Kako ocistiti kuler

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.853
Ovako, juce sam cistio kompjuter, odnosno kuciste, rasklopio sam sta sam mogao, ocistio kulere cepovima za usi (korisno) ali ipak mi je ostao jedan kuler, onaj sto hladi graficku karticu, nisam znao kako da ga skinem jer nije privezan srafovima kao sto je privezan kuler na stranici kucista.
Sad mene zanima, kako da skinem graficku karticu a da nista ne ostetim?
Skidanjem gracike kartice ja bih imao pun pristup kuleru, pun je prasine ali nije mi u celosti dostupan, tj ne vidim sta brisem :)

480px-Graficka-Karta.jpg

ako ti je ovakva graficka...uzmes klestima i stegnes one drzace ispod i gurnes i tako i drugu onda ce ti ostati limeni deo u ruci i ono sto posto mora ima srafove i skines samo culer..i uzmes citkicu za farbanje vodenim bajama pa posle nesto cime mozes da izduvas,ali ako imas samo nesto kao aluminijumsko bez culera onda ne diraj jel ti treba pasta

Ja imam ATI 4350 HD PRO bezveze neka i kad hocu da je cistim samo je skinem i odnesem je kod komsije i kompresorom je ocisti ko nova dodje samo je bitno da kad se cisti da drzim ventilator da se ne okrece.I da pistolj od kompresora se mora drzati na odstojanju da slucajno pritisak vazduha ne bi pokvario graficku.
A sto se tice skidanje graficke sa maticne ploce to potrazi na youtubu ima dosta videa i ako budes pazio nema sance da je ostetis a skidanje je veoma prosto.

480px-Graficka-Karta.jpg

ako ti je ovakva graficka...uzmes klestima i stegnes one drzace ispod i gurnes i tako i drugu onda ce ti ostati limeni deo u ruci i ono sto posto mora ima srafove i skines samo culer..i uzmes citkicu za farbanje vodenim bajama pa posle nesto cime mozes da izduvas,ali ako imas samo nesto kao aluminijumsko bez culera onda ne diraj jel ti treba pasta

Ova slika je dobar primer ali fora je u tome sto se kod mene kuler nalazi sa donje strane, da je ovako namesten lako bi ga ocistio.

Ne znam brate, ako je budzena iako sam kupio pre skoro 3 godine komp mogu ladno da ih tuzim jer cuo sam price da uvaljulju polovne delove.
Ipak, dobio sam disk za graficku i upustvo
Na tu graficku je stoji cooler slican ovom, sa ovakvim zutim debelim zicama :D pa ako ti nesto jasnije.
bigimg.jpg

Ma vidi godnju sliku, i meni to nesto smrdi :)

Poslednja izmena:
Ne znam brate, ako je budzena iako sam kupio pre skoro 3 godine komp mogu ladno da ih tuzim jer cuo sam price da uvaljulju polovne delove.
Ipak, dobio sam disk za graficku i upustvo
Na tu graficku je stoji cooler slican ovom, sa ovakvim zutim debelim zicama :D pa ako ti nesto jasnije.
bigimg.jpg

Ma vidi godnju sliku, i meni to nesto smrdi :)

BUDŽEVINA....ALI DOBRA...:ok:.

Preporočujem ti da skineš grafičku karticu....IZ RUKE SE LAKŠE ČISTI..;).

:idea: PRODUVAJ JE... SA... IZLAZNOM VAZDUHOM... IZ USISIVAČA ZA PRAŠINU....:ok:.

BUDŽEVINA....ALI DOBRA...:ok:.

Preporočujem ti da skineš grafičku karticu....IZ RUKE SE LAKŠE ČISTI..;).

:idea: PRODUVAJ JE... SA... IZLAZNOM VAZDUHOM... IZ USISIVAČA ZA PRAŠINU....:ok:.

Brate, ako sam kupio graficku karticu nisam hteo da bude budzena vec ona kakva je trebala da bude, orginal bez ikakvih dodataka.
Posle dolazi jedan lik kod mene, ako je stvarno budzena kao sto rekoh, iako je proslo 3 godine ja cu ih tuziti.
Znaci ne mogu da kazu da sam ja nesto menjao kad imam disk za graficku karticu koja se nalazi u kucistu.

Brate, ako sam kupio graficku karticu nisam hteo da bude budzena vec ona kakva je trebala da bude, orginal bez ikakvih dodataka.
Posle dolazi jedan lik kod mene, ako je stvarno budzena kao sto rekoh, iako je proslo 3 godine ja cu ih tuziti.
Znaci ne mogu da kazu da sam ja nesto menjao kad imam disk za graficku karticu koja se nalazi u kucistu.

Imam i ja ...INSTALACIONI DISK....ali na njemu ...NEMA SLIKE GRAFIČKE...;).

TUŽI IH...:confused:.

Ali posle ...TRI GODINE...( verovatno ti je istekla garancija )....MALE ŠANSE DA USPEŠ...BILO ŠTA..:(..

Back