Kako odyebati klince?

Whodunnit

Obećava
Poruka
57
Eh, evo ovako, odlučio sam da konačno učinim nešto dobro za sebe i završim fakultet, sve je prošlo dobro, položio prijemni, upao na budžet, bla bla...

E sad, užasno počinju da me smaraju klinci sa kojima idem na fax. Inače imam 26 godina i naravno ponašam se, odevam i pričam potpuno drugačije od njih. Ne mogu da kažem da imam nekih problema, klinci ćute kada prolazim pored njih, ali kada prođem iza leđa mi dobacuju razne debilne gluposti.

Npr, danas sam nosio kožni Versaće kaput i čuo dobacivanja: "Uuuuuu, yebo te, Matrix." i slično.

Ja samo kuliram ove gluposti i produžim dalje, neću u opšte da se smaram sa malim kretenima, ali imam osećaj da će mi jednoga dana to dopizzdeti. Ne smem da zveknem nikog od njih, leteću sa faxa, a ne smem ni njih da izazivam, dakle, ako mi pukne film, šta savetujete da uradim?

Eh, evo ovako, odlučio sam da konačno učinim nešto dobro za sebe i završim fakultet, sve je prošlo dobro, položio prijemni, upao na budžet, bla bla...

E sad, užasno počinju da me smaraju klinci sa kojima idem na fax. Inače imam 26 godina i naravno ponašam se, odevam i pričam potpuno drugačije od njih. Ne mogu da kažem da imam nekih problema, klinci ćute kada prolazim pored njih, ali kada prođem iza leđa mi dobacuju razne debilne gluposti.

Npr, danas sam nosio kožni Versaće kaput i čuo dobacivanja: "Uuuuuu, yebo te, Matrix." i slično.

Ja samo kuliram ove gluposti i produžim dalje, neću u opšte da se smaram sa malim kretenima, ali imam osećaj da će mi jednoga dana to dopizzdeti. Ne smem da zveknem nikog od njih, leteću sa faxa, a ne smem ni njih da izazivam, dakle, ako mi pukne film, šta savetujete da uradim?

Imas 26 godina i iritirate ponasanje klinca od po 18 i kusur ? :think:

Sledeci put kad ti tako nesto dobace samo se okreni(da ukapiraju da si cuo) i kez od uveta do uveta . Ali je vrlo bitno da se nasmejes, samo da im stavis do znanja da to

1)nisi shvatio kao uvredu vec kao salu
2)da te ne dodiruje to sto on/ono govore o tebi

Dakle okret, iskren kez u hodu i nastavak do zeljenog cilja ....

U zavisnosti od toga koji fakultet studiraš, ako daješ godinu za godinom postoje šanse da već na drugoj godini zatekneš znatan broj svojih vršnjaka, a tamo negde na trećoj-četvrtoj da budeš jedan od 'mlađanijih', tako da nema potrebe da se brineš šta da radiš sa tim 'klincima' koji te tako čudno gledaju. Mada, ako te deranžira šta je neko komentarisao o tvom oblačenju veći si ti 'klinac' od njih.

Kao što sam rekao, ja samo prođem pored njih, neću ni da im se nasmešim, to bi značilo da im poklanjam nekakav oblik pažnje.

Ma boli me lakat što ismevaju moje ponašanje ili odevanje, ali ne trpim kada neko dobacuje za mnom, bez obzira na godine ili pol, jednostavno ne trpim tako nešto.

Lepo je to što gajiš svoj stil, ali moraš onda da se izboriš sa komentarima na njegov račun. Ako nisi to u stanju, utopi se u fakultetski prosek (u smislu imidža) pa te neće primećivati.
Bolje da se priča, makar i loše, nego da budeš statistička greška. A naći će se sigurno neka studentkinja kojoj će to biti cool.

Lepo je to što gajiš svoj stil, ali moraš onda da se izboriš sa komentarima na njegov račun. Ako nisi to u stanju, utopi se u fakultetski prosek (u smislu imidža) pa te neće primećivati.
Bolje da se priča, makar i loše, nego da budeš statistička greška. A naći će se sigurno neka studentkinja kojoj će to biti cool.
negativno. Nije bolje uopste ;). Bolje je samo kada to mozes da unovcis na primer estrada, ali ovako je mnogo gore da se prica negativo o tebi :)

Komentari su sasvim normalni
To je klasicno odmeravanje snaga. Vide da si stariji, vide da nisi pao s marsa kao vecina njih i sad mladji pastuvi hoce da uspostave neki red, da vide ko je tu jaci a ko slabiji.
Jer, em si stariji, em odudaras tim za njih preskupim Versace kaputom....na neki nacin si i pretnja
Ako ne zelis da im se nametnes, a mozes jer si stariji i zreliji, onda nemoj ni obracati paznju na komentare
Jer ako obracas, samo ces im potvrditi predubedjenje da si neki isfolirani bilde kome je bitno sta ce neki klinac da kaze o njemu
A onda ce te provocirati jos vise

@Bratislav_90, ne znam stvarno da li kod nas ima da se kupi Versace kožni kaput, ja sam moj dobio od prijatelja koji ga je doneo iz Italije, a poklonio mi ga je jer sam učinio nešto jako bitno za njega, ali to je neka druga priča. Ti nemaš nikakvog prava da mene nazivaš seoskom budalom, niti znaš mene, niti si video taj kaput, niti si video mene u tom kaputu pa da kažeš da izgledam i ponašam se kao seoska budala. Mogao bih i ja tebe da ponižavam, ali stvarno ne želim da komuniciram na tom nivou.

Poenta je da bi ti klinci komentarisali mene da sam obukao nešto najobičnije, ali pošto vidim da su se mnogi uhvatili za taj kaput trebam da vam kažem da taj kaput izgleda savim obično, ništa posebno, a tek kada se pogleda etiketa unutra može da se vidi natpis Versace, ja sam vama ovde rekao da je u pitanju Versace kaput da biste znali da nisam obukao neku skajanu glupost sa buvljaka. Oni ne znaju da je kaput markiran.

@u visinama, da, dobro si primetio i moram da priznam da se ne osećam dobro što sam tek sada upisao fakultet, pre nisam mogao iz finansijskih razloga, ali sada mogu i hoću. Osećam se glupo što sa klincima idem na fakultet, ali bolje ikad nego nikad.

Definitivno sam doneo odluku da ih samo ignorišem, nisu vredni moje pažnje ni mojih živaca.

Ne mogu da verujem da hoces da zavrsis faks, a da sa svojih 26 godina toliko nezrelo dozivljavas medjuljudske odnose. Pa veci si klinac od njih ako te to tangira.

Ako bas hoces da ih preyebes, iskoristi svoje pravo po ovom novom zakonu protiv zlostaljanja pa ih prijavi nadleznima. :neutral: Ipak, mislim da si preosetljiv.

nIŠTA...POZOVI IH NA PIVO (ponekad:mrgreen: )...uživaj u njihovoj mladosti

26 godina,pa jos uvek brule:zcepanje:Pametno sto si resio da zavrsis fax:klap::klap:Pogotovu sto ti ta mastovitost skodi,vreme je da se uozbiljis:bye:

ljudi, ko zna kakvo je stanje u realnosti ! ja sam nedavno video u autobusu dvojicu koji su otprilike u poznim dvadesetim. ali oni su izgledali i imali takvo držanje da se jednostavno iz aviona videlo da nemaju nikakav autoritet.
dok sa druge strane, postoje "klinci" koji i sami , a još češće "u čoporu" , mogu da predstavljaju ozbiljnu silu, kako u onom lošem nasilničkom smislu (ali ne verujem da su takve grupe na fakultetu, ili se možda varam?), tako i u onom smislu da umeju da se nametnu u društvu, da budu vođe razgovora, prozivanja, zajebancije...
ja se pitam, da nije možda ovde takva priča da su se susrela takve dve suprotnosti, ne po godinama, već po karakteru.

savet za pokretača teme: odgovori sam sebi, da li si ti možda od onih koji nisu spretni u društvu, u zajebanciji... da nisi, naprosto rečeno tunjavko, koji svojom pojavom to ne može da sakrije , čak ni kada obuče kožni kaput.
ako je takvo stanje stvari, onda bi trebao da znaš da je kožni kaput/jakna nešto što je više za osobe sa jakom pojavom, a kada ga obuče neko ko tu jaku pojavu nema , onda izgleda kao kada dete obuče tatin kaput.

ljudi, ko zna kakvo je stanje u realnosti ! ja sam nedavno video u autobusu dvojicu koji su otprilike u poznim dvadesetim. ali oni su izgledali i imali takvo držanje da se jednostavno iz aviona videlo da nemaju nikakav autoritet.
dok sa druge strane, postoje "klinci" koji i sami , a još češće "u čoporu" , mogu da predstavljaju ozbiljnu silu, kako u onom lošem nasilničkom smislu (ali ne verujem da su takve grupe na fakultetu, ili se možda varam?), tako i u onom smislu da umeju da se nametnu u društvu, da budu vođe razgovora, prozivanja, zajebancije...
ja se pitam, da nije možda ovde takva priča da su se susrela takve dve suprotnosti, ne po godinama, već po karakteru.

savet za pokretača teme: odgovori sam sebi, da li si ti možda od onih koji nisu spretni u društvu, u zajebanciji... da nisi, naprosto rečeno tunjavko, koji svojom pojavom to ne može da sakrije , čak ni kada obuče kožni kaput.
ako je takvo stanje stvari, onda bi trebao da znaš da je kožni kaput/jakna nešto što je više za osobe sa jakom pojavom, a kada ga obuče neko ko tu jaku pojavu nema , onda izgleda kao kada dete obuče tatin kaput.

Pa ne bih se slozio.. Moze covek da ima neutralnu pojavu.. Ne zamera se nikome, pazi sta prica, a sa druge strane nije ni nesto agresivan i ne istice sebe. to je cak i idealno u profesionalnom domenu, najprofitabilnija pozicija. Mada taj kaput zasta verovatno privlaci nepotrebnu paznju. A i autor teme je NAGLASIO da je Versace, pa kontam da i je njima naglasavao to, ili vec nekako preterano se isticao.. A zna se da onaj ko se preterano istice gotovo po defoltu biva s*****n :).

Back