Kako ne treba raditi vezbe

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Otvaram ovu temu koja bi bila ekvivalent temi kako se rade vezbe.....

I ova tema moze sluziti pogotovo jer se vidi koje je to nepravilno izvodjenje neke vezbe...

Lako je napisati kako uraditi pravilno, ali ja mislim da je mozda cak i potrebnije napisati i prikazati kako ne raditi neku vezbu , pa cim vidite da licite na lika sa klipova, prestanite sa radom jer nesto ne valja :D

Evo za pocetak biceps pregiba! Vezba koja ima cilj da razvije misice ruku - bicepse, pregibace ruku.....Mnogi grese kod ove vezbe radeci "na silu" kako bi izgledali opasno i bili "frajeri" a zapravo njihovi bicepsi jedva mogu da podignu pola te tezine za koju se uhvate.....Sigurno se pitate, pa dobro a kako onda rade? Pa rade tako sto uposljavaju kicmu :hahaha: i misice ramena da odrade 80% posla a bicepsi onda samo poguraju teg pri kraju i dizu 2 kg od npt 10 kg koliko ima teg.....Ako vec radimo poseban trening za ramena i donja ledja, zasto opet da radimo te misicne grupe kada radimo bicepse? :dontunderstand:

Onda ce ramena biti pretrenirana i smanjivace se tj nazadovace a bicepsi ce biti nedovoljno trenirani i stimulisani....Konacni rezultat - MANJE TELO, SLABIJI REZULTATI....

Hocete da vam priznam kada sam poceo da dobijam velike jake i napumpane bicepse? Kada sam prestao da budem klinac i smanjio tezine, a uradio 100% pravilnu formu pokreta sa sto manje pomaganja okolnih misica......Tog trenutka moji bicepsi su poceli da rastu neverovatnom brzinom..... Ok, moze tu i tamo neki snagaski trening za bicepse sa tzv cheatingom tj varanjem, ali ovo samo ponekada i samo u prvoj vezbi a neki rade to non stop!

Evo primera - kako se lik njise i radi ramenima tj ramenima podigne ruke a biceps samo malo na kraju i sta , sad je kao bicepsima to podigao? hahaha :hahaha::rotf:

EVO PRIMERA KAKO NE RADITI BICEPS PREGIBE, OSIM AKO VAM JE U INTERESU DA ODRADITE RAMENA :hahaha:

p.s. Obratite paznju da je lik neznalica u vezbanju i po tome kakvim je imenom nazvao svoj klip, i sve ce vam biti jasno da se lik malko vise tripuje :mrgreen:

Sto je najgore i mnogi klinci pocetnici ce se istripovati na njegov klip i raditi isto nepravilno kao i on...

HAhahahahahah pa ja sam tek sada provali, radi frik bicepse a onda na kraju klipa ostavi bucice i steze stomak da se pogleda u ogledalo kao da je radio trbusnjake nego bicepse...

hej jel ste vi culi to a , mozda kada se rade biceps pregibi , rastu abdominalni misici a skida se i salo :hahaha::rotf::hahaha:

Jos jedan prilog tome da je lik klasican istripovani idiot.....dajem mu fore da ce da vezba jos mesec ipo dana a onda ce da odluci da uzme steroide.....:rtfm::hahaha:

Serija se nastavlja....trenutno za mene najsmesniji vezbac youtube-a!

Radio kros masinu za grudi i onda kada uradi steze bicepse i gleda se AHHAHAHAHAHAHHA KOJI EPIC FAIL :hahaha::rotf::hahaha::rotf:

A bas to je i rekao ovaj lik u komentaru koji ima najvise pluseva.....KAo u smislu - "brate taman da kazem da dobro izgledas i da si ok lik , dok nisam video poziranje na kraju epic fail ahhahaha"

DA LI OVAJ LIK UOPSTE ZNA KOJI MISIC TRENIRA KOJOM VEZBOM?

MOZDA CE VEC U SLEDECEM KLIPU RADITI KVADRICEPS , MISIC NOGE A POKUSATI DA STEGNE DELTOIDEUS :hahaha::rotf:

Одлична тема, само мислим да би требало постављати и клипове где се вежбе исправно раде, или нпр. своје клипове, па да људи овде коментаришу, и да заједно закључимо шта ваља а шта не.
Нисам у форми већ пар месеци, али ево како сам зимус радио мртво дизање:

Мртво дизање је једна од најтежих вежби, а техника се наравно види кад се набаце велике тежине.
Грешка у мојој техници је то што уместо да на почетку вучем тег и уназад ја идем директно нагоре и тиме умањујем почетни моменат, нисам ово никако успео да исправим до данас...

A, ni onaj tip u pozadini(na lat mašini) se nije pretrgao od tehnike. :D Jedino je za pohvalu što se konačno sve više ljudi opredeljuje za tehniku prednjeg(ispred glave) vučenja na latu, a ne iza glave. Mnoooogoooo je prijatnije za ramena.
Да, лат иза главе натеже лигаменте раменог зглоба и може довести до повреде. Не видим разлога зашто би се радило иза главе, латисимус се може једнако добро погодити и вежбом испред главе, без икаквог ризика, то је уствари природни покрет за тај мишић. А постоји и велика могућност варијације, нарочито на лат машини, променом елевације тела, већим или мањим савијањем кичме, итд...

Nije lud, što bi bio lud. :) Ja uživo viđam takve redovno u svojoj teretani.

Ovaj dečko ima i solidnu genetiku(video sam mu pozing slike), pa se vrlo lako može desiti da ga neko upita za savet o vežbanju i onda se ovakva tehnika seli i na drugog vežbača. :S

Ma brate, ko zna cega je se nagut'o.. :D polomice se lik ako ovako nastavi..

Ima strucnjaka, koji ne vezbaju kako treba, ali se javno ne eksponiraju.. u tome je poenta, neko ce ovog lika naci na netu i ucice od njega kako se vezba.. stvarno :shock:

Poslednja izmena:
Ahahhahahaha a pogledajte ovog kako ne zna da ispozira bicepse, nikako da ga stegne imam utisak....Stegne podlakticu a biceps omlitavljen hahaha

P.s. Al me prodje neka jeza kad sam ga video, lik je pljunuti onaj psihopata iz serijala "Saw" filmova

Back