KAKO POGREŠNA REL. UČENJA UPROPASTE ČOVEKA

NIN-jutsu

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
463
Juče ulazi kod nas u lokal neki iscepan tip, nosi neke male sličice u ruci i nudi da ih proda za hleb. Pogledam šta je to kad ono plastificirane sličice nekih ikona.
On krene da objašnjava: Ovo ti je čudotvorna majka božija ljeviška, ovo ti je čudotvorna majka božija mlekopitalnica, ovo ti je čudotvorna majka božija trojeručica, ovo ti je.....:roll:
Lepo objasnim čoveku da ne želim da kupim njegove idole i kumire, jer: Ја сам Јахве, Бог твој, који сам те извео из земље египатске, из куће ропства. Немој имати других богова уз мене.
Не прави себи лика ни обличја било чега што је горе на небу, или доље на земљи, или у водама под земљом. Не клањај им се нити им служи. Јер ја, Јахве, Бог твој, Бог сам љубоморан. Кажњавам гријех отаца - оних који ме мрзе - на дјеци до трећег и четвртог кољена, а исказујем милосрђе тисућама који ме љубе и врше моје заповједи.

Kad čovek počne da vrišti na mene: Ti si sektaš, bićeš bačen u pakao, majka božija će da te osudi na muke....vidim da mu versko ludilo sija iz očiju.:sad2:
Ja mu lepo objasnim da je on očigledno već osuđen, da nisu njegovi idoli čudotvorni, jer da jesu, obezbedili bi mu bar hranu, da ne može majka božija biti ljeviška, međugorska, lurdska,ravanička...da majka božija nije sudija jer sudi njen sin itd...Kaže da on zna nas sektaše, da mi idemo od kuće do kuće, dosađujemo ljudima, delimo letke i zavodimo prost narod.....ja pitam a šta to on radi? Kaže da širi sveto pravoslavlje, jedinu pravu, istinsku, apostolsku veru....na kraju sam morao da ga silom izbacim. Naspram ovoga jehovini svedoci, mormoni, hare-krišna i ostala bratija su male mace...oni bar nisu agresivni. :neutral:

1. A što ova priča i na podforumu "Religija" i na blogu?

2. Velika (caps lock) slova kao recidiv šizofrenije (fale još samo uzvičnici.

3. "Pogrešna religiozna učenja" sugerišu na to da postoje i "Ispravna religiozna učenja"? Pitanje: "Pogrešna" i "Ipsravna" učenja - iz kog ugla posmatrano?

4. Dođe jedan lepo obučen i na prvi pogled obrazovan momak i sasvim smireno i samouvereno kaže sledeće: „Bog je postavio Sunce u odnosu na Zemlju tako da ako se približi Zemlji za jedan centimetar sve na našoj planeti bi izgorelo, a ako se udalji za jedan centimetar sve bi se zaledilo.” Da bi upotpunio svoj verski doživljaj, naglasio je ono „Samo jedan centimetar!” Ja sam istog trenutka pukao od smeha, budući da sam na fakultetu između ostalog studirao fiziku, astronomiju i nebesku mehaniku, i upustio sam se u to da mu objasnim neke stvari o odnosu između Sunca i Zemlje. Prvo sam mu rekao (da se izrazim u evropskim, preciznije francuskim merama) da srednja udaljenost između Zemlje i Sunca iznosi 149.670.000 kilometara; da Zemljina putanja oko Sunca ima oblik elipse i da se u afelu (apogelu), negde između 3. i 5. jula, Zemlja nalazi najdalje od Sunca, preko 152.000.000 kilometara; a da se u perihelu, negde između 3. i 5. januara nalazi najbliže Suncu, oko 147.500.000 kilometara; i da je to kretanje od oko 4.500.000 kilometara samo za pola godine. Ali da to nema nikakve veze sa klimom na Zemlji, jer je na severnoj Zemljinoj polulopti najtoplije kad je Sunce najdalje a najhladnije kad je Sunce najbliže Zemlji, zato što temperatura ne zavisi od udaljenosti dva nebeska tela, već od ugla pod kojim Sunčevi zraci padaju na Zemlju; da ugao pada Sunčevih zraka 22. juna iznosi 45º a 22. decembra 15º i da nam ništa ne bi falilo čak i kad bismo bili bliži Suncu za 10.000.000 kilometara. Uverio sam ga u ovo što sam im ispričao i strahovito ga ponizio, jer sam primetio da mu je bilo neprijatno da je počeo da treperi očima, a tako se ljudi ponašaju kad budu uhvaćeni u laži...

:rida:

Moja drugarica i ja smo izašle u grad i sretnemo njegog bivšeg dečka sa drugom. Vidim, ona se obradovala, oči joj zacaklele. Ja pružam ruku njegovom prijatelju, on se naginje ka meni, ja ka njemu, mislim, sad će mi reći ime, a on me pita na uvo, pošto muzika trešti, šta mislim o Jehovi. Sa čim to ima veze? Sa pogrešnim učenjem, njim.... Udavio me je. Iz solidarnosti prema drugarici sam trpela.... Koliko sam mogla. I branila sam se koliko sam mogla.

Juče ulazi kod nas u lokal neki iscepan tip, nosi neke male sličice u ruci i nudi da ih proda za hleb. Pogledam šta je to kad ono plastificirane sličice nekih ikona.
On krene da objašnjava: Ovo ti je čudotvorna majka božija ljeviška, ovo ti je čudotvorna majka božija mlekopitalnica, ovo ti je čudotvorna majka božija trojeručica, ovo ti je.....:roll:
Lepo objasnim čoveku da ne želim da kupim njegove idole i kumire, jer: Ја сам Јахве, Бог твој, који сам те извео из земље египатске, из куће ропства. Немој имати других богова уз мене.
Не прави себи лика ни обличја било чега што је горе на небу, или доље на земљи, или у водама под земљом. Не клањај им се нити им служи. Јер ја, Јахве, Бог твој, Бог сам љубоморан. Кажњавам гријех отаца - оних који ме мрзе - на дјеци до трећег и четвртог кољена, а исказујем милосрђе тисућама који ме љубе и врше моје заповједи.

Kad čovek počne da vrišti na mene: Ti si sektaš, bićeš bačen u pakao, majka božija će da te osudi na muke....vidim da mu versko ludilo sija iz očiju.:sad2:
Ja mu lepo objasnim da je on očigledno već osuđen, da nisu njegovi idoli čudotvorni, jer da jesu, obezbedili bi mu bar hranu, da ne može majka božija biti ljeviška, međugorska, lurdska,ravanička...da majka božija nije sudija jer sudi njen sin itd...Kaže da on zna nas sektaše, da mi idemo od kuće do kuće, dosađujemo ljudima, delimo letke i zavodimo prost narod.....ja pitam a šta to on radi? Kaže da širi sveto pravoslavlje, jedinu pravu, istinsku, apostolsku veru....na kraju sam morao da ga silom izbacim. Naspram ovoga jehovini svedoci, mormoni, hare-krišna i ostala bratija su male mace...oni bar nisu agresivni. :neutral:

Da si ti covjek, ti bi tom sirotnjaku dao koju paru, makar tu ikonicu odmah bacio u smece.

umesto choveku da dash leba i kazhesh ajd idi jedi i ne smaraj me, ti se svadjash sa njim i josh ga izbacujesh na silu. a ocjesh da prichash ovde o religiji.

necjesh da pomognesh choveku koji je ochigledno u nevolji (i materijalnoj i mentalnoj) zato shto nema ista uverenja kao ti. ti si onda tu ispo najvecji "sektash" od svih pomenutih.

Poslednja izmena:
Da si ti covjek, ti bi tom sirotnjaku dao koju paru, makar tu ikonicu odmah bacio u smece.
Koliko si ti kupio knjižica od Hare Krišna ili Jehovinih Svedoka? Koliko si puta nahranio mormone? :neutral:
umesto choveku da dash leba i kazhesh ajd idi jedi i ne smaraj me, ti se svadjash sa njim i josh ga izbacujesh na silu. a ocjesh da prichash ovde o religiji.

necjesh da pomognesh choveku koji je ochigledno u nevolji (i materijalnoj i mentalnoj) zato shto nema ista uverenja kao ti. ti si onda tu ispo najvecji "sektash" od svih pomenutih.

Pa...koga je moliti...nije ga srditi. Vrištati na čoveka da je sektaš, vređati ga i tražiti od njega hranu??? Malo previše za mene....a da tebe upitam koliko si gladnih malih albanaca nahranio? Koliko bi im danas poslao pomoći u Prištinu? Koliko bi kuranskih zapisa kupio od gladnog bošnjaka (da ne kažem balije)??? :neutral:

Nije mi jasno zašto misliš da ga je pogrešna religija upropastila i da to što nema da jede ima veze sa Pravoslavljem? Kao da nema gladnih i drugih veroispovesti? Ili nervno labilnih?
Ma ima toga svuda, ali forumski i ne samo forumski pravoslavci, već godinama pljuju po JS i drugima kako su oni dosadni, napadaju ljude po kućama itd....pa da pokažemo malo i "najpravije od svih pravih, najistinitije od svih istinitih i najzatucanije od svih zatucanih vernika" :per:

Ma ima toga svuda, ali forumski i ne samo forumski pravoslavci, već godinama pljuju po JS i drugima kako su oni dosadni, napadaju ljude po kućama itd....pa da pokažemo malo i "najpravije od svih pravih, najistinitije od svih istinitih i najzatucanije od svih zatucanih vernika" :per:

Pa napadaju ljude po kućama. I plaše decu. Ja kada sam bila mala sam ih se plašila.

KAKO POGREŠNA REL. UČENJA UPROPASTE ČOVEKA

Nije mi sad jasno,KO je upropasten u ovoj tvojoj prici,TI ili ovaj siromasak sa plasticnim Ikonicama?

Back