Kako najlakse smrsati?

Zoran994

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
302
Nabacio sam koji kilogram i sad nemogu da se uvucem ni u jedne farke -_- Tokom leta sam se bas ugojio,a bas i nisam jeo kuvanu hranu vec samo sendvice,pice,coca-cole... Citao sam u neke novine da je redovna desetominutna setnja i bavljenje sportom pomaze da smrsas to i radim i promenio sam nacin ishrane ali nikako da smrsam evo vec skoro mesec dana! Vidim one reklame o raznim preparatima kao npr.Herba fast kafa za mrsavljenje,zna li neko dal je to dobro i dali pomaze da ne bacam pare za dzabe i dali je uopste to dobro za zdravlje? Da ne bacam pare za dzabe??:think::think::think:

Ja sam koristio herbalife formulu 1 - to ti menja jedan obrok i bilo mi je super jer ja ujutru ne mogu nista da jedem kad ustanem a uvece jedem ko stoka, i pomoglo mi je da zamenim jedan od ta dva obroka herbalifom , malo mi se izduvao i stomak(procistio se :) ) cak sam neznatno i smrsao...ali kad sam prestao to da koristim ( posle dva pakovanja) ugojio sam se kao nikad do tada(mada nista strasno, ipak rekreativno igram fudbal i nemam problema sa kilazom, ne znam kako bi neko drugi reagovao....)

Najbitnije je da jedes redovno i po malo, da se ne prejedas i da ne jedes kasno....i naravno da si fizicki aktivan....smrsaces.....evo ja tri puta nedeljno igram fudbal po dva sata i jos jedan dan u nedelji odvojim za sklekove i trbusnjake i imam dobar metabolizam ali opet imam malo sala sa strane i u donjem delu stomaka, zato sto jedem neravnomerno i previse, jedem masno, jedem slatko i sve mnogo...

Nabacio sam koji kilogram i sad nemogu da se uvucem ni u jedne farke -_- Tokom leta sam se bas ugojio,a bas i nisam jeo kuvanu hranu vec samo sendvice,pice,coca-cole... Citao sam u neke novine da je redovna desetominutna setnja i bavljenje sportom pomaze da smrsas to i radim i promenio sam nacin ishrane ali nikako da smrsam evo vec skoro mesec dana! Vidim one reklame o raznim preparatima kao npr.Herba fast kafa za mrsavljenje,zna li neko dal je to dobro i dali pomaze da ne bacam pare za dzabe i dali je uopste to dobro za zdravlje? Da ne bacam pare za dzabe??:think::think::think:
Sta ces tek kad zima dodje:hahaha::hahaha::hahaha:

Ne trebaju ti ti preparati nikako.........ne moze to biti dobro, pomuci se mesec dana da udjes u ritam ishrane i vezbanja i posle ce ti to biti najnormalnija stvar.....ali s obzirom na sve konzervanse i gluposti kakve nam stavljaju u hranu nikad neces izgledati kao vrhunski sportista nemoj sa njima da se uporedjujes pa da se ske*as i odustanes

Bavio sam se hip-hop om jedno vreme i bas mi je linija bila extra.Sad sam prestao jer nemam mnogo vremena zbog skole i drugih obaveza ali kuci u slobono vreme skakucem uz muziku izlazim s'drustvom u dugu setnju,igram fudbal,kosarku... nadam se da ce to pomoci.A sto se tice ishrane ja kad vidim sendvic kako me on onako gleda i kaze mi pojedi me PA KAKO DA GA NE POJEDEM xD

Jedes samo kad ti se stvarno jede i samo onoliko koliko je neophodno da ne budes gladan. Izbaci raspored, ono rucak je tad i tad, vecera isto. Dakle samo kad si stvarno gladan. Ja sam tako skinuo 15 kila za 2 meseca.

Jedi 5-6 puta dnevno, rokaj dosta vode, i cardio trening to je sve sto ti treba. Trcanje od 30-45 minuta przi mnogo kalorija i salo.

Ti preparati ku... ne vrede, moj otac je koristio taj herbafast i nije se pokazao.. Stavi 2-3 tablete za mrsavljenje u casu vode, ostavi je preko noci i sutra ujutru videces crve unutra, ja sam bio sokiran kada sam video. Isto tako imas i razne price i iskustva po raznim forumima, neki kazu da je dobro a neki da je lose. (ja idem sa losom stranom).

Ja sam preko leta nabacio 23+kga i imao sam 78+ kga. Trcanjem i hranom smrsao sam na 69.7kga za manje od dva meseca.

Isto ako planiras da smrsas sa coca colom nema leba od toga, kada u 330 ml staje 9 kasicica secera, ti vidi koliko staje u 2l. Sto je veoma lose i goje neverovatno mnogo.

Mada pre trcanja ili teretane (jedno 30 minuta pre treninga) valja uzeti malo "prirodnih" secera. Uzmi suvo grozdje ili grozdje.

Poslednja izmena:

Sam kazes da si jeo sendvice,pice i coca-cole -naravno da od te nezdrave hrane se goji. Ja mislim da je dovoljno poceti zdravo da se hranis : kuvano pre svega i redovno :dorucak,rucak,vecera i izmedju uzine (to moze biti i vocka ,ne mora uzina da je veliki obrok) .Bitno je ne preskakati obroke jer onda pregladnis pa se prejedes kad sednes da jedes a i organizam koji ne dobija redovno hranu usporava metabolizam jer nikad ne zna kad ce biti sledeci obrok . Puno voca ,povrca i kad si 2/3 sit-prekini.Naravno malo vise fizicke aktivnosti ,bar sat dnevno ,naka je to i setnja . I kilogrami ce se istopiti,sigurno
A "carobna "sredstva da smrsas ne postoje .I uvek se cudim kako ih reklamiraju :zameni jedan ili dva obroka tamo necim i smrsaces - pa ako jedan ili dva obroka zamenis samo vocem smrsaces takodje :D
I naravno mrsavljenje ne ide brzo , mora neko vreme da prodje

Bavio sam se hip-hop om jedno vreme i bas mi je linija bila extra.Sad sam prestao jer nemam mnogo vremena zbog skole i drugih obaveza ali kuci u slobono vreme skakucem uz muziku izlazim s'drustvom u dugu setnju,igram fudbal,kosarku... nadam se da ce to pomoci.A sto se tice ishrane ja kad vidim sendvic kako me on onako gleda i kaze mi pojedi me PA KAKO DA GA NE POJEDEM xD

Zbog skole i drugih obaveza. Da ti kazem nesto ovako. Ovo ti pricam zbog mog loseg iskustva u zivotu. NE POSTOJI TA OBAVEZA KOJA MOZE I TREBA NA DUZE STAZE da te odvoji od sporta i od kulta dobrog izgleda i drzanja. Pogledaj okolo malo, ne znam da li vec studiras ali obrati paznju ko pre zavrsava fakultet debeli zadrigli mamini i tatina filozofi koji nisu da izvines picku videli godinama i kojima roditelji zbog "obaveza" ne dozvoljavaju da se bave sportom jer uvek ima nesto intelektualnije ili fakultet pre zavrsavaju lepo gradjeni momci sa stavom i sugurni u sebe. Zavrsavaju ga lepo gradjeni momci sigurni u sebe , koji lako nalaze devojke i imaju redovan seksualni odnos. Upamti jedno seks i sport su dve stvari koje su najvaznije u zivotu mladog coveka. Sat vremena tri puta nedeljno moras da nadjes sa neki fitnes minimum.

Sport podize hormon srece, podize nivo neurotransmitera koji uticu na pamcenje, momci koji se bave sportom i dobro izgledaju u proseku su daleko uspesniji tokom skolovanja. I jos jedno SPORT makar i teretana JESTE INTELEKTUALNI RAD jer pomaze tome da se kada SEDNEMO DA UCIMO OSECAMO LEPO i PRIJATNO i DA BOLJE PAMTIMO i DA POSTIZEMO BOLJE OCENE!!!!!!

Prvo si bacao pare da bi se udebljao a sad bi da ih ponovo bacaš kako bi omršavio. Nema potrebe da bacaš pare jer ti ništa od tih preparata ne može pomoći ako sam ne poradiš na sebi. Potrebno je da iz prehrane izbaciš šećere (sve vrste kolača), izbaciš mleko - posle perioda dojenja mleko nije hrana za ljude. Ne samo da iz njega ne možemo apsorbovati kalcijum (nemamo u organizmu odgovarajući enzim) već nam mleko troši kalcijum iz organizma.
Podeli obroke na tri i neka među njima prođe najmanje tri sata. Nemoj jesti između obroka, osim, poslepodne oko pet možeš uzeti voće.
Ujutro jedi što ti padne na pamet (naravno, kolači i mleko su isključeni), u podne nemoj mešati proteine i ugljene hidrate - uz meso nemoj jesti testo, krompir, pirinač, a jedi povrće. Ovo znači da ne treba jesti ni punjene paprike, punjene tikvice mešavinom pirinča i mesa, ne trba jesti lazanje i špagete sa mesom i sl.
Uveče se može pripremiti riba pa čak i šnicla nije zabranjena (bilo bi dobro da nije pržena) ali nikako ne treba jesti test. Dakle, zaborav na picu večernjim satima.
Ukupno, treba potpuno iz upotrebe izbaciti sve rafinisane masnoće (rafinisana ulja, margarine, biljne sireve i sl) a ako ne možete bez fermentisanog mleka onda radije koristite kiselo mleko nego jogurt (jogurt sadrži i škrob).

Zaebi te price iz takvih novina,a takodje i zaebi takve preparate.Mozes koristiti suplemente a ono sto je obavezno je zdrava ishrana i trening.Mrzi me da ti pise ovde sta i kako,idi na forum Pansport-a i tamo pitaj sve ce ti biti receno. ;) :)

Od juce sam na strooogu dijetu! Samo veceram,preko dana dosta hodam,trcim,igram basket i ok mi je :) Neki kazu da cigarete pomazu da smrsas ma da ja nisam za to.Hvala vam na pomoci :))))

Nemoj slusati i raditi te gluposti,ne smes da ne jedes ili da jedes jednom ili dva puta dnevno. Moras jesti minimun 5 puta danas,a sta da jedes ces videti na forumu Pansport-a kao sto vec rekoh. Citaj i obrazuj se...

Back