Kako objašnjavate Šešeljevo ponašanje nakon povratka iz Haga?

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Sećam se te euforije krajem 2014-e, išao sam pijan ulicom sa drugarima nekim i svi pričaju - vraća se Vojvoda. A napio sam se i naduvao jer se slavio povratak vojvode, tojest oni su slavili a ja se okoristio. Na trg nisam išao jer sam predosetio da to nije stari Šešelj, kao što sam predosetio 2016. da je Tramp prevara i folirant. No to na stranu - kako objašnjavate da se Šešelj od političara koji je obnovio koncept Velike Srbije, imao najjaču opozicionu partiju, koji je slao dobrovoljce u rat, koji se javno suprostavljao Miloševiću i Arkanu, robijao u Zenici kao disident, pljuvao mrtvog Djindjića i prkosio u Hagu toliko godina, pretvorio u pekinezera svog bivšeg učenika Vučića? Meni je recimo nejasno kako je i nakon ovog poslednjeg poraza kad nije uspeo da dobaci cenzus od tri posto nakon čega su ga i najzadrtiji sledbenici napustili ipak nastavio da palamudi na Hepiju i kevće za Vučića?

Šta se to desilo sa njim? Čovek velikog formata koji je imao sve preduslove da bude velika istorijska ličnost sada nastupa na Hepiju sa Miroljubom Petrovićem, a stranka mu je skoro nepostojeća. Šta vi mislite?

Sećam se te euforije krajem 2014-e, išao sam pijan ulicom sa drugarima nekim i svi pričaju - vraća se Vojvoda. A napio sam se i naduvao jer se slavio povratak vojvode, tojest oni su slavili a ja se okoristio. Na trg nisam išao jer sam predosetio da to nije stari Šešelj, kao što sam predosetio 2016. da je Tramp prevara i folirant. No to na stranu - kako objašnjavate da se Šešelj od političara koji je obnovio koncept Velike Srbije, imao najjaču opozicionu partiju, koji je slao dobrovoljce u rat, koji se javno suprostavljao Miloševiću i Arkanu, robijao u Zenici kao disident, pljuvao mrtvog Djindjića i prkosio u Hagu toliko godina, pretvorio u pekinezera svog bivšeg učenika Vučića? Meni je recimo nejasno kako je i nakon ovog poslednjeg poraza kad nije uspeo da dobaci cenzus od tri posto nakon čega su ga i najzadrtiji sledbenici napustili ipak nastavio da palamudi na Hepiju i kevće za Vučića?

Šta se to desilo sa njim? Čovek velikog formata koji je imao sve preduslove da bude velika istorijska ličnost sada nastupa na Hepiju sa Miroljubom Petrovićem, a stranka mu je skoro nepostojeća. Šta vi mislite?
Mi koji smo bili zaluđeni sa njim smo ga pogrešno procenili. On je dvorska luda ovog sistema. Zabavan je i to je to.

Mi koji smo bili zaluđeni sa njim smo ga pogrešno procenili. On je dvorska luda ovog sistema. Zabavan je i to je to.

Nije više ni zabavan i to je najveći problem. Ja sam ga baš zbog te zabave i cenio ranije, ali je sada neprijatno gledati ga sa nekim glupim forama. Ranije je bio vatren i neobuzdan, lakrdijaš, tukao se po skupštini, psovao, polivao vodom, vredjao, sad je dosadan. Zanimljiviji je Miroljub od njega recimo.

Nije više ni zabavan i to je najveći problem. Ja sam ga baš zbog te zabave i cenio ranije, ali je sada neprijatno gledati ga sa nekim glupim forama. Ranije je bio vatren i neobuzdan, lakrdijaš, tukao se po skupštini, psovao, polivao vodom, vredjao, sad je dosadan. Zanimljiviji je Miroljub od njega recimo.
Miroljub je lupeta gluposti i ponavlja jedno te isto. Poneki put namerno kaže nešto šokantno da bi bio u centru pažnje.

Podmazali ga sa par vozila i kesom ,to se desilo.

Seselj nikad nije bio velikog formata osim u ocima svojih sledbenika. Placen da dize dreku i pravi frku kao dimna zavesa da bi se pokazalo navodno drugacije misljenje. Kao i Arkan, proizvod Udbe za potrebe vlasti, sad je ipak na vlasti bolesniji o svih pa mu placa da ga hvali, ne voli zvoncica ni karikirane kritike na svoj racun.
Tesko zemlji u kojoj bi on bio velika istrijska licnost.
Zanimljiviji je Miroljub od njega recimo.
Od obojice je zanimljiviji i pametniji bio Zika Obretkovic.

Kao sto neki ne znaju i minimalizuju svakog srbina koji nesto znaci, seselj je odradio svoju istorijsku ulogu i sprecio planirani bratoubilacki rat u srbiji, branio srbe na svim teritorijama i potukao engleze na njihovom terenu, a pripremio svoju zamenu za vreme kada lopuze izgube interes da upravljaju srbijom i predaju vlast dobijenu pomocu engleske NATO vojske. Taj odlazak u hag je za svakog srbina herojski cin, jer je to produzeni rat protiv srbije koju vodi pojedinac.
Dakle, potukao je vas kriminalce do nogu i usput i englesku osvajacku misiju u vidu "srpskih patriota", a realno mafije. Pored toga potukao vas je i tako sto moze da drzi vlast koliko god zeli i da vas vrati tamo gde pripadate "civilizaciji" ubica.
Stavise, i sada je teska pozadina SNS, pa ne mozete i ne smete silom da uzmete vlast, po navici monarhije....ubiti i vladati. Dakle, pored svih njegovih radikalskih mana cak i bolestan vas razbija.
Hag je od Milosevica, Seselja i svih osudjenih i oslobodjenih napravio Obilice, a vas smestio na marginu izdajnika.

pripremio svoju zamenu
Ovo mu je najveci zlocin koji je mogao da uradi prema Srbiji i Srbima. Veci od toga su samo pojedini uspeli (Hitler, Turci, Milosevic, NDH).
To sto je on ratovao u Bosni i Hrvatskoj po zadatku Udbe je bilo odradjivanje dogovorenog, i jedini uspeh koji moze da mu se pripise, ako se stave na stranu pljacke.

Ovo mu je najveci zlocin koji je mogao da uradi prema Srbiji i Srbima. Veci od toga su samo pojedini uspeli (Hitler, Turci, Milosevic, NDH).
To sto je on ratovao u Bosni i Hrvatskoj po zadatku Udbe je bilo odradjivanje dogovorenog, i jedini uspeh koji moze da mu se pripise, ako se stave na stranu pljacke.
Samo vi lopuze ne pricajte o pljacki....
Ovo je sasvim korektan govor jer je to vas nacin rasprave po kome mozete svakoga da diskreditujete tako da ...ne zameri svom bezobrazluku.....
Je l zastupas lopuze? Za koje sami kazete da su lopuze....nista bolji od njih nisi onda....

A šta ti je to zanimljivo? Ja se užasnem dok on priča o tome.

Pa ekstremno je i zanimaju me reakcije ljudi, pogotovu što znam koliko se neki trigeruju na to (ne mislim na tebe, nego generalno). Meni je npr. najbolji svetski političar Vladimir Žirinovski, lik koji za rusku Novu godinu peva u odelu Betmena, pljuje po ženama, hvata se u koštac sa babama, gadja vrane puškom iz voza, priča kako je imao užasno detinjstvo i kako ga je ćale ostavio i vršnjaci maltretirali, pljuje poslanike i bije se sa njima, jede sladoled u kupaćim gaćama i izaziva živog majmuna na ferku, ušao u politiku tako što je napisao svoj manifest Poslednji marš na Jug gde priča kako će da pokori pola sveta i okvasi čizme u Indijskom okeanu... a taj isti lik je ugledni političar, predsednik stranke u parlamentu, potpredsednik Dume, obožavan od masa, nagradjivan od Putina, respektabilan kandidat za predsednika itd itd... Miroljub je naravno u poredjenju s njim babun ali je ipak fora kad krene sa talibanskim forama pa se ugledni gradjani trigeruju. Dobra je fora i kad dovedu neke babe-doktorke pa ih on poklapa kao onu sa štapom, kao "gospodjo furate štap i gojazni ste a pričate o medicini". To naravno nema veze sa mozgom ali dobra je fora jer je to njegovo nadrilekarstvo za decu i idiote izdominiralo tad.

Šešelj je recimo bleda balkanska kopija Žirinovskog, veliki štreber koji je glumio da je zabavan, ali sve to kroz neku pamet i doktorat. Sada je na nivou fikusa u Hepi studiju.

Шешељ свој "политички живот" живи дуже од три деценије, у новијој прошлости Србије нико није толико дуго потрајао, самим тим може бити задовољан. Да ли је могао више? Наравно да је могао, но ту је гдје је.

Што се тиче хепи ТВ, она је итекако праћена и итекако обликује свијест нације. Они који мисле да то није тако, живе у властитој заблуди. Сад што на тој ТВ "прођу" имају ликови који не би смјели имајхућиу виду праћеност, шарлатани попут Мирољуба Петровића, аутошовинистичка олош попут Чанка или неоусташки пајаци, и што се таквим обликовањем свијести врши и једна лоботомија нације, други је пар опанака и део крупније игре.
Гостовањем на хепију војвода од Шаевенингена држи политички рејтинг код плебса и то је једино политичару важно.

Што се тиче Шешеља као лидера странке, показало се да је његовом"заслугом" рејтинг радикала и у Србији и у Српској срозан и да им је данас подршка на нивоу статистичке грешке. Да ли се показало по ко зна који пута да од велике галаме (умјестоприступа "тиха вода бријег носи") слабе вајде, да ћете сталлом радикализацијом временом постати неозбиљни и само забављач за народне масе, или бјеше неспособан разумјети да не може блатити све сараднике (и то оне умне) а онда очекивати да га слиједе, или робује од вишка самољубља гдје не трпи способне и паметне око себе, или не разумије правила политчке утакмице и да се ваља потрудити за глас бирача, или од свега помало, али чињеница је дасе странка под његовим вођством није усрећила без било каквих шанси да оживи.

Као и сваки човјек, имао је и позитивних епизода у животу, његова је у Ден Хагу. Изабрао је другачији приступ од Милошевића и др Караџића,који су се такође изванреднво борили против хашке машинерије, но и он се изванредно борио против те инквизицијске багре у Ден Хагу,који су се упирали силовати истину и ту нашу трагичну прошлост, умјесто тога војвода је повремено њих силовао, свакако је у доброј мјери обесмисио ту правну наказу и цивилизацијску срамоту на почетку овог миленијума.

Све у свему донио је нацији и добро и штете, за разлику од политичких опција у земљи Србији који су само штету доносили, када оконча свој политички живот, сабраћемо плусеве и минусе.

Vučić zna tajnu

Pa ekstremno je i zanimaju me reakcije ljudi, pogotovu što znam koliko se neki trigeruju na to (ne mislim na tebe, nego generalno). Meni je npr. najbolji svetski političar Vladimir Žirinovski, lik koji za rusku Novu godinu peva u odelu Betmena, pljuje po ženama, hvata se u koštac sa babama, gadja vrane puškom iz voza, priča kako je imao užasno detinjstvo i kako ga je ćale ostavio i vršnjaci maltretirali, pljuje poslanike i bije se sa njima, jede sladoled u kupaćim gaćama i izaziva živog majmuna na ferku, ušao u politiku tako što je napisao svoj manifest Poslednji marš na Jug gde priča kako će da pokori pola sveta i okvasi čizme u Indijskom okeanu... a taj isti lik je ugledni političar, predsednik stranke u parlamentu, potpredsednik Dume, obožavan od masa, nagradjivan od Putina, respektabilan kandidat za predsednika itd itd... Miroljub je naravno u poredjenju s njim babun ali je ipak fora kad krene sa talibanskim forama pa se ugledni gradjani trigeruju. Dobra je fora i kad dovedu neke babe-doktorke pa ih on poklapa kao onu sa štapom, kao "gospodjo furate štap i gojazni ste a pričate o medicini". To naravno nema veze sa mozgom ali dobra je fora jer je to njegovo nadrilekarstvo za decu i idiote izdominiralo tad.

Šešelj je recimo bleda balkanska kopija Žirinovskog, veliki štreber koji je glumio da je zabavan, ali sve to kroz neku pamet i doktorat. Sada je na nivou fikusa u Hepi studiju.

Dobro sviđaju ti se ekstremisti.Mada i ja sam ekstremista u mnogo čemu. :D

Увалили ми једном његову књигу, "Крваве ручерде Мадлен Олбрајт". Корисна ствар, притиснем њоме шта год треба да се пресује, никад нисам ни помислио да губим време да читам толику гомилу ничега

Back