Očigledno nemaš decu Patak...
To ti je Odiseja sa svakim od njih ako si brižan roditelj,ali iz drugog plana,bez pritiska...
Ma ja samo pratim temu, inace sam rekao sta sam imao ali ocigledno se gura neka agenda...
Ono sto ja vidim kod dece je da net shvataju kao imidz teren, sto znaci , sednes sa detetom, napravis lazni profil, napises razne lazi i to prestavis kao svoj profil...Dete vidi da si totalno lazno prikazan na netu, a ima ponesto i istina, i ukapira stvar, tacko , gotovo za pola sata...
Mnoga deca ukapiraju bez toga, jer to im je nacin shvatanja neta, ali kad vec insistirate na crtanju detetu, ja ne vidim nacin da ce dete pogresno shvatiti to sto ste zajedno sa njim napravili totalno lazni profil sa 1/4 tacnih cinjenica i sa nekoliko cinjenica koje su sakrivene ali napisane...
To sto ti zoves odisejom uopste nije odiseja, jer se na kilometar pre toga nazire sta se moze dogoditi..ne i da ce se dogoditi...
Ali za to ti treba drugaciji nacin razmisljanja od tvog...
Zato razumem to sto pricas jer mnogi roditelji dece koju sam cuvao su bas imali isti stav, i slicna iznenadjenja...
Jer u krvi im je da budu iznad dece po autoritetu, ma kako glumili i deca to osete, da im roditelj ne podnosi istu ravninu....
Sa druge strane, roditelji , takvi narocito ne shvataju da je moguce biti osoba koja je na istoj ravni, ali sa uzasno visim prioritetom pri donosenju odluke...ali ovako izreceno je zavodljivo jer izgleda da je jasno svima, a nije...
Pustis dete i ustvari vidis da si izvrsio otmicu dece....da tebe ocima pitaju sta je u redu da se ponasaju prema roditelju...
Naravno da njih vole vise, ali im je sistem komunikacije i pravila jasniji sa tobom, i onda tako vise vole da rastu...
Cak i besna deca...tj da nemaju ni radne navike ni ponasanje ni vaspitanje.
Plus sto vaze pravila pedagogije, a to su ona cuvena, podele na periode, na formiranje onih raznih tipova licnosti, sto ja malo drugacije odradim, tj ne drzim se tajminga , nego svaku licnost ponaosob pustam da se razvija kako dodje na red..
I naravno roditelji su najgori savetnici kako postupati sa njihovom decom, jer to je savet kako oni zele da postupas sa njihovom decom, a ne ono kako je najbolje za decu....ali drustvo , ljudi su takvi, i deca se pretvaraju u ono sto roditelji nametnu svojim modelom ponasanja prema deci, znaci ne ono sto im je zelja da deca postanu, nego ono sto urade svojim modelom ponasanja..
Mislim da za Srbiju vazi da je roditelj ponosan ako mu je dete slicna copina kao sto je on....
Tj seljak, tj gradjanin, tj agresivac, tj snalazljiv, tj ugladjen i slicno...
Sve ostale varijante, samo je zadovoljan, ili sretan, a bas ono puca od ponosa samo ako je ogledalo...