Kako podesiti mozilla add ons-e?

picololeone

Legenda
Banovan
Poruka
51.779
"Skinula" sam Mozillu 4 beta, ali mi se ne svidja njena maska (radna povrsina, meni i navigation bar).

Kako da podesim drugaciju temu (radnu povrsinu) a istovremeno da imam i dobru pozadinu (boju)?

Npr. zelim temu "Startini padded" ali zelim i da mi je pozadina ("persona") svetlo plava npr. "Morning at the bich"? Do sada sto sam pokusavala, jedno drugo iskljucuje, pa ili mogu jedno, ili drugo.

A steta, jer je Mozila 4 beta veoma ruzna i nepregledna.

Ima li neko resenje?

"Skinula" sam Mozillu 4 beta, ali mi se ne svidja njena maska (radna povrsina, meni i navigation bar).

Kako da podesim drugaciju temu (radnu povrsinu) a istovremeno da imam i dobru pozadinu (boju)?

Npr. zelim temu "Startini padded" ali zelim i da mi je pozadina ("persona") svetlo plava npr. "Morning at the bich"? Do sada sto sam pokusavala, jedno drugo iskljucuje, pa ili mogu jedno, ili drugo.

A steta, jer je Mozila 4 beta veoma ruzna i nepregledna.

Ima li neko resenje?
Ти би да користиш 2 врсте тема истовремено?! Е па, неће моћи. Класичне теме мењају целокупан изглед Mozillе, почевши од позадине, навигацијских дугмади, тулбара, менија. Док Personas теме мењају само позадину и примењују се искључиво на основну (defaultnu) тему. ;)

Ти би да користиш 2 врсте тема истовремено?! Е па, неће моћи. Класичне теме мењају целокупан изглед Mozillе, почевши од позадине, навигацијских дугмади, тулбара, менија. Док Personas теме мењају само позадину и примењују се искључиво на основну (defaultnu) тему. ;)

Pa to. A ja sam mialila da Personas mogu da se "okace"i na neke druge teme, a ne samo na difoltnu.;)

Steta, jer difoltna je pomalo monotona.

čekaj malo , kako ti koči trojka ? da li imaš neki laptop , na primer Atom ?
jedino ako ideš na ove demo-e moziline koji zahtevaju
te nove funkcije u html ?
inače ide i dalje za sve sajtove
(jer obično se žale da 4-vorka koči a onaj pre je manje zahvtevan :rumenko: )

ali puno ima i ispod haube u 4-vorci ,nije sve u temi ;) :super:

jeste našli kako da se to promeni ? ili sa druge strane i novi "look" nije loš :cool: bitno je da ima onu dole statusnu liniju za ostalo je lako

Poslednja izmena:
čekaj malo , kako ti koči trojka ? da li imaš neki laptop , na primer Atom ?
jedino ako ideš na ove demo-e moziline koji zahtevaju
te nove funkcije u html ?
inače ide i dalje za sve sajtove
(jer obično se žale da 4-vorka koči a onaj pre je manje zahvtevan :rumenko: )

ali puno ima i ispod haube u 4-vorci ,nije sve u temi ;) :super:

jeste našli kako da se to promeni ? ili sa druge strane i novi "look" nije loš :cool: bitno je da ima onu dole statusnu liniju za ostalo je lako

Ne znam, 3. mi je kocila.

Da, imam laptop, mada sta to ima veze?

Navikavam se polako na ovo. :(

ne znam , ali da nije sledeće u pitanju :rumenko:
kod firefoxa 4 je moguće da se vrate starinski meniji,
ako se čekira i odčekira "show menubar"

u novom izgledu se do te opcije dolazi:
firefox button ---> preferences --->strelica pored ---> show menubar (čekirati)

jer mislim da ako je instalirano preko postojećeg 3.6da on automatski uključi taj menubar a ako je čista instalacija onda je po novom izgledu, podrazumevano :think:

Da, imam laptop, mada sta to ima veze?
zato što ako je noviji lap , firefox 4 će ispis po ekranu da ubrzava hardverskim putem
(a intel atom jeste malo slabiji sa procesorom i to mu pomaže , ako je zbog toga) i ispadne stvarno brži :D

Prilozi

• menubarfox4.png
    menubarfox4.png
    43,2 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
ne znam , ali da nije sledeće u pitanju :rumenko:
kod firefoxa 4 je moguće da se vrate starinski meniji,
ako se čekira i odčekira "show menubar"

u novom izgledu se do te opcije dolazi:
firefox button ---> preferences --->strelica pored ---> show menubar (čekirati)

jer mislim da ako je instalirano preko postojećeg 3.6da on automatski uključi taj menubar a ako je čista instalacija onda je po novom izgledu, podrazumevano :think:

zato što ako je noviji lap , firefox 4 će ispis po ekranu da ubrzava hardverskim putem
(a intel atom jeste malo slabiji sa procesorom i to mu pomaže , ako je zbog toga) i ispadne stvarno brži :D

Jaoj, hvala lepo (slabo, ma nista se u to ne razumem :lol: ) ali evo na jedvite jade vratila sam se na neku staru Mozillu 3.5.

Za sada ne "koci" pa neka ga tako.

Ako pocne da koci, uzecu ovo u razmatranje. ;)

Puno hvala!:D:D:D :hvala:

u 3.6.3 nije još uvek bio iskodiran "plugin container" ;)
DeMikelis je postavio tu negde uputstvo kako da se to isključi u narednim verzijama
http://forum.krstarica.com/showthre...xe-problem?p=14874608&viewfull=1#post14874608

http://support.mozilla.com/en-US/kb/What is plugin-container
In Firefox 3.6.4 and above, some plugins are loaded separately from Firefox in plugin-container.exe, allowing the main Firefox process (firefox.exe) to stay to stay open if a plugin crashes.....

firefox 3.5 je podržan do avgusta 2011

Poslednja izmena:
Ovde je firefox 3.6 ali poslednja brojka (sa sigurnosnim i updejtovima za stabilnost) trenutno je 3.6.16
http://mozilla.mirrors.tds.net/pub/mozilla.org/firefox/releases/latest-3.6/
ili odavde , u obliku web stranice sa izborom po prevedenim jezicima.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html

Na primer za starije računare ili ako firefox 4 pravi neki problem.

Ako taj kontejner pravi probleme uraditi kao što je opisao demikelis:
Може се пробати са искључивањем истих у конфигурационом панелу Мозиле: у адрес бару куцаш about:config и кад ти отвори (уколико те буде "нешто" питала само потврди) у тзв. Филтер бару куцај: dom.ipc. Слeдеће ставке (које имају у наставку "true") стави на false (дуплим кликом):

* dom.ipc.plugins.enabled.npctrl.dll > false
* dom.ipc.plugins.enabled.npqtplugin.dll > false
* dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll > false
* dom.ipc.plugins.enabled.nptest.dll > false

... а последњу ставку dom.ipc.plugins.timeoutSecs > 0. Тако сам ја урадио. После ових измена рестартуј Мозилу.

Prilozi

• dom.ipc-container.jpg
    dom.ipc-container.jpg
    15,8 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:

Back