Kako ocistiti kuler

Ne znam brate, ako je budzena iako sam kupio pre skoro 3 godine komp mogu ladno da ih tuzim jer cuo sam price da uvaljulju polovne delove.
Ipak, dobio sam disk za graficku i upustvo
Na tu graficku je stoji cooler slican ovom, sa ovakvim zutim debelim zicama :D pa ako ti nesto jasnije.
bigimg.jpg

Ma vidi godnju sliku, i meni to nesto smrdi :)
idi begaj taj je za cpu i košta ko svetog petra kajgana http://www.itsvet.com/proizvod/cool...1-lga754-939-940-am2/comp_comp_cooler/54/1060

Skinuo sam graficku! :D
Ocistio i graficku i cooler, kao sto sam i rekao imala je prasina.
No, cooler koji je povezan uopste nije bio dobro pricvrscen za grafu, nekako se drzi sa 3 srafa ali dovoljno da ne spadne.
E sad, bilo je potrebno samo dva srafa odsrafiti da bi graficka ispala napolje ;)
Posle nje sam se bacio i na napajanje, otvorio ga i ocistio kao i cooler u njemu.
Msm da sam ovim resio problem prasine kod komponenti i kod ventilatora.
Samo jos nesto da se zna, posto ne znam puno oko graficke, kad sam upalio kompjuter nisam je povezao sa napajanjem pa mi izlazilo da ima low energy. Kada sam pogledao u kucistu, video sam da u grafickoj nije kabli koji ide iz napajanja :)
Ebiga, pocetnicka greska ali nije bilo nista strasno, da kucnem u drvo, sve radi kako valja.

No, cooler koji je povezan uopste nije bio dobro pricvrscen za grafu, nekako se drzi sa 3 srafa ali dovoljno da ne spadne.
E sad, bilo je potrebno samo dva srafa odsrafiti da bi graficka ispala napolje ;)
Posle nje sam se bacio i na napajanje, otvorio ga i ocistio kao i cooler u njemu.
Samo jos nesto da se zna, posto ne znam puno oko graficke, kad sam upalio kompjuter nisam je povezao sa napajanjem pa mi izlazilo da ima low energy. Kada sam pogledao u kucistu, video sam da u grafickoj nije kabli koji ide iz napajanja :)
Ebiga, pocetnicka greska ali nije bilo nista strasno, da kucnem u drvo, sve radi kako valja.

SVE JE DOBRO KAD SE DOBRO..SVRŠI..:D.( :hahaha: )

Eh Ovoliko ...... na jednom mestu
Svaka čast na obavljenom poslu to što si uradio je standardno čišćenje od prašine .
Još da si i pastu promenio na procesoru bilo bi vrhunski.
Što se tiče grafičke
Zašto bi tužio nekoga ko ti je učinio uslugu?????
a dodavanjem kulera je samo postigao bolje hlađenje .
Pa ljudi meni u servisu donose da im ugrađujem vodena hlađenja i kulere u kompove a ti se žališ na to ....
U svakom slučaju SVAKA ČAST na obavljenom poslu

Eh Ovoliko ...... na jednom mestu
Svaka čast na obavljenom poslu to što si uradio je standardno čišćenje od prašine .
Još da si i pastu promenio na procesoru bilo bi vrhunski.
Što se tiče grafičke
Zašto bi tužio nekoga ko ti je učinio uslugu?????
a dodavanjem kulera je samo postigao bolje hlađenje .
Pa ljudi meni u servisu donose da im ugrađujem vodena hlađenja i kulere u kompove a ti se žališ na to ....
U svakom slučaju SVAKA ČAST na obavljenom poslu

Brate, ja sam bio pogresio, mislio sam da nije orginal nvidia, da je budzena, ali ipak sam nasao istu graficku karticu na internetu kao sto je kod mene. Znaci ja sam zestoko pogresio.
No, sto se tice paste, ne znam kako se nanosi, ne znam gde treba da se namaze i tako dalje i tako dalje, zadovoljan sam sto sam ocistio i ovo :)

Usisivac je teska laz, kod mene nije imao bas nikakav uticaj! Cetkica za zube ili stapici za usi sto se tice prasine kao i duvanje iz petnih zila, sto jace ;)

Ondak ...NE ZNAŠ DA GA KORISTIŠ..;).

Skoro svaki usisivač ..ima mogućnist...da se crevi koje koristiš za usisavanje...prišrafi i na ..IZDUVNOJ STRANI..:ok:.

Uz odgovarajući ..ADAPTER...možeš dobiti...VAZDUŠNI PIŠTOLJ ZA FARBANJE..:ok:....( sa time sam već farbao - krečio neke zidove u kući..;).)

U tvom slučaju ..pošto ti treba za... IZDUVAVANJE ...mogao si da napraviš ..KUPU OD KARTONA....ODSEČEŠ JOJ VRH...i navučeš na METALNI ( plastični ) ZAVRŠETAK CREVA...;)

Uz ...ISTI PROTOK VAZDUHA...SMANJVANJEM IZDUVNOG OTVORA...dobijaš...VEĆI PRITISAK VAZDUHA...:ok:..( KAO KOMPRESOR..;)..)

Verovatno...NISI ZNAO....ali si sada ...SAZNAO...:ok:

Back