Kako overklokovati

Kad overklokujes prosesor ili Ram dolazi do povecanja toplote zbog vecih oscilacija u procesoru aka Ghz-i

velika kolicina topote bez pravog hladjenja dovodi do kvara nekog tranzisora u Procesoru ili vise njih odjednom :)

to je vestacka brzina koja nije predvidjena za stabilan rad procesora i uvek postoji rizik od kvara :)

Imam procesor koji radi 10 god 2,8Ghz na starom kompjuteru ali ga nikada nisam overklovovao duze od 2h da odigram neku igricu pa vratim na normalu ;)

Kvar je obichno proizvod visoke temp. ili loseg setovanja BIOS-a,...naravno
za kvalitetan OC treba i odg. hardver.
Ranije sam imao AMD 7750 koji je bio OC 3 god.,prakticno 24h dnevno
je koristio za gejming i renderovanje...nisam skoro chuo da je nekom
procesor otisao u vechna lovishta. :deda:

Ljudi gledajte ovo, zanima me kako ide overklokovanje procesora na moju maticnu pa sam malo gledao klipove na youtubeu i nadjoh ovaj, lik overklokovao procesor za 2 minuta, znam da ova maticna ima taj OC Genie Lite technologiju , ali previse je prosto. (ja inace ne bi overklokovao moj procesor zato sto mi je dosta ljudi reklo da ova maticna losa za oc, iako imam dobro hladjenje.17 stepeni CPU na idle , osim ako vi ne kazete suprotno)

Evo ga klip, da li je ovo moguce i da li se ovako radi i da li moze da se nesto desi lose? :D

Koja maticna ploca je u pitanju, koje napajanje imas, koju ramazu?! Mislim da sam vec tebi pisao, idle temeprature nisu vazne, vec temperature pri opterecenju! Sa obzirom da je to automatsko klokovanje, mozes slobodno da ukljucis, ako nekih problema bude bilo, samo resetuj bios podesavanja i sve ce biti u redu! :)

Ljudi gledajte ovo, zanima me kako ide overklokovanje procesora na moju maticnu pa sam malo gledao klipove na youtubeu i nadjoh ovaj, lik overklokovao procesor za 2 minuta, znam da ova maticna ima taj OC Genie Lite technologiju , ali previse je prosto. (ja inace ne bi overklokovao moj procesor zato sto mi je dosta ljudi reklo da ova maticna losa za oc, iako imam dobro hladjenje.17 stepeni CPU na idle , osim ako vi ne kazete suprotno)

Evo ga klip, da li je ovo moguce i da li se ovako radi i da li moze da se nesto desi lose? :D

Može da se desi ako nestane struje :lol:

Upravo tako, vrlo je jednostavno, samo ukljucis tu opciju, sacuvas podesavanja u biosu i sav posao gotov! Ne brini, ne postoji mogucnost da SPRZIS nesto, haha! :)

Evo ga, teska srca sam ovo uradio , ali radi hahaha :D
sa 3.30 , sad je na 3.45 Ghz , nije lose :D Temperatura je za 6-7 stepeni veca od predhodne ali je u redu :D Znaci sad mogu da ostavim da mi sljaka na 3.45? :D

Back