenata za mržnju, kasnije.