Како почиње форум у Давосу, Оксфам позива на порезе за 'пробијање милијардера'

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.190
https://www.washingtonpost.com/business/2023/01/16/oxfam-report-survival-of-richest-wef-2023/

Најбогатијих 1 одсто људи на Земљи стекло је скоро две трећине новог богатства створеног од почетка пандемије, наводи Оксфам у извештају објављеном у понедељак, на дан отварања Светског економског форума у Давосу, скијалишту у швајцарским Алпима. Група је предложила повећање пореза на приход милијардера.

Најбогатији на свету апсорбовали су већи део глобалног богатства током пандемије и током протекле деценије, док се глобално сиромаштво повећало први пут у 25 година, наводи се у извештају под називом „Опстанак најбогатијих“. Додаје се да се планета суочава са "поликризом" климатских промена, терета трошкова живота, широко распрострањене глади и пада без преседана у људском развоју.
Оксфам позива светске лидере да значајно повећају порезе ултрабогатима. То укључује веће порезе на приход и капиталну добит, за које се тврди да су најважнији извор прихода за богате у већини земаља.
„Као почетну тачку, свет би требало да има за циљ да преполови богатство и број милијардера од сада до 2030. године, како повећањем пореза на највиших 1% тако и усвајањем других политика за разбијање милијардера“, наводи се у извештају. „Ово би богатство и бројке милијардера вратило тамо где су били пре само деценију 2012.

Најбогатији најмање плаћају .. и порезима и сопственим животима за луксуз у којему су.

Организовано затиру остале .. било да су преко границе ... или унутар границе....

Свака .. па и ова криза .. је планирана и вожена под њиховом контролом

Форбс инфлагранто износи податке о порасту профита за 300% у пола задње деценије у домену енергената и хране.

Закључак је да кризе и уствари ни здравствене ни ратне нема већ је цела операција смишљена да се

испод жита сроза животни стандард већине популације

Јавна 'Полтика' у служби личних економских интереса

ne razumijem...odakle ta inicijativa ukoliko znamo da su političari samo menekeni 1% superbogatih koji vladaju medijima i bankama...možda se ispod cerade verbalog preseravanja krije nova pljačka mnogo veča i sofisticiranija.

Па то ти је као што је Жељко неопорезован .. и Над Пинком има Пинка

Nikako da shvatite ekonomiju. Probajte moju čuvenu metaforu:

"Bogatstvo nije kao ćebe, gde kad jedan bogataš uzme suviše ostali se smrzavaju. Bogatstvo je kao ljubav, gde je svako slobodan da ga upražnjava i to ne oduzima ništa od tuđeg salda."

Речи не греју ни индивидуално ни колективно.

Ђебе греје индивидуално

Када запалимо ђебе греје се колектив

Речи не греју ни индивидуално ни колективно.

Ђебе греје индивидуално

Када запалимо ђебе греје се колектив
Ali napomenula sam da je Ljubav prava analogija za pare.

To znači: Nema potrebe da nekom narediš da Manje Voli (manje bude milijaeder) da bi više ostalo za druge ljubavnike

Ali napomenula sam da je Ljubav prava analogija za pare.

To znači: Nema potrebe da nekom narediš da Manje Voli (manje bude milijaeder) da bi više ostalo za druge ljubavnike
šta se ti kurobecaš?
redovno plaćaj zakup i odvodnjavanje i mirna si

ovde se priča o milijarderima

Јеси ли отишла ове године у Давос?
Ne, još mu ga nisam dala po Zimovanju.

Moj kolega Emir Bahadir je u Kuršavelu na mlavi

48C5CB54-6958-4B59-B585-CB4D642C7216.jpeg

Naravno, vaša borba je uzaludna.

Videli smo svi gde vodi socijalizam (red za hleb u moskvi)
Onaj ko veruje da je Alah vredan obožavanja wahdahu la sharikala (samo on bez drugih)

Либерални транс муџахедоонанинизам ће ми провајдовати доручак у бизмис класи .. сваки дан .. само мени

@Tvin Konza

Back