Kako organizovati svoj zivot?

slepi mis vidi svet naopacke(bas onako kako treba)i PAMTI put koji nema ZAMKE,a ja ne mogu da verujem da se danas covek toliko zaglupeo i oduzeo od sebe da strastveno ubija svoje instikte,uspevajuci da uporedi sebe samo sa dvonoznim cudovistem iz najcrnjih tripova mocvara lagune..

Je l vam se chini da vam je zivot nalik na video-igricu u kojoj ne mozete da pobedite bez varanja? Shta radite kad shvatite da vam je zivot u haosu, a da vreme teche ili stoji, a vi zakopani u pesak do grla?

Uvodni post je malo drugačijeg sadržaja od naslova teme..
Odgovor na naslov teme - samo gledaj šta životinje rade i bit će ti jasno koji je tvoj prirodni životni put.. a zatim sledi taktika ostvarivanja tog životnog puta, čija je osnova obezbjediti vlastitim snagama osnovne resurse .. Ukoliko te usput slijedi sreća, tim bolje..ukoliko ne tačno si tamo kuda si krenula ...

Tako da je odgovor na uvodni post - varanje nikad ne vodi pobjedi ...samo porazu ..
(Ako se već nađeš u haosu osloni se na vlastite snage, to je jedini pravi put .. nužnost će ti pokazati koje su - za ovo drugo nemam bolji savjet ..)

Uvodni post je malo drugačijeg sadržaja od naslova teme..
Odgovor na naslov teme - samo gledaj šta životinje rade i bit će ti jasno koji je tvoj prirodni životni put.. a zatim sledi taktika ostvarivanja tog životnog puta, čija je osnova obezbjediti vlastitim snagama osnovne resurse .. Ukoliko te usput slijedi sreća, tim bolje..ukoliko ne tačno si tamo kuda si krenula ...

Tako da je odgovor na uvodni post - varanje nikad ne vodi pobjedi ...samo porazu ..
(Ako se već nađeš u haosu osloni se na vlastite snage, to je jedini pravi put .. nužnost će ti pokazati koje su - za ovo drugo nemam bolji savjet ..)

A sto vecina ljudi ovako misli ?
Pa meni se svidja sto sam homo sapiens sapiens, ne bih voleo da se ponasam kao majmun ili rakun :hahaha::rotf::hahaha:

Ako se dohvatimo religije videcemo da je Bog stvorio coveka po liku svom i sve zivotinje da mu sluze - znaci covek je iznad zivotinja po religiji (al ce borac da me banuje sad ahaha :hahaha:) i ponasa se drugacije a ne kao one..

Ako se dohvatimo pak i nauke videcemo da je covek jedino svesno bice na planeti zemlji koje ima veliki stepen inteligencije.....Sto bi rekao jedan lik iz moje teretane - lavovi tigrovi i krokodili nikada nece ustati, staviti naocare na oci i iskulirati u nekoj letnjoj basti da piju caj citajuci danasnje novine :hahaha::rotf:

To je osobenost coveka samo...Dalje, skoro svim zivotinjama se zna kada je sezona parenja i pare se samo da bi produzile vrstu!!! E a sta bi bilo Danijela da npr covek tako radi?? :hahaha::rotf: PA bila bi klanica na ulici....Jel znas kada se kaze za zenu - "Je li sta histerises toliko sigurno te nije niko 2 meseca hahaha" :hahaha:

A zamisli da ljudi to rade samo jednom godisnje....Lekar si (valjda jesi ti tako kazes a ja verujem ljudima kada kazu nisam kao ti) i verovatno znas kakve sve posledice za fizicko i psihicko zdravlje moze da ima izostanak sexa kao nedeljne rekreacije :mrgreen:

Dalje, ljudi imaju savest - moral sistem vrednosti, razmisljaju, MA MNOGO SMO MI RAZLICITI OD ZIVOTINJA DA BI SE UGLEDALI NA NJIH....

PAzi sad - zivotinje ne pricaju - samo se ponasajte kao homo sapiensi i sve ce biti dobro....:hahaha::rotf: A ljudi vredjaju sami svoju vrstu i pricaju ma samo se vi ponasajte kao zivotinje i sve ce biti ok.....

Da li to znaci da moram spavati na drvetu ili u pecini umesto u toplom cistom domu na mekanom krevetu? Da li to znaci da ne moram da perem zube pa da ih sve izgubim do 25 god zivota??? A akko da zivim napolju kada mi ne raste krzno po telu, ja sam homo sapiens sapiens?? KAko da se prehranim ako npr imam toliki stepen svesti da ne mogu da ubijem ni jednu zivotinju pa cak ni kokosku? (e sad ide i rep od borca haha :mrgreen:)...Kako veliki jak muskarac da prezivi na liscu?

NISMO MI DANIJELA ZA SUMU I ZA ZIVOTINJE...NEKADA SMO BILI ZA TO ALI VISE NISMO....EVOLUIRALI SMO I U MIKRO I U MAKRO NIVOU.....DANASNJI COVEK NE BI MOGAO BOS DA HODA 100 METRA ODMAH BI MU IZASLI PLIKOVI PO TABANIMA :hahaha::rotf: A TO JE ZATO JER JE ONA ZUTA MRTVA KOZA NA PETAMA SOCIJALNO NEPRIHVATLJIVA PA SE IDE KOD CIKA PEDIKIRA A POSEBNO TO RADE ZENE :manikir::manikir::manikir:

Nego Danijela, jel goces ti meni da odgovoris na pdf zdravlje, ako si lekar, ja postavio temu A NIKO NE ZNA DA MI ODGOVORI?????Dala si hopokratovu zakletvu da ces da pomazes ljudima u nevolji...:mrgreen::mrgreen::mrgreen: :hej::hej::hej:
Aj daj bar doprinos tamo ako ovde vec ne mozes :hahaha::rotf:

Salim se :cvet::cvet::cvet:

:aha: ..a i to ti ga dođe (mislim taj tvoj zaključak) kao neki napredak u povezivanju homo sapiensa i ostalih životinjskih vrsta ..

MA ok, necu da se svaDZAM sa tobom,:vudu: jedino me ti nesto mrzis na oom pdf-u...

Kad me Saint zavolela mozes valjda i ti :hahaha::rotf::hahaha:

NEgo kada ces da mi odgovoris na pdf zdravlje? Jel se razumes u endokrinologiju? Mislim, ne kao ja nego na nekom visem nivou, usko strucnom??
Tamo nema lekara koliko sam video a kako si ti rekla da si ti lekar, nemam nikog osim tebe da mi da strucni odgovor :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

Svako od nas je nebrojeno puta bivao strmoglavljen i zaustavljen,pomjeren u koraku i htjenju..trenuci u kojima nam se čini da gubimo kontrolu nad nečim što je naš život,a ne tuđi..onaj koji nema reprizu i neće ni da zastane,ni da sačeka...i onda se trudimo da vršimo organizaciju,reorganizaciju,prestrukturaciju..i u silini napora nad vlastitom nemoći i začuđenošću..zaboravimo da ga živimo...

nadovezujem se na post iznad..
'život je ono što se dešava dok pravimo planove za život' ;)
nikad ništa ili vrlo retko ispadne kao što je planirano, pa čemu onda planiranje?
kao vrsta smernice - može. kao nešto što po svaku cenu mora tako da bude - nema šanse.
samo bolesna osoba može da teži tome da se baš sve desi tačno tad kad je sebi zacrtala,
a i kad je život demantuje, da se slomi pod naletom frustracije što su joj planovi poremećeni.

Je l vam se chini da vam je zivot nalik na video-igricu u kojoj ne mozete da pobedite bez varanja? Shta radite kad shvatite da vam je zivot u haosu, a da vreme teche ili stoji, a vi zakopani u pesak do grla?

Nekad nam stvari idu na ruku, dakle, ne potrudimo se nimalo, a dobijemo nešto što smo želeli, zbog čiste sreće.
A nekad se toliko borimo da nešto postignemo, pa kockice nisu složene, uvek nešto fali, uvek jako malo dali da to i dobijemo. I uvek se nešto izjalovi.

To se zove dinamika života, i pokazuje da ne zavisi baš uvek sve od tebe. Čovek je društveno biće.

Što je čovek sposobniji da se prilagodi novim okolnostima koje su ga snašle, to će bolje da prolazi kroz život. A ne da se pokunji, i da kaže "jednostavno nisam imao sreće." I tako se gomilaju problemi, koji postaju nerešivi.
Ne znam za vas, ali nešto što mi je nedostižno, mi i ne pričinjava nekakvo zadovoljstvo. Ne predstavlja mi zadovoljavanje potreba. Uvek se usmerim na nešto što mi je dostižnije.

slepi mis vidi svet naopacke(bas onako kako treba)i PAMTI put koji nema ZAMKE,a ja ne mogu da verujem da se danas covek toliko zaglupeo i oduzeo od sebe da strastveno ubija svoje instikte,uspevajuci da uporedi sebe samo sa dvonoznim cudovistem iz najcrnjih tripova mocvara lagune..

Ti si, brate, jedan od retkih koji stvarno govore. Mozes misliti - varam ako sam se opustio i prepustio, a sloboda je u izboru zamke, njah.

papir i olovku u rke i organizuj ga ako mislis da bi tako trebalo.. imas 8 polja: posao, zdravlje i forma, finansije, samostalno vreme, porodica, intimna veza, tvoje drustvo, hobiji.... doteraj svako polje i kralj si, jos ako imas neki veliki cilj koji pratis (hoces osmoclanu porodicu, hoces da razvijes licni biznis, hoces da se popnes na himalaje, hoces da pobedis na maratonu....) ti si kralj kraljeva

Ne poredim život sa video igricom! :ljutko:
I ne smatram da se oni koji se koriste lukavstvom i zlobom da bi "uspeli" osećaju bolje i da žive bolje od onih koji su nasamareni i prevareni...
Za mene je to sve laž! Ko razume - shvatiće ;)
Mislim da se sve u životu vraća - po principu bumeranga - i dobro i loše!
Odnosno, uverila sam se i verujem u taj prirodni zakon kao i u to da posle kiše lepše sija sunce, a i vidi se duga ;)

Kada mi je sve u životu onako kako ne želim i kada mi se sve sruši :( plačem, odslušam neku dobru pesmu i skupljam snagu za dalje,
jer verujem da i mene negde čeka moja sreća! :heart:

:cao:

Poslednja izmena:

ako je pesak do grla, biće da sam se baš potrudila da ne shvatim na vreme? :lol:
pa ništa posle, pustiš da ti sklizne i niz grlo, ako si već sebi dozvolio da dođe dotle, neka ide do kraja.

Back