Kako overklokovati

Imam procesor DUALCORE E5700 3 GHZ.E sad ja povećam FPS na 220 i množilac je 15 što znači da dođe na 3,3 ghz.Međutim ja uđem u Control Panel i u System ali ne prikazuje da sam OC.Do sad sam dosta računara OC ali mi se ovo nikad nije desilo.

Imam matičnu MSI G41M P26
RAM: 3 gb kingston 800 mhz
Grafička GT 210 1 gb DDR3(nju moram da mijenjam)

Hvala unapred :D
Raso evo ti moj tutorial ..... http://forum.krstarica.com/showthre...prepoznaje-cpu-clock-posle-klokovanja-Resenje
Pogledaj ga pa javi da li si uspeo :ok:

hahah ti bas ispraksan :D . Ja kad sam kupio komp dobio garancije i to sve, i stavili mi neku nalepnicu preko kucista (gde se otvara) i rekli mi ako ga sam otvorim gubim garanciju
a ako mi bude nesto novo trebalo da donesem kod njih da prikljuce i ociste komp.... srecom nije nista crklo ja to otvorio posle par meseci. Pa sad ako ti hoce priznati takvu garanciju i nista vidno nije izgorelo, onda mozda moze i proci, ali bez mucanja :hahaha:

Pa logika je da vide ceo sistem... Mozda je napajanje krivo zasto su pocrkale komponente(50% su sanse da je od njega) ali ako vec planiras OC racunaj da ti je veca sansa da rikne ploca nego CPU. Ali rekoh ti to je OK ako hoce da priznaju tako sve
Sve zavisi kako ko daje garanciju, u mom slucaju sam je izgubio samo sto sam otvorio kuciste. A sto se tice OC to 100% ne spada u nju.

Zeleo bih da overklokujem procesor sa 1.4 ghz (po defaultu) barem na 1.7 da li je to moguce ? I ako neko moze da mi objasni gde u Biosu da nadjem to za overklokovanje jer mi je bios malo zeznut.
Evo slike od Open Hardware Monitora
Capture.jpg

U mojoj MSI matičnoj ima podešavanje u Cell Meni ali nisam siguran dok ne bih provjerio.Važno je da treba da promijeniš FSB u veću brojku.Npr. nek ti je množilac 7 a FSB 200 ispadne 1400 MHZ a ti promijeniš u 230 i eto ti 7 X 230 oko 1610 MHZ ili 1,61Ghz.Teško da ćeš izvuć 1.7 Ghz možda sa jačim kulerom.Pokušaj staviti FSB 240 ali nisam siguran da će raditi.Nisam odgovoran za nastalu štetu!Ali da ti kažem džabe to overklokuješ nećeš ništa bolje osjetiti možda ti i crkne procesor.Ali ako Overklokuješ a neće da ti se upali računar skini bateriju u kućištu drži je 15 sekundi u ruci i vratiš je i resetovan ti je BIOS!najviše!I srećan mi rođendan!

Back