kako organizovati sindikat

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Loki

Iskusan
Poruka
6.252
Zanima me kako to može da se izvede u nekoj privatnoj firmi.
Vidim kolege i kolegenice nemaju pojma...
A imam neki osećaj da će nam trebati jer povremno se dešavaju neke male zavrzlamice kao što je na primer skraćivanje pauze za koji minut,pogrešno obračunata plata i neki nepostojeći izostanak koji mora da se pravda iako je taj neko taj dan radeo ili čak bio na godišnjem odmoru ili je bio neradni dan i tako to...

Unapred se izvinjavam ako tema nije za ovde,premestite je gde odgovara

moguce je osnovati sindikat i u privatnoj firmi.
a koliko ta privatna firma ima zaposlenih?

moras da napravis osnivacku skupstinu, da napravis statut i da imenujes clanove organa sindikata i onda se podnosi zahtev za upis u registar ministrastvu za rad. (imas vremenski rok za prijavu ministarstvu od osnivacke skupstine ali ne znam koliki, zaboravio sam ali se secam da je bas kratak)
potrebno je da osmislis logo i naziv sindikata i da njih detaljno opises u statutu, posle toga treba da kreiras i pristupnice koje potpisuju buduci clanovi sindikata. naravno treba ti i otpusnica ako neko hoce da izadje.
mozda je najbolje da kontaktiras neki opsti sindikat kao sto je sloga ili zajednica sindikata srbije radi detaljnijih uputstava i saveta.

Zanima me kako to može da se izvede u nekoj privatnoj firmi.
Vidim kolege i kolegenice nemaju pojma...
A imam neki osećaj da će nam trebati jer povremno se dešavaju neke male zavrzlamice kao što je na primer skraćivanje pauze za koji minut,pogrešno obračunata plata i neki nepostojeći izostanak koji mora da se pravda iako je taj neko taj dan radeo ili čak bio na godišnjem odmoru ili je bio neradni dan i tako to...

Unapred se izvinjavam ako tema nije za ovde,premestite je gde odgovara
Ako si ozbiljno zainteresovan, pitacu lika koji zna dovoljno o tome pa mogu da vas spojim, eventualno.

Back