Kako kupujete belu tehniku,ostale kucne aparate i one za licnu upotrebu?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.486
Masine za susenje i pranje vesa,sporete,bojlere - kako se odlucite?
Kako nadjete ko ce to doneti i montirati a da vas ne oderu finansijski?

Ljudi izbegavaju Gorenje,tvrde da toliko provode vremena kod majstora da bi mogli da se komotno presele.
Najcesce uzimaju Bos i Beko.
Utisci su razliciti,bukvalno nema pravila sta je dobro.

Kod ovog me zanima kako birate miksere i pegle.Na osnovu cega ste izabrali vase?

Fen.Kako vam je tu uspelo da nadjete odgovarajuci?Licno volim da je lagan,sa dugim kablom a ne da bildujem drzeci ga.

U Srbiji je ocajan servis za popravku - iks puta zavlace,odugovlace i presedne zivot.Ugl.ce sve uraditi da ne zamene uredjaj i kad uvale neispravan.

Moze da se pise i o ostalom,naravno.

Kakav je to fen za kosu sa kojim se bilduje :think: :lol:

Gledam da kupim kvalitetno i nakon dosta razmišljanja uz sagledavanje preporuka i praktičnosti sa mnogih strana. NIkada ne kupujem nešto za ša nisam siguran da će trajati

Nemam poverenja u popuste ili akcijske ponude, osim u prehrambenoj industriji.

Servis i popravku vrše ovlašćeni servieri, tipa pošalju dva momka da prenesu ili na licu mesta poprave. Ti momci rade za mala preduzetništva koja popravljaju tehniku za koju su ovlašćeni i nikada nisam imao problema sa takvim ljudima.

Zezneš ih malo da je ''zvao neki njihov šef iz odeljenja da vidi da li su na licu mesta'' u smislu neke rutinske provere, a prethodno im saznaš imena na netu :mrgreen: Da vidiš kako su ljubaaaaaaaazni tada, k'o mice i duše. Jbg, moraš da se snađeš sa svima.

Ljudi izbegavaju Gorenje,tvrde da toliko provode vremena kod majstora da bi mogli da se komotno presele.

Vise nema da se bira, sve je krš pravljen da izdrži garanciju, pa prema tome - najjeftinije sa 5 god garancije i zdravo.

Izuzetak su Miele mašine ali su i izuzetak mozga, jer koštaju po 1000+ evra a za iste pare 5-6 jeftinih će mnogo duže trajati ( barem 25-30 god i to sa garancijom ) a lepše izgledati ( za iste pare).

Kod ovog me zanima kako birate miksere i pegle.Na osnovu cega ste izabrali vase?

Fen.Kako vam je tu uspelo da nadjete odgovarajuci?Licno volim da je lagan,sa dugim kablom a ne da bildujem drzeci ga.

U Srbiji je ocajan servis za popravku - iks puta zavlace,odugovlace i presedne zivot.Ugl.ce sve uraditi da ne zamene uredjaj i kad uvale neispravan.

Kod mene prodavači besplatno donesu i montiraju tehniku. Ja sam Gorenjem prezadovoljan. Beko je dobar ali servis ( bar kod mene ) je katastrofa.

Vise nema da se bira, sve je krš pravljen da izdrži garanciju, pa prema tome - najjeftinije sa 5 god garancije i zdravo.

Izuzetak su Miele mašine ali su i izuzetak mozga, jer koštaju po 1000+ evra a za iste pare 5-6 jeftinih će mnogo duže trajati ( barem 25-30 god i to sa garancijom ) a lepše izgledati ( za iste pare).

Nije izuzetak Miele,imaš BOSCH, Siemens, LG, Samsung, AEG, Electrolux... veš mašine koje su visoke klase i koštaju kao Miele a ni kvalitetom nisu lošije.
Razlika je što Miele ne pravi mašine za sirotinju kao recimo LG, pa tako da se sa Miletom ne može pogrešiti.

- - - - - - - - - -

Svaka profi mašina ima dug i kvalitetan kabal za razliku od kopija originala. A da bi bio kvalitetan mora da bude i teži od plastičnih fenova

...cula sam da je danas sve loseg kvaliteta i da traje koliko i garancija ali licno nemam rdjavo iskustvo...sve sto kupim obicno i radi, bolje marke rade lakse i duze a ponesto biram i po boji, obliku (blender, toster, mikser, aparat za kafu...).
...san mi je bela kuhinja sa velikim prozorima, crno - beli kockasti pod i tamno crvena tehnika u kuhinji uz belicaste gajbice sa biljcicama na prozorskim simsovima...jasno je da po cemu biram svu tu tehniku, je li mi lepa ili bas i nije:)...ako je oko nece badava kvalitet, cena, sta vec...

...cula sam da je danas sve loseg kvaliteta i da traje koliko i garancija ali licno nemam rdjavo iskustvo...sve sto kupim obicno i radi, bolje marke rade lakse i duze a ponesto biram i po boji, obliku (blender, toster, mikser, aparat za kafu...).
...san mi je bela kuhinja sa velikim prozorima, crno - beli kockasti pod i tamno crvena tehnika u kuhinji uz belicaste gajbice sa biljcicama na prozorskim simsovima...jasno je da po cemu biram svu tu tehniku, je li mi lepa ili bas i nije:)...ako je oko nece badava kvalitet, cena, sta vec...
Ovakvu sam imala, samo sto je kuhinja bila crna, visoki sjaj.

Sada bih belu, sa sivim podom i kamenim zidom. A metalik sivi veeeliki frizider i ostali aparati.

Ne znam zasto je vecina kivna na Gorenje, uvek sam imala sve njihovo i zadovoljna sam, pogotovo sporetom.

Tehnika je danas vecinom priblizno istog kvaliteta ako gledamo marke. Kupovao sam jednom busilicu i pita me prodavac koju nalepnicu da nalepi, Bosch ili neku drugu. Najbolje pitati nekog ko se razume u tehniku u zavisnosti od novca.
Daj ne izmišljaj . Brusilice se razlikuju po obliku tako da se ne može podvaliti naljepnicama .
Postoje i lažne Bošove brusilice koje su identične oblikom ali takve se prodaju po buvljacima
a ne npr u Tehnomaniji . Ovo sa naljepnicama prvi put čujem od tebe a radim sa brusilicama
duže nego što ti imaš godina .

Covek gastos dodje u sirbistan na go, zakaci krilo na bemvetu, ode u ovlasceni servis da mu zamene, oni zamene, vrati se u dzermaniju i kad da prodje na tuv pregledu-shipak :mrgreen: netje motji prijatelju, nestrucno uradjeno
Ne patim od marki, bitno da nije teska kinezarija, a ovo beko vox nema veze...koliko para toliko muzike
Mashine za sudove neam, sushare za sudove neam, susharu za vesh neam...to je za moja poimanja hajper luksuz i isprdjivanje, misim sori mozda sam ljakse i primitivac al eto tako stoje stvari

Poslednja izmena:
Covek gastos dodje u sirbistan na go, zakaci krilo na bemvetu, ode u ovlasceni servis da mu zamene, oni zamene, vrati se u dzermaniju i kad da prodje na tuv pregledu-shipak :mrgreen: netje motji prijatelju, nestrucno uradjeno
Ne patim od marki, bitno da nije teska kinezarija, a ovo beko vox nema veze...koliko para toliko muzike
Mashine za sudove neam, sushare za sudove neam, susharu za vesh neam...to je za moja poimanja hajper luksuz i isprdjivanje, misim sori mozda sam ljakse i primitivac al eto tako stoje stvari

kad bih imala restoran, imala bih i perilicu i susilicu za sudove
da imam copor male dece, koristila bih i masinu za susenje iako ves dobije ruzan miris kad se u njoj osusi
susilica mi je ok za frotire, posteljinu i dr teske stvari koje negde treba osusiti zimi
a ovako, vise volim rucni rad i susenje na vazduhu

E da...i oni samosetajuci usisivaci mi nisu jasni i nekako ne mogu da poverujem da se njime isto detaljno usisa kao i klasicno-rucno

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
otislo mi dete u svedsku kod druga
kad su stigli, ja pitam jeste li umorni od puta, posto su isli autom
a ona kaze - ma jesmo, al nakacili smo se svi na svedjin prozor i gledamo kod komsije u dvoriste
kosilica mu sama kosi travu, pa ti vidi gde smo :rotf:

Back