Kako poceti sa prodajom torti....?

baby-blue

Obećava
Poruka
55
Pozdrav svima! Vjerovatno vec postoji neka slicna tema,ali ja ne uspjevam da je nadjem....zanima me kako poceti sa prodajom torti....znam praviti torte,fondan,figurice,imam skromni alat cisto za svoje potrebe,ali sta bi mi sve trebalo da kupim,ako se odlucim da "razradim posao"?To mi je velika zelja,ali opet imam strah da ne pocnem sa tim,pa tek onda shvatim u sta sam se upustila :) Znaci,svaki savjet od vas iskusnih mi jedobro dosao.....

Ne znam sta bih mogla da ti preporucim od alata da kupis za pocetak.....npr. peglu za glacanje fondana,modlice srca,zvezde,cvetici,set alatki za fondan,neke od sekaca za slova i brojeve pa posle dokupljujes kako kad mozes.....
A pocnes tako sto napravis nekoliko dobrih torti za svoje prijatelje,rodjake,za neku proslavu,tamo ce neko videti,probati....pa polako to krene.....:D

Draga Baby blue, ja sam takodje na samom pocetku i kako rece Tenesa, tako i ide. Pravis za svoju decu, pa vide prijatelji, napravis njihovoj deci ili njima za koje kakve zgode i tako pocne prica. Mene su moji prijatelji nagovorili da pocnem na taj nacin da dopunjujem budzet. Oni su me najvise reklamirali. Sada sam na 4 do 5 torti mesecno. MIslim da bi imala i vise posla kada bi objavila na f.b. ili se reklamirala vise.Kad idem na neko slavlje obavezno nosim tortu i potrudim se da dobro izgleda. Tamo se uvek neko nadje da pita ko je pravio ti se pohvalis i to lagano krene. Ja zam zaposlena u jednoj firmi kao knjigovodja i recimo 10 tak torti mesecno za mene bi bilo taman.Naravno nije lako nabaviti i toliko posla,ali nije nedostizno. Samo napred odvazi se kreni i svima pricaj. Naravno mobilni telefon u kome imas par dobrih fotografija je najbolji saveznik.;)

Evo kako sam ja pocela..
Sinu za 3.rodjendan smo hteli da porucimo tortu, on je zeleo farmu, traktor Toma i Tomasa..Nazvali nekoliko telefona i to nam je bilo previse para za tortu..Odlucim da je napravim sama, preko youtube-a sam naucila sve, more video klipova , tutorilala, objasnjenja.. I tako napravim njemu, pa mami, pa prijateljima i posle 3 meseca dobijem prvu porudzbinu..I tako je to krenulo... Imala sam malo "alata", to su ustvari bile plasticne igracke moje dece, sekaci za plastelin i sl... Kako su se povacavale porudzbinu tako je i moj alat postajao bogatiji...
Neverovatno mi je pomogao i jos uvek to cini ovaj forum i zene koje nesebicno dele savete i nude svoju pomoc.

Evo kako sam ja pocela..
Sinu za 3.rodjendan smo hteli da porucimo tortu, on je zeleo farmu, traktor Toma i Tomasa..Nazvali nekoliko telefona i to nam je bilo previse para za tortu..Odlucim da je napravim sama, preko youtube-a sam naucila sve, more video klipova , tutorilala, objasnjenja.. I tako napravim njemu, pa mami, pa prijateljima i posle 3 meseca dobijem prvu porudzbinu..I tako je to krenulo... Imala sam malo "alata", to su ustvari bile plasticne igracke moje dece, sekaci za plastelin i sl... Kako su se povacavale porudzbinu tako je i moj alat postajao bogatiji...
Neverovatno mi je pomogao i jos uvek to cini ovaj forum i zene koje nesebicno dele savete i nude svoju pomoc.

potpisujem :) tako je i kod mene krenilo i jos uvek krece ali bez ovih divnih zena sa foruma neznam sta bi :heart:

Meni je prekipelo pre dve godine kada sam naručila tortu u obliku cveta sa ukrašenom kornelija čipkom narandžaste boje sa velikim leptiorom na cvetu . umesto toga dobila sam tortu DREČAVO ROZA boje visine preko 12 cm koja je ličila na tvrdjavu a ne na cvet :eek:. Nisam smela odreagovati jer je bila u pitanju sestrina svekrva :kletva:. Otplakala sam je :rida:i odlučila da nisam tako smotana da svom detetu ukrasim tortu . Krenulo je sa mojom decom , kuminom , pa radi vežbanja uradim kolegi , objavim par slika na FB ,... Ne reklamiram se puno jer sam prezauzeta sa poslom , malom decom ,... ali krenulo je i prezadovoljna sam za sada . Prošle godine sam celu zaradu uložila u alat i nije mi žao . Sad se to polako vraća . Bez ičije pomoći ( mislim na lično okruženje ) a uz veliku pomoć neta i ovde nesebičnih savetodavaca :heart2: sve to nekako ide ! Treba se samo odvažiti !

Hej,pa gledala sam prije par dana profil te zene,ali bilo mi glupo da joj se javim da ne pomisli da cu da joj pravim konkuranciju :) a ja bih bila presrecna i sa 3-4 torte mjesecno....

Pa nije Podgorica mali grad, imace vi obe posla, barem ja tako gledam ovdje kod nas u Su, ima zena u istom naselju kao i ja, pravi divne torte i ima dosta posla i ona i ja, barem je meni pored redovnog posla ovo i previse, nema spavanja, nema druzenja, nema izlazenja, nista...
A tek koliko ima tih slasticarni, tacnije samo torte prave pa opet svi rade. Samo sto ovdje kod nas u tim zvanicnim tortirnicama ima spisak koje torte prekrivaju fondanom, na prste jedne ruke da prebrojis, samo dobos, klasicna coko, pa sa orasima i tako to, znaci nista vocno ne prekrivaju, ni snikers, ni zerbo, za moskava toru ni ne znaju i tako to...
Ja sve zivo prekrivam, eto kapri ni ledeni vjetar i sl mi nisu ni trazili, ali za to mislim da je ne moguce, ti vjetrovi i nekako, ali kapri NIKAKO! NEgdje ipak treba da bude granica mogucnosti

Najbolje je praviti za sebe, pa za neke rođake, pa to proba neko sa strane, pa se pita ko je pravio, pa se ispostavi da to neko radi za pare, pa taj naruči, pa preporuči nekom drugom, drugi trećem, i eto biznisa...Najsporiji, ali najbolji vid reklame je od usta do usta zadovoljnih mušterija..

Teoretski lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi, barem kod mene...

Back