hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.163
probaj gurdjijeva ali moraš na grupu da ideš, nađeš ih tamo na fejsbuku i pitaš
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta mislite koja metoda je najefikasnija za sto brzu i za trajnu promenu licnosti.
...
želiš da ostaviš alkohol - najbolje da zgaziš neko dete ( pa te savest* pritisne )
Vuk dlaku menja, cud nikada.
Sta mislite koja metoda je najefikasnija za sto brzu i za trajnu promenu licnosti. Na primer, ako zelite da se oslobodite nekog straha ili da izgubite neku losu naviku i sl.?
Neke od metoda za promenu licnosti bi bile sledece:
- vizualizacija
- meditacija
- auto-hipnoza ili auto-sugestija
- psihoterapija
- ...?
Sta vi misite?![]()
Superego se menja promenama društva I uloge subjekta u njemu...Proucavanje Biblije i primena naucenog...
Licni rad na osobinama.
Samo covek moze sam sebe menjati.
Vuk dlaku menja, cud nikada.
Proucavanje Biblije i primena naucenog...
Licni rad na osobinama.
Proucavanje Biblije i primena naucenog...
Licni rad na osobinama.
Tvoje je netacno obrazlozicu kasnije.Na svu srecu pa je vuk vuk, a homosapiens homosapiens.
Jeste izuzetno tesko, ali ne i nemoguce da se izmeni struktura licnosti nekog. Struktura licnosti se veoma lako moze i izmeniti usled raznih mentalnih poremecaja i bolesti, neadekvatnom homeostazom neurotransmitera i hormona, ali nazalost ovo je negativna karakteristika.
Ali opet, kada se dokaze da se moze menjati, znaci da se moze menjati. Tako isto moze da se promeni i u pozitivnom smeru, ali je potrebna dugotrajna psihoterapija koja ce uz pomoc farmakoterapije omoguciti motivaciju i snage osobi da se zaista poboljsa. Diskutabilno je da li ce se licnost 100% promeniti, ali to nije ni bitno, jer se sa odr. % promene kvalitet zivota osobe znatno menja, sto je za osobu koja je imala neki tezak problem, izuzetna promena od 180 stepeni i veliko olaksanje, boljitak. Takva osoba posle svega sto je prosla, naucila se, i proucila sama sebe uz pomoc strucnjaka, postaje dvooki div koji se nalazi u drustvu jednookih divova koji i ne osecaju neku stetu sto imaju samo 1 oko.
- - - - - - - - - -
Skroz netacno., Da je tako imali bi transformerse po ulici.
Strucnjaci menjaju ljude na bolje, i to im je posao za koji su placeni. Ljudi se trude a ne uspevaju sami, zato se na kraju i obrate strucnjako kada im zagori pod nogama.
Cak i kada ljudi zele da se trude i zele da se promene, oni zapravo i ne mogu jadni bez farmakoterapije kao vetra u ledja, a neki cak i sa njom opet ne mogu, pa je potreban izuzetno dug psihoterapeutski rad u sadejstvu sa razlicitim grupama medikamenata, koji ce stopirati i snizavati negativne efekte koji se javljaju kod ljudi sa mentalnim teskocama.
Vrlo prosto, da covek moze sam sebe menjati, ne bi postojao ni jedan strucnjak na svetu.
Sta vise, covek NISTA SKORO NE MOZE, i totalno je determinisan, za skoro sve. Za nesto je svestan, a za mnogo toga nesvestan, i ima iluziju da on drzi nesto u svojoj ruci, neke uzde.
Gledala si film Matrix, tako da ono, zamisli sama.
Tvoje je netacno obrazlozicu kasnije.
Ja znam i psihologiju i duhovnost...
Znam matrix ali izgleda ti nisi shvatio?
ps imas problem sa egom pa moras da mi napises da je moje pogresno
a ti neces da se suocis
naravno ja sam u pravu jer znam sta je istina
a ti nisi zavirio u duhovno podrucje
Tvoje je netacno
naravno ja sam u pravu jer znam sta je istina
imas problem sa egom pa moras da mi napises da je moje pogresno
Tvoje je netacno obrazlozicu kasnije.
problem je sto ti samo znas iz psiholoskog ugla a ne znas za duhovni ugao.
Ja znam i psihologiju i duhovnost...
Superego se menja promenama društva I uloge subjekta u njemu...
Karakter ega se menja do pete godine ...
S Idom se rodiš I umreš...
Još nešto?
Sta mislite koja metoda je najefikasnija za sto brzu i za trajnu promenu licnosti. Na primer, ako zelite da se oslobodite nekog straha ili da izgubite neku losu naviku i sl.?
Neke od metoda za promenu licnosti bi bile sledece:
- vizualizacija
- meditacija
- auto-hipnoza ili auto-sugestija
- psihoterapija
- ...?
Sta vi misite?![]()
Haha, odgovor u vezi slike - After that si mrtav hahaha. Nadju te ukocenog kao onog popceta u filmu nasem "Sveto mesto".
Ih de ga pomenuo ne mogu sad da spavam a ako nesto susne u sobi .....![]()
Al dobro, jeste da slika tacno kaze, ali u dosta uopstavanoj verziji. Pravi odgovor je zapravo step by step desenzitizacija drazi koja ce dovesti da fobicne reakcije, anxioznost i panicni napadi nestanu i da ne reagujemo ni na drazi a ni na njih (slobodno lebdeca anxioznost kao sekundarni problem).
- - - - - - - - - -
Kamael, valjda najdeblja a ne najveca, jer nisu mnogo velika (ne zauzimaju prostor na licu od uva do uva) ali su zato mnogo debela ;D
Nismo u skoli covece. Kada se stavlja naglasak na zenske usne skoro pa uvek se koristi atribut najveca. link
Ne smemo se oslanjati na neuke i senzacionalisticke novinare.....Ako su nam oni reper za pismenost i kako se treba izrazavati onda ono....(cast izuzecima, malobrojnim).