Kako naći posao u Beogradu??

• Začetnik teme Začetnik teme YuY
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma bre :) , drz se svoga sela :)) .Ove nema posla ni za nas koj smo ovde rodjeni. :)))
Veruj sve i svasta se sjatilo u Beograd , ovaj grad je postao rupa, ne znam, kao u nekim flmovima je, jecu, lelecu, zavijaju a da ne pricam o iskvarenosti ljudi . Da ne pricam vise , mala je ovo bara a mnogo krokodila , ima da se napatis a onda ti nece ovaj grad biti dobar pa ce ga pljuvati na sav glas.
pozdrav

Углавном веза, препорука. На огласе се не ослањај баш превише. Који би посао радио?
На прву лопту док се не снађеш, ради на грађевини месечно за 500 евра. Боље и тих тричавих 500, него гладна уста.
Још ако си деб`о:D, на грађевини смршаш и будеш згодан за девојке ко манекен. :mrgreen:

Zdravo!!

Ja se planiram doseliti u BG, ali mi, naravno, treba posao. Imam 2 pitanja:

1. Koliko je dovoljno za pristojan život; stanarina, hrana i režije?
(Računam na stanarinu do 150 eura.)

2. Šta raditi da bi se ti troškovi mogli pokriti? Šta se traži?

Ako imate neki savjet ili iskustvo, samo dajte. :D

Pozz!

Nije mi baš jasna suština pitanja,jer je malo nerealno pitati "Šta raditi ?"

Ne može pekar da radi posao hirurga i obrnuto.Svako radi ono što zna. :)

Što se tiče "sitnih" poslića (koje ja nikako ne bih nazvao poslom) kao što je u pitanju rad na šalteru,rad za kasom u prodavnici,magacioner .. itd. - takvi poslovi su u Srbiji plaćeni tek toliko da pokriju mesečnu stanarinu i prateće troškove. :)

Брате, какав Београд. Пали за Аустрију и ради на грађевини и кaд дођеш у Србију бићеш господин. Помоћни грађевински радници - физикалци сатница 9 евра, мајстори 15 евра.
Дневно 90 евра x 3 meseca = ;)

To u Austriji jeste....ako imaš dozvolu rada,ako radiš na crno pa te ufate...i naravno ako naplatiš!!!
Ко не рескира та је добија. Бар тако кажу браћа Тротери. :D

Ako misliš na leđa da zaradiš nešto odustani,kičma je samo jedna pa kad je satreš daćeš pare doktorima...šta si onda uradio?Fizikalisanje nipošto...!
Здрав човек не може оштетити кичму физичким пословима. Ко ради цео живот само се окали таквим пословима. Можда ономе коме је цео живот највећи терет била кашика супе да има проблеме са физичким пословима. :D

Bar da su neke pare... Dnevnica je oko 20 eur...
Video sam skoro oglas da daju 200 eur platu za poziciju fizicki radnik...
Неко те грдно зезнуо или је џилберска државна фирма. Физички радници не зарађују мање од 500 евра. Може бити могуће по неким селима, али нипошто по градовима а поготово не у Београду.

Неко те грдно зезнуо или је џилберска државна фирма. Физички радници не зарађују мање од 500 евра. Може бити могуће по неким селима, али нипошто по градовима а поготово не у Београду.

U Beogradu na gradjevini mogu zaraditi 400 eur... Selidbe se placaju 10 eur po turi...
To je verovatno bio oglas za fizikalisanje u magacinu,tu su plate od 200-250 eur...

Stan za 150e - ne verujem da se to moze nazvati stanom. Za 200e sam vidjala razne supe, pune vlage, na malo boljim lokacijama. Tako da ili cimer ili soba kod neke babe/dede.

Sto se tice posla , sto se nudi najvise i sto mozes uvek da konkurises i cak da dobijes posao jesu razni agenti za prodaju, komercijalisti i sl. Traznja za je velika, jer ljudi nece time da se bavi - kokursi za te poslove su uvek otvoreni i stalno traze nove saradnike/radnike. Ako si sposaban za takav posao i imas neke malo bolje kvalifikacije, verujem da ces brzo naci takav posao - baziran uglavnom na multi lvl (hrana, usisivaci, aparati razni itd).

Ne znam sta Vi mislite o trenutnoj situaciji ali mene zaista pozivaju na razgovor ali mi je vise muka da idem na razgovore kod poslodavaca jer to nisu firme u pravom smislu te reci, vec sve sami cumezi gde radi direktor-vlasnik i jos dvoje troje ljudi.....
To nisu firme....uzas....ja sam time razocarana ......ocajna sam jer ne mogu da nadjem pravu firmu gde mogu da napredujem a kako napredovati ako pored vas samo jos radi direktor - vlasnik.

Ne znam sta Vi mislite o trenutnoj situaciji ali mene zaista pozivaju na razgovor ali mi je vise muka da idem na razgovore kod poslodavaca jer to nisu firme u pravom smislu te reci, vec sve sami cumezi gde radi direktor-vlasnik i jos dvoje troje ljudi.....
To nisu firme....uzas....ja sam time razocarana ......ocajna sam jer ne mogu da nadjem pravu firmu gde mogu da napredujem a kako napredovati ako pored vas samo jos radi direktor - vlasnik.

Ti bi htela da primaš platu,a da ne radiš ništa.Ovim postom pokazuješ da je problem u tebi,a ne u poslodavcu.I nije mi jasno zašto se uopšte prijavljuješ na konkurse i oduzimaš ljudima vreme bez razloga. :roll:

Nikako ne možeš znati kako neka firma posluje i da li je to uspešna firma ili „ćumez“ ,sve dok u njoj ne provedeš bar nekoliko meseci.Ali ti bi htela da pored sebe u kancelariji imaš bar još desetak koleginica,pa da svi zajedno po ceo dan pijete kafu,telefonirate – ne radite ništa, na kraju uzmete platu i dovidjenja.Nerad se najbolje postiže u većem kolektivu.

To što neka firma ima manji broj zaposlenih,to samo može značiti da je uspešna i da se svi poslovi obavljaju pod kontrolom.U takvim firmama poslodavci rade danonoćno da bi napravili što bolje poslove i sami svojim trudom učvrstili preduzeće (jer se niko neće boriti za neku firmu,kao što može vlasnik iste),za razliku od tajkuna koji dane provode na jahtama i koji su pokupovali preduzeća po ceni od 3 Evra i zaposlili što veći broj neradnika,samo da bi imali osnovu da ta preduzeća dalje preprodaju po neuporedivo većoj ceni od otkupljene.E u takvim firmama nema egzistencije,ali to vama neradnicima uopšte ne ide u glavu.

Pored toga što ne vole,naši ljudi pritom NE ZNAJU da rade.To je realnost.Jer ako jedan čovek može da završi više poslova od 20 ljudi zajedno,ne preostaje mi ništa drugo nego da iznesem zaključak da naši ljudi ne znaju i ne žele da rade.

Ali svi bi hteli da se uvale u veliko preduzeće,po mogućstvu da je i državno,pa da ništa ne rade a da primaju platu.E to vreme je prošlo kada se na posao dolazilo samo fiktivno,a plata bila redovna.

Najveci problem u Srbiji je taj sto prednost imaju drzavljani Kine, pa tek onda mi.Ne poznajem ni jednog kineza koji nema posao, ali zato poznajem oko 20-ak ljudi iz drugih drzava i svi su zaposleni na dobrim rsadnim mestima.
Dragi moji mi smo radnicka klasa...od nas se ocekuje da rmbacimo i molimo za posao.
Imam fakultet koji je priznat u svetu...U porodici i okruzenju imam doktore...Medicine, Masinstva, Prava i arhitekture, i ni jedna od tih osoba nema posao svoje struke.
Pa dobro bre....na svetu imamo najpametnije studente....Oxford i Kembridz mogu da nam zavide, ali zato posao niko nema.Isla sam i preko....Ko ima veze rodbine ili srece moze da nadje pristojan posao...ostali koji nemaju nista od navedenog muce se isto kao i ovde.
Lepo je rekao onaj decko malo iznad...Koji ce nama stranci ovde kad ni za nas nema posla.

Back