Kako napredovati ka unutrašnjem miru?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Hronični stres, nezadovoljstvo, frustriranost, razočarenja na sve strane, izbegavanje ljudi, gutanje knedli itd.... Mora li celog života tako?

Interesuje me stanje svesti unutrašnjeg mira (inner peace) o kojem neki pričaju. Kojim putem ka tom cilju?

ili možda -
“There is no such thing as inner peace. There is only nervousness and death.”
― Fran Lebowitz

Неки се окрећу религији. Мислим да будизам и православље нуде решења за тај мир, са тим што православље није песимистично као будизам. Молитва и медитација а и схватање неких ствари чисто својим разумом.

Не мораш да идеш сваке недеље у цркву и дајеш прилоге ако ти то смета, довољно је да се помолиш ујутру и увече на 5 мин и осетићеш мир. Само тражи то од Бога и добићеш га. Ја сам га добио преко бурног и тежег пута, што може да делује на први поглед као да Бог не испуњава твоју молитву и да те намерно мучи. Касније ћеш схватити да није тако кад добијеш тражени мир.

Неки се окрећу религији. Мислим да будизам и православље нуде решења за тај мир, са тим што православље није песимистично као будизам. Молитва и медитација а и схватање неких ствари чисто својим разумом.

Не мораш да идеш сваке недеље у цркву и дајеш прилоге ако ти то смета, довољно је да се помолиш ујутру и увече на 5 мин и осетићеш мир. Само тражи то од Бога и добићеш га. Ја сам га добио преко бурног и тежег пута, што може да делује на први поглед као да Бог не испуњава твоју молитву и да те намерно мучи. Касније ћеш схватити да није тако кад добијеш тражени мир.
placebo je mocna stvar

Hronični stres, nezadovoljstvo, frustriranost, razočarenja na sve strane, izbegavanje ljudi, gutanje knedli itd.... Mora li celog života tako?

Interesuje me stanje svesti unutrašnjeg mira (inner peace) o kojem neki pričaju. Kojim putem ka tom cilju?

ili možda -
― Fran Lebowitz

Mir je u tebi ali prekriven ovim sto si opisao . za pocetak knjige i dobri prijatelj sa kojim mozes na tu temu a onda ce se put vec otvoriti.

Mir je u tebi ali prekriven ovim sto si opisao . za pocetak knjige i dobri prijatelj sa kojim mozes na tu temu a onda ce se put vec otvoriti.

Nemoj da pricas o tome sa prijateljima,veruj mi. Jednom ce da te istolerisu,ali svaki sledeci put ce biti mracis,kako si negativan i na kraju ce i da te izbegavaju.
Svi su depresivni,tuzni i imaju neke probleme,samo sto to ne pokazuju, niti pricaju sa kime o tome,niko ne zeli jos da slusa tudje.

placebo je mocna stvar

Mislis, autosugestija?

ili možda -
― Fran Lebowitz

Pocni da radis stvari koje te ispunjavaju da napravis balans. Nadji hobi.

Poslednja izmena:
Borba sa samom / samim sobom, je oduvek bila najteža. Kao i sve, verujem da i to u životu se uči. Kada to uspeš, pobedio/ la si sebe, znaš. Ne stižeš i ne dostižeš to za tren. To je jedan proces. Meni je lično poduže trebalo. Da ga ustanovim. I sada na primer, sve ono što me je nekada slamalo, ja naučila sam da podnesem. Da izdržim. I da se s tim stoički suočim. Ali, prethodno su neke druge stvari morale, da mi se dogode. To me je dotle lupalo, dok nisam uklavirila.

Znači, vežbom.

Mentalno. I fizički. Pa da vidiš, kako ne može. O, još kako može...

I mirna Bačka.

:bye:

Jedno vrijeme sam vjezbao jogu .Poceo sam zato sto sam imao upalu sinusa , a posto nisam nikako mogao da je izlijecim , bio sam nervozan
kao pas .Oni koji imaju ili su imali taj problem znaju o cemu govorim . Cak sam morao dati otkaz na radnom mjestu jer sam tamo komunicirao
sa ljudima i sve me nerviralo .Posvadjao sam se i sa otorinolaringolozima jer njihove terapije nisu imale efekta .Nabavim ja jednu knjigu o yogi
i hajde da probam .Poslije kraceg vremena sam dosao u takvo stanje smirenosti da me nista nije moglo iznervirati . Tajna je u vjezbama
istezanja i tehnikama disanja . Tehnike disanja su bile kljucne . Za sest mjeseci se oporavim i izlijecim i sinuse bez ikakvih medikamenata
osim slane vode !

ili možda -
― Fran Lebowitz

Jedan način je da odeš da živiš u šumi (izolovan od civilizacije) a drugi je da dođeš do ogromnih para pa onda možeš da batališ uglavnom sve što te nervira:)

Back