Kako najlakše upropastiti vezu?

Eno sada jednog RL primera koji je relativno čest kod nas. Moji ćale i keva su preko 40 godina u braku, blago rečeno brak im je katastrofa (uzeli su se negde kada je on imao 27, a ona 24 god). Prvih par godina i nekako, međutim posle toga je svako krenuo da tera neko svoje ludilo... Poslednjih godina je bilo posebno teško sa svađama i sl. međitim desila se neka situacija koja je uzrokovala da više ne žive pod istim krovom - rezultat toga ide im bolje nego bilo kada pre. Kako sam skontao toliko su vremena provodili zajedno da više organski nisu mogli da gledaju jedno drugo.
Ono što mi je takođe zanimljivo upali su u stanje zavisnosti jedno od drugog (mislim na regulisanje stvari u njihovim životima, ona i nekako može bez njega jer ima nekog ko joj sada pomaže oko tih stvari, sa druge strane on je pogubljen i non stop juri nekog ko bi mu je zamenio po tim pitanjima...
Kako sam pričao sa više njih koji ih poznaju nekako bi im bilo normalno da su se oni još pre 10ak godina rastali (burazer i ja smo tada već bili odrasli/odselili smo se iz kuće upravo zbog situacije između njih).
Ovo što si opisao je maltene svaki drugi brak danas...
Ne treba dopustiti da veza/brak postane mrcvarenje i mučenje, trpljenje zbog ovog ili onog... Ili još crnje a kod nas česta pojava- šta će reći svet ako se razvedu?

Па то је ништа лакше. Нпр. довољно је да даш отказ без новог запослења, да почнеш да играш игрице, да кажеш да немаш никаквих животних амбиција и да си их само глумио, да мастурбираш уз неки ххх материјал, итд. Баш је прелако упропастити везу, треба је знати сачувати.

Sedim pre neko veče sa partnerkom i ulazimo u nešto složeniju tematiku - naše pretkodne veze, sekusalna iskustva i kako to izgleda kada stvari krenu nizbrdo. Tu negde dolazimo do toga da drugačuje gledamo na stvari i na sama iskustva koja smo imali. Sada naravno je da gledamo drugačije no, ovde je u pitanju 180 drugačije. Oboje smo ostali u ok odnosima sa bivšima/viđamo se/družimo povremeno no okolnosti kako je došlo do prekida su dosta drugačije. Konkretno, u mom slučaju ako vidim da stvari kreću nizbrdo i ako u nekom razumnom roku to ne može da se dovede u red najrealnije je da ću dići ruke od svega i (sabotirati odnos tako da se meni obije o glavu), dok je kod nje sutuacija takva da će (poduže) čekati da se stvari promene/razreše (što se baš nešto i ne dešava...).

Kakva su vaša iskustva sa vezama i sl. - šta uglavnom dovede do raskida/okončanja samog odnosa? Kada najpre uočavate crvene zastavice? Šta za vas može da upropasti odnos, kako gledate na to ko je kriv za krah?
smuče se ljudi vremenom jedno grugom, ukapiraju da se lepak koji ih je vezivao osušio i prestao da deluje.
nije to jedna stvar ili postupak već niz...

ako ste malo kompatibilni lepak ima rok trajanja 3-6 meseci
ako ste na sličan način toleranti prema drugima lepak traje do nekoliko godina.

ne možemo nipošto računati na predvidivu reakciju osobe čak i u prepoznatljivom ljubavnom zastranjivanju
kako i gde će neki sukob završiti kad krene nizbrdo, nijedan scenarij nije prepoznat kao kliše, sve je stvar kreativnosti osobe sa tanjim živcima.
uvek u vezi neko ima tanje živce.

Back