Kako naći sreću..

Neno

Elita
Poruka
20.634
Kažu da je dobro uvijek tamo gdje trenutno nismo, a da je uvijek loše tamo gdje se sada nalazimo,” kaže Sokrat.


Direktorka jedne marketinške agencije ima završena dva fakulteta i platu toliku da svaki mjesec može da kupi novi stan. Ona živi na luksuznoj lokaciji, vozi najbolja kola i tri puta godišnje odlazi u najbolja odmarališta na svijetu.
Međutim, ona javno priznaje da je nesrećna. Nema muža, nema djecu, a onaj kojeg je čekala – oženio se prošle godine.

Da sam samo malo gluplja, bila bih srećna. Ne bih razmišljala o sitnicama, udala bih se za prvog koji naiđe, rodila bih troje dejce, jedno za drugim. Svaki dan bih samo razmišljala o tome kojem su zubići iznikli, i kada treba da ih presvučem i nahranim,” vajkala se ona.

“Tako hoćeš da živiš?”

“Da, kao svi ostali. Kao one porodice sa reklame što sjede za stolom dok im majka sprema palačinke. Želim da budem ta majka,” kaže ona nesvjesna činjenice da ti ljudi sa reklame žele da žive kao ona.

Jedna žena nije mogla da rodi dijete. Godinama je živjela sa svojom velikom ljubavi iz srednje škole. Imali su novac pa su nakon pet godina bezuspešnog pokušavanja, otišli na vantjelesnu koja se prolongirala na još pet godina.
Doktor joj je rekao da pokuša sa drugim muškarcem, jer “možda nisu genetski odgovarali” ona i muž.

Ostavila je muža i u očajničkoj želji da rodi sebi dijete, našla je drugog čovjeka, pa onda trećeg i sve tako. Napokon je nakon višegodišnjih pokušaja rodila dijete sa deformitetom.

U tišini spavaće sobe, svojoj majci je u povjerenju rekla da to uopšte nije ono što je htjela. Bila je nesrećna.

Ali šta je sreća?

Mudri Sokrat je rekao:

Obična logika kaže: ako si nesrećan – onda nemaš sreću. Ako nemaš sreću, onda je potraži.
Paradoksalna logika kaže: ako tražiš sreću, onda ćeš je izgubiti. Zato je najbolje samo sjediti i shvatiti da je sreća to što imaš.”


piše Stil.kurir.rs
 
sreća je lepa samo dok se čeka dok od sebe samo nagoveštaj da...šalim se... :p

sreća je kad vidiš da napreduješ u onome što želiš da postigneš ili postaneš...kad uspešno rešavaš sve teže probleme...kad si fokusiran na rešenja a ne na probleme....sreća je kad si zadovoljan onim što imaš a ne uzimaš to zdravo za gotovo...
 
Sreća je skup lepih trenutaka koji mogu da traju, ali i da odu.. Zatim se opet ti trenuci vrate, možda kada ih najmanje očekujemo.

Neko je srećan kad vodi običan, miran život. Neko drugi je srećan zbog uspeha u karijeri...

Ne mogu da kažem da sam srećna ( sreća, sreća, radost ) ali ne osećam se nesrećno..mada mi nešto nedostaje da bih bila baš baš srećna.

Kako naći sreću? Sve zavisi od naših želja..
 
Najveći problem je to što sreće često nisi ni svestan.

Plus gradacija da li je sreća mir, stanje kad nisi nesrećan, kad imaš sve ili kad ti ništa ne fali? Kad si zdrav ili ispunjavaš sebi želje?

Ima i ona "zdrav ima hiljadu želja, bolestan samo jednu", ali i to važi za ovog dok je bolestan, ako ozdravi i on istog momenta dobije 1000 želja...

Juče sam upoznao devojku od 40 godina, sve ima karijeru, ispunjen život, izgleda dobro i sve, ali živi sa mamom i tatom, menjala bi ona to sad za nešto drugo ali šta da se radi...
 
Nedavno sjedila sam sa prijateljicom iz djetinjstva i prokomentarisala je kako smo nekada bili srećni. Kao djeca, mladi nije nam se ni dešavalo nešto spektakularno, već smo radili stvari koje nas ispunjavaju. Isto tako, kad se samo sjetim koja sreća kada nađem koji zaboravljeni dinarčić u nekom džepu, pa kupim neku sitnicu. :)
Sve je to i danas prisutno samo nekako postajemo imuni. Prva ja, prepoznavala sam i sjećala bih se samo osvrtom u prošlost. Sad nastojim malo drugačije. Iznalazim načine da ugodim sebi, da se bavim stvarima koje me ispunjavaju. Peglaću sutra, neće veš nigdje pobjeći-uzmem četkicu i slikam. :D Pravac selo i uživanje u prirodi. Ponekad ponestane volje, ali imamo mi svi dovoljno praznog hoda da si kreiramo nešto lijepo.
 

Back
Top