"KAKO NAJLAKŠE PROMENITI SEBE?"

sve sto se radi grupno osudjeno je na propas'

si rodjena grupno? nisi
si grupno skinula djanu? probably not
si izlazila na ispite i dobijala ocene grupno? nisi
si se udala grupno? nisi
ces da krepas grupno?...e to mozda os al ce kad te skupe spahlom i stave krstacu ima da napisu ovde lezi hiro, a ne ovde lezi hiro deo grupe sa krste... :lol:

gurdjijeva skoro svi pogresno tumace...bas kao i witgensteina

pa to su njegovi sledbenici, naslednici njegovih škola, učenici učenika itd. mada i tu ima više frakcija. ne idem na to sada ali sam išla uf pre 10 godina a tad sam i ovde forumašila :think:
ali evo meni su pisali neki ti promenitelji života i sutra ima festival tih nekih new age (?) tehhnika, energija samoisceljenje i slično
https://www.facebook.com/events/494242534067383/
ovde je fejsbuk strana pa odatle ima ka sajtu dogadjaja... to je u mikser housu znači sutra
kako vam to izgleda

Sta mislite koja metoda je najefikasnija za sto brzu i za trajnu promenu licnosti.
...

Nema brze, a naročito lake metode za promenu sebe samoga.

Iz ličnog iskustva to je moguće
samo pod pritiskom.

Recimo,

želiš da ostaviš alkohol - najbolje da zgaziš neko dete ( pa te savest* pritisne )
ili želiš da prestaneš da kradeš - najidealnije da te već pri prvoj krađi uhvate i dobro izlemaju
ili želiš da počneš da učiš - najbolje da te devojka koju voliš prevari sa Vukovcem

itd. itd...

* mada ne bi ni tad prestao da piješ, već kad bi video da detetov tata hoće da te ubije, pa kao popravio si se !

Ma zaebano bre, to menjanje sebe !
To ne postoji !!!

Postoji samo da potisneš nešto, neki deo sebe !!!

Nemoguće je lako menjati sebe suštinski.
Možda neke površne sitnice ali pravi preobražaj zahteva puno vremena i ronjenja po sopstvenom biću: hrabro suočavanje sa sopstvenim senkama i svim potisnutim "demonima".
Kroz borbu sa njima pre ili kasnije dolazimo do sopstvenih skrivenih blaga koja čeznu da ih oživimo.
Jednom rečju večna potraga i zato na to treba gledati kao na jednu predivnu avanturu.

5aff1d31920ae87574fc5a038a23e011.jpg

Sta mislite koja metoda je najefikasnija za sto brzu i za trajnu promenu licnosti. Na primer, ako zelite da se oslobodite nekog straha ili da izgubite neku losu naviku i sl.?

Neke od metoda za promenu licnosti bi bile sledece:

- vizualizacija

- meditacija

- auto-hipnoza ili auto-sugestija

- psihoterapija

- ...?

Sta vi misite? :think:

Proucavanje Biblije i primena naucenog...
Licni rad na osobinama.

Samo covek moze sam sebe menjati.

Vuk dlaku menja, cud nikada.

Na svu srecu pa je vuk vuk, a homosapiens homosapiens. :per:

Jeste izuzetno tesko, ali ne i nemoguce da se izmeni struktura licnosti nekog. Struktura licnosti se veoma lako moze i izmeniti usled raznih mentalnih poremecaja i bolesti, neadekvatnom homeostazom neurotransmitera i hormona, ali nazalost ovo je negativna karakteristika.

Ali opet, kada se dokaze da se moze menjati, znaci da se moze menjati. Tako isto moze da se promeni i u pozitivnom smeru, ali je potrebna dugotrajna psihoterapija koja ce uz pomoc farmakoterapije omoguciti motivaciju i snage osobi da se zaista poboljsa. Diskutabilno je da li ce se licnost 100% promeniti, ali to nije ni bitno, jer se sa odr. % promene kvalitet zivota osobe znatno menja, sto je za osobu koja je imala neki tezak problem, izuzetna promena od 180 stepeni i veliko olaksanje, boljitak. Takva osoba posle svega sto je prosla, naucila se, i proucila sama sebe uz pomoc strucnjaka, postaje dvooki div koji se nalazi u drustvu jednookih divova koji i ne osecaju neku stetu sto imaju samo 1 oko.

- - - - - - - - - -

Proucavanje Biblije i primena naucenog...
Licni rad na osobinama.

Samo covek moze sam sebe menjati.

Skroz netacno., Da je tako imali bi transformerse po ulici.

Strucnjaci menjaju ljude na bolje, i to im je posao za koji su placeni. Ljudi se trude a ne uspevaju sami, zato se na kraju i obrate strucnjako kada im zagori pod nogama.
Cak i kada ljudi zele da se trude i zele da se promene, oni zapravo i ne mogu jadni bez farmakoterapije kao vetra u ledja, a neki cak i sa njom opet ne mogu, pa je potreban izuzetno dug psihoterapeutski rad u sadejstvu sa razlicitim grupama medikamenata, koji ce stopirati i snizavati negativne efekte koji se javljaju kod ljudi sa mentalnim teskocama.

Vrlo prosto, da covek moze sam sebe menjati, ne bi postojao ni jedan strucnjak na svetu.
Sta vise, covek NISTA SKORO NE MOZE, i totalno je determinisan, za skoro sve. Za nesto je svestan, a za mnogo toga nesvestan, i ima iluziju da on drzi nesto u svojoj ruci, neke uzde.

Gledala si film Matrix, tako da ono, zamisli sama.

Na svu srecu pa je vuk vuk, a homosapiens homosapiens. :per:

Jeste izuzetno tesko, ali ne i nemoguce da se izmeni struktura licnosti nekog. Struktura licnosti se veoma lako moze i izmeniti usled raznih mentalnih poremecaja i bolesti, neadekvatnom homeostazom neurotransmitera i hormona, ali nazalost ovo je negativna karakteristika.

Ali opet, kada se dokaze da se moze menjati, znaci da se moze menjati. Tako isto moze da se promeni i u pozitivnom smeru, ali je potrebna dugotrajna psihoterapija koja ce uz pomoc farmakoterapije omoguciti motivaciju i snage osobi da se zaista poboljsa. Diskutabilno je da li ce se licnost 100% promeniti, ali to nije ni bitno, jer se sa odr. % promene kvalitet zivota osobe znatno menja, sto je za osobu koja je imala neki tezak problem, izuzetna promena od 180 stepeni i veliko olaksanje, boljitak. Takva osoba posle svega sto je prosla, naucila se, i proucila sama sebe uz pomoc strucnjaka, postaje dvooki div koji se nalazi u drustvu jednookih divova koji i ne osecaju neku stetu sto imaju samo 1 oko.

- - - - - - - - - -

Skroz netacno., Da je tako imali bi transformerse po ulici.

Strucnjaci menjaju ljude na bolje, i to im je posao za koji su placeni. Ljudi se trude a ne uspevaju sami, zato se na kraju i obrate strucnjako kada im zagori pod nogama.
Cak i kada ljudi zele da se trude i zele da se promene, oni zapravo i ne mogu jadni bez farmakoterapije kao vetra u ledja, a neki cak i sa njom opet ne mogu, pa je potreban izuzetno dug psihoterapeutski rad u sadejstvu sa razlicitim grupama medikamenata, koji ce stopirati i snizavati negativne efekte koji se javljaju kod ljudi sa mentalnim teskocama.

Vrlo prosto, da covek moze sam sebe menjati, ne bi postojao ni jedan strucnjak na svetu.
Sta vise, covek NISTA SKORO NE MOZE, i totalno je determinisan, za skoro sve. Za nesto je svestan, a za mnogo toga nesvestan, i ima iluziju da on drzi nesto u svojoj ruci, neke uzde.

Gledala si film Matrix, tako da ono, zamisli sama.
Tvoje je netacno obrazlozicu kasnije.
problem je sto ti samo znas iz psiholoskog ugla a ne znas za duhovni ugao.
Ja znam i psihologiju i duhovnost...
Kako moze strucnjak menjati nekoga na bolje ako on to ne zeli :eek:
Covek ima slobodnu volju i ne moze ga niko menjati...
Covek moze sam sebe menjati jer ima slobodnu volju...
Dakle psihoterapeut moze pomoci coveku da sma sebe menja...

Isto tako Bog moze pomoci coveku da covek sam sebe menja...
Proucavajuci Bozju rec Bibliju...
To funkcionise po praksi...

Znam matrix ali izgleda ti nisi shvatio?
Kada Neo sam trazi odgovore i budi se iz nesvesnog u svesno...
Kada bira koju ce pilulu bira svesno ili nesvesno... istinu ili laz...

ps imas problem sa egom pa moras da mi napises da je moje pogresno
a ti neces da se suocis
namerno sam ti istim odgovorila
naravno ja sam u pravu jer znam sta je istina
a ti nisi zavirio u duhovno podrucje

Poslednja izmena:
Tvoje je netacno obrazlozicu kasnije.

Ja znam i psihologiju i duhovnost...

Znam matrix ali izgleda ti nisi shvatio?

ps imas problem sa egom pa moras da mi napises da je moje pogresno
a ti neces da se suocis

a ti nisi zavirio u duhovno podrucje

Kako se bese ovo zove, projekcija?
Da, mora da "imam problema sa egom".

And now aply to yourself your own words:

Tvoje je netacno

imas problem sa egom pa moras da mi napises da je moje pogresno

Haha, odgovor u vezi slike - After that si mrtav hahaha. Nadju te ukocenog kao onog popceta u filmu nasem "Sveto mesto".

Ih de ga pomenuo ne mogu sad da spavam a ako nesto susne u sobi ..... :hahaha::rotf: :mrgreen:

Al dobro, jeste da slika tacno kaze, ali u dosta uopstavanoj verziji. Pravi odgovor je zapravo step by step desenzitizacija drazi koja ce dovesti da fobicne reakcije, anxioznost i panicni napadi nestanu i da ne reagujemo ni na drazi a ni na njih (slobodno lebdeca anxioznost kao sekundarni problem). :cool:

- - - - - - - - - -

Kamael, valjda najdeblja a ne najveca, jer nisu mnogo velika (ne zauzimaju prostor na licu od uva do uva) ali su zato mnogo debela ;D

Haha, odgovor u vezi slike - After that si mrtav hahaha. Nadju te ukocenog kao onog popceta u filmu nasem "Sveto mesto".

Ih de ga pomenuo ne mogu sad da spavam a ako nesto susne u sobi ..... :hahaha::rotf: :mrgreen:

Al dobro, jeste da slika tacno kaze, ali u dosta uopstavanoj verziji. Pravi odgovor je zapravo step by step desenzitizacija drazi koja ce dovesti da fobicne reakcije, anxioznost i panicni napadi nestanu i da ne reagujemo ni na drazi a ni na njih (slobodno lebdeca anxioznost kao sekundarni problem). :cool:

- - - - - - - - - -

Kamael, valjda najdeblja a ne najveca, jer nisu mnogo velika (ne zauzimaju prostor na licu od uva do uva) ali su zato mnogo debela ;D

a mozda slika predstavlja oslobodjenje njihovog drugara od straha od toga sta ce biti ako ih gurne sa mosta:mrgreen:uvek sam hteo to da uradim al sam se plasio:lol:
a sto se tice sistema korak po korak to je uglavnom tako,al nekom, moi khm khm :lol:treba samar i reality check onako direktno:lol:

- - - - - - - - - -

SILIKONSKA KRALJICA AVGANISTANA: Ova žena ima najveća usta koje ste ikada videli!

avganistanka-usta-instagram-foto-ilyke-1445438792-767013.jpg

sine nel moze ova da jede?jbt:eek:
ja bi i lekarima sto je unakazise zabranila rad...

Back