Kako najbrže oljuštiti pečenu papriku

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.200
Jednostavno ..ispecite papriku, stavite je u plastičnu kesu i zavežite je.
Neka odstoji dok se papika ne prohladi , i posle toga , oljuštite ih očas posla .:)

f.eu1.jwwb.nl_public_u_f_o_temp-qgzsagxbjtbmluyzmrle_dwvvfz_DSC_0564-8.jpg

Jednostavno ..ispecite papriku, stavite je u plastičnu kesu i zavežite je.
Neka odstoji dok se papika ne prohladi , i posle toga , oljuštite ih očas posla .:)

Pogledajte prilog 1016835

Bela paprika je zahvalnija za peći od crvene.Ima tanku koricu, brže se ispeče, lako se ljušti.
Uvek sam pekla crvenu papriku za zimnicu, ove godine (za sada) pola crvene, pola bele, mada će mi stići veliki džak crvene.

Ova paprika na slici, deluje kao je pečena u rerni.
Posle pečenja, paprika mora da se potpari u najlonu.
Ali, ako nije ravnomerno okretana za vreme pečenja i ako je temperatura plotne bila prejaka, teško ili nikako ne može da se oljušti tako pregorela.

Bela paprika je zahvalnija za peći od crvene.Ima tanku koricu, brže se ispeče, lako se ljušti.
Uvek sam pekla crvenu papriku za zimnicu, ove godine (za sada) pola crvene, pola bele, mada će mi stići veliki džak crvene.

Ali, ako nije ravnomerno okretana za vreme pečenja i ako je temperatura plotne bila prejaka, teško ili nikako ne može da se oljušti tako pregorela.
E, zovem te sutra za drugu turu ajvara. Bas se razumes. :aha2:

to je slika sa neta koju sam skinula ..drugih nije bilo u najlon kesama :lol:

Slušajte ženu zna šta priča ...

Jao.....gde me nađe.... ajvar, kulen i iriški kačkavalj :njam:
Sve stoji, ali umesto kačkavalja probaj kozji sir trapist sa Fruške Gore ( Jazak)
Od svih koje sam degustirala i kupila, najbolji, za moj ukus, je kozji trapist u hrastovoj kori. Ukus neopisiv. Kačila sam slike prošle godine-

Back