Opsednuta vedrina
Aktivan član
- Poruka
- 1.159
Dobro veče. Veliki pozdrav braćo.. Tema je autorska.
Već duže vreme razmišljam da počnem sa pisanjem knjige. Zašto?
- Ceo život mi nedostaje reči, nedostaje mi reči i volje da se objasnim kao ličnost i kao čovek. Zašto bih imao potrebu nekome da se objašnjavam? Nisam bitan uopšte ja, već se vodim nekim tradicijonalnim, patrijahalnim, moralnim vrednostima koje su danas izrugana. Te takvim postupci kod mene začuđuju ljude, smatrajući da se pretvaram i glumatam. Naime, želja mi je da u što više ljudi probudim svest kroz lepe istinske primere iz naše istorije kako bi ih motivisao da i oni prihvate naše kulturno nasleđe i sve veliki uzvišene ljudske osobine time što će pročitati jednu interesantnu knjigu na koju cu raditi dugo vremena..
Imam neku bilježnicu u kojoj sam godinama pisao svašta. Etimološki rečnik, arhaične reči iz srpskog jezika, razne izreke manje poznate, učtivo štivo. Već duže vreme pišem o porodici, o religiji o ljudskoj psihi i slično..Imam mnogo inspiracije, čak i za roman. Može li neko ko ima iskustva da me uputi šta mi valja činiti?
Kako početi sa pisanjem knjige? Kako se pripremiti? U čemu voditi računa u toku pisanja knjige i oko izdaštva iste? Molim što više komentara i razumevanja.
Danas svako misli da može i treba da napiše knjigu i da je to najlakša stvar na svetu. Hiperprodukcija reči bez smisla, povoda i prave recenzije. Sve je više knjiga, a sve se manje čita; sve je manje i pismenosti i poznavanja gramatike maternjeg jezika. Sve su ređi pisci i knjige koje zaista vredi pročitati, sve je manje tema koje interesuju površno i zabavi i lakim temama okrenuto društvo.
Ali, ako to želiš po svaku cenu i misliš da ćeš imati publiku - pitaj, recimo, Jelenu Bačić Alimpić za savet.