kako jede vaša porodica, malo a kvalitetno, ili obilno a loše ?

Месо је присутно у исхрани људске врсте одувек за шта су сведоци кости конзумираних животиња у људским стаништима и од пре више стотина хиљада година, а многи изоловани народи живели су и живе скоро искључиво на месу као Ескими, Лакоте, Алгонкини, Лапонци, Јакути...
Најстарија особа на свету Јапанка од 116 година којој је омиљено рибље месо и редовно конзумира суши.
http://www.vecernji.hr/zanimljivost...rodendan-i-otkrila-tajnu-dugovjecnosti-924868
Sve je to sjajno al sumnjam da to vazi sada kad se radioaktivna voda iz Fukusime svakodnevno izliva u okean
postoji takodje problem i sa recnom ribom jer je cesto kontaminirana zivom
takodje,kad pomislis pa dobro u ribnjacima nema zagadjenja,saznas da ribu u ribnjacima hrane mlevenim zivotinjskim otpadom ili kostanim brasnom

Sve je to sjajno al sumnjam da to vazi sada kad se radioaktivna voda iz Fukusime svakodnevno izliva u okean
postoji takodje problem i sa recnom ribom jer je cesto kontaminirana zivom
takodje,kad pomislis pa dobro u ribnjacima nema zagadjenja,saznas da ribu u ribnjacima hrane mlevenim zivotinjskim otpadom ili kostanim brasnom
И биљна храна је контаминирана, или хоћеш да кажеш да није?

И биљна храна је контаминирана, или хоћеш да кажеш да није?

naravno prijatelju ali to ne znaci da time treba relativizovati ovo prvo
biljnu hranu jedu i zivotinje na industrijskim farmama i to onu najkontaminiraniju
najmanje zlo je samostalni uzgoj ili promovisanje malih odgajivaca koji nazalost ne mogu konkurisati cenama velikim klanicama i agrotajkunima
manastirska dobra su takodje dobar izbor za nabavku hrane ali tamo nema mesa:mrgreen:

avgust2009241.jpg

ovakav odnos prema uzgoju zivotinja se meni svidja,cena je veca al je dusa mirnija

naravno prijatelju ali to ne znaci da time treba relativizovati ovo prvo
biljnu hranu jedu i zivotinje na industrijskim farmama i to onu najkontaminiraniju
najmanje zlo je samostalni uzgoj ili promovisanje malih odgajivaca koji nazalost ne mogu konkurisati cenama velikim klanicama i agrotajkunima
manastirska dobra su takodje dobar izbor za nabavku hrane ali tamo nema mesa:mrgreen:
Проста чињеница да се нешто злоупотребљава није аргумент против тога, или ако хоћеш пластичније то што неки закони имају рупе у себи није аргумент против закона.
Тешко да је инсистирање на веганству аргументовано на недоказивим теоријама о штетности уноса анималне хране кад смо се ми као врста развили на таквој исхрани јер је месо у њој присутно од самог формирања наше врсте поготово за труднице и децу, а проблеми са загађивањем и товом животиња иду на други табак.
Не можеш престати да дишеш чак и ако живиш у близиниТЕНТ-а али постоје друга решења за то као и за храну.

Проста чињеница да се нешто злоупотребљава није аргумент против тога, или ако хоћеш пластичније то што неки закони имају рупе у себи није аргумент против закона.
Тешко да је инсистирање на веганству аргументовано на недоказивим теоријама о штетности уноса анималне хране кад смо се ми као врста развили на таквој исхрани јер је месо у њој присутно од самог формирања наше врсте поготово за труднице и децу, а проблеми са загађивањем и товом животиња иду на други табак.
Не можеш престати да дишеш чак и ако живиш у близиниТЕНТ-а али постоје друга решења за то као и за храну.
kakve teroije prijatelju,teorija je moj pradeda
mene to zanima a ne neke naucne analize koje sluze za prepucavanja
ko se razvio na takvoj ishrani i kako? oces reci da je industrija mesa neki ravoj?
pa ona je medju najgorim zagadjivacima na planeti
razvoj je planinsko kozarstvo i odgovoran uzgoj zivotinja
da postoje resenja a ona se ogledaju u pradedovskoj prehrani
sta,moj pradeda je mogao da prehrani sedmoro koji su svi posle ziveli po 90 godina na kacamaku i proji a sad mi serviraju teorije o nekom B12,zivotinjskim proteinima i slicno:lol:
inace prostudirao sam to i magistrirao i opet tvrdim da je pradedovska ishrana resenje

kakve teroije prijatelju,teorija je moj pradeda
mene to zanima a ne neke naucne analize koje sluze za prepucavanja
ko se razvio na takvoj ishrani i kako? oces reci da je industrija mesa neki ravoj?
pa ona je medju najgorim zagadjivacima na planeti
razvoj je planinsko kozarstvo i odgovoran uzgoj zivotinja
da postoje resenja a ona se ogledaju u pradedovskoj prehrani
sta,moj pradeda je mogao da prehrani sedmoro koji su svi posle ziveli po 90 godina na kacamaku i proji a sad mi serviraju teorije o nekom B12,zivotinjskim proteinima i slicno:lol:
inace prostudirao sam to i magistrirao i opet tvrdim da je pradedovska ishrana resenje
Људска врста.

kakav nivo prijatelju tema je kako se hranite
i definisati termin zdravo
zdrava hrana = nekontaminirana hrana ili bolje receno sto manje kontaminirana
izvor takve hrane nije u prodavnicama niti pootice sa industrijskih farmi i poseda krupnih agro tajkuna
iskljucivo sa seoskih gazdinstava i manastirskih poseda
ili tebi bode oci sto u manastirima ne prodaju meso nego samo sira i mleko
svejedno,svak neka jede sta oce ali steta je decu navlaciti na junk food bilo koje vrste
inace,otvorih ovde tema i tema o hrani,reklamama pasteta i virsla za decu i svercu mesa iz juzne amerike prepunom hormona
sve u svemu jalovo

kakav nivo prijatelju tema je kako se hranite
i definisati termin zdravo
zdrava hrana = nekontaminirana hrana ili bolje receno sto manje kontaminirana
izvor takve hrane nije u prodavnicama niti pootice sa industrijskih farmi i poseda krupnih agro tajkuna
iskljucivo sa seoskih gazdinstava i manastirskih poseda
ili tebi bode oci sto u manastirima ne prodaju meso nego samo sira i mleko
svejedno,svak neka jede sta oce ali steta je decu navlaciti na junk food bilo koje vrste
inace,otvorih ovde tema i tema o hrani,reklamama pasteta i virsla za decu i svercu mesa iz juzne amerike prepunom hormona
sve u svemu jalovo
Тему си окренуо на ниво Камаела који све сведе на питање веганизма, а потом си је поткрепио будалаштином с Хронике која је, ваљда требала да докаже да се људска врста током многомиленијумског развоја није користила месом у исхрани, или је за све то време јела клониране мега звезде???
Нико није препручивао загађену храну ни у ком облику.

Kažu da za svoje paštete koriste pažljivo odabrano kokošje meso. To je bajka br. 1. Za paštete se koriste ostaci ostataka mesa najlošije kvalitete, koje se ne može plasirati za druge svrhe. To su kokoši iz masovnog uzgoja, tovljene neprirodnom hranom – koncentratima, antibioticima i hormonima, kako bi brzo narasle do neprirodne veličine. Za paštetu od lososa sigurno se ne koristi divlji losos do kojeg je teško doći, već onaj iz uzgoja. Te se ribe tove žitaricama i sojom, žive u skučenim uvjetima gdje se lako šire bolesti, a zbog toga se tretiraju antibioticima i drugim kemikalijama, isto kao i kokoši. Kako bi dostigle nenormalnu veličinu daju im se i hormoni rasta, a intenzivna roza boja lososa dobiva se dodavanjem bojila u hranu. Kako je losos jedna od najkomercijalnijih riba, postoji sumnja da se već počelo s genetskom modifikacijom te ribe.

Тему си окренуо на ниво Камаела који све сведе на питање веганизма, а потом си је поткрепио будалаштином с Хронике која је, ваљда требала да докаже да се људска врста током многомиленијумског развоја није користила месом у исхрани, или је за све то време јела клониране мега звезде???
Нико није препручивао загађену храну ни у ком облику.

ti izbegavas odogovornost industrijskog uzgoja zivotinja nekim kvazinaucnim istrazivanjima tipa bicete retardi ako ne jedete dovoljno mesa i slicno
i pritom nema ni reci o kvalitetu mesa vec se verovatno podrazumeva industrijski preradjeno meso
kakav veganizam,pa i to je postala industrija
inace vegetarijanstvo niskog intenziteta su upraznjavali nasi preci,to takodje prenebregavas,mislim na pradede
preporuci prijatelju gde nabaviti nekontaminiranu hranu,gde se ne maltretiraju zivotinje,ne tretiraju hormonima i ne hrane GMO zitaricama

ti izbegavas odogovornost industrijskog uzgoja zivotinja nekim kvazinaucnim istrazivanjima tipa bicete retardi ako ne jedete dovoljno mesa i slicno
За жене веганке које би такође целу трудноћу биле без меса и потом деца били вегани ово би било тачно.
Питање присуства меса у исхрани није упитно и треба га раздвојити од квалитета меса које се регулише у оној мери колико је становништво вољно да се избори.
i pritom nema ni reci o kvalitetu mesa vec se verovatno podrazumeva industrijski preradjeno meso
kakav veganizam,pa i to je postala industrija
inace vegetarijanstvo niskog intenziteta su upraznjavali nasi preci,to takodje prenebregavas,mislim na pradede
preporuci prijatelju gde nabaviti nekontaminiranu hranu,gde se ne maltretiraju zivotinje,ne tretiraju hormonima i ne hrane GMO zitaricama
Имам код себе за себе.

За жене веганке које би такође целу трудноћу биле без меса и потом деца били вегани ово би било тачно.
Питање присуства меса у исхрани није упитно и треба га раздвојити од квалитета меса које се регулише у оној мери колико је становништво вољно да се избори.Имам код себе за себе.

ne bi naravno,ishrana bilo kakva mora biti balansirana sto se tice zastupljenosti minerala,proteina,masnoca i hidrata
samo jedenje mesa ne garantuje nista bas kao i samo jedenje povrca
jedenje mesa je stvar izbora
sve sto ide pod must be kako to gura industrija mesa u javnosti kroz svoja placena istrazivanja izaziva podozrenje
meni je ovo boldovano bas i zasmetalo jer sve preispitujem pogotovu nesto sto ide kao uvrezeno pod moranje

mazi je mazi, pa je prikolje. :roll:

Uzas! i ja bih radije jela sve sto vi jedete umesto sto samo i uvek isto ceo, a zivot je ispred meneeeee... a mogu da jedem samo meso, jaja, sir i borovnice!

ja se smejem od muke kad me sin pita sta je za rucak! MESO... on je takav optimista, pita me covek, ja se ocajnicki osmehnem a on kaze: MESOOO! :neutral:
Kada vidim onaj moj prazan tanjir sa jednim parcetom mesa i zamislim da cu do kraja zivota uvek tako jesti :( dodje mi da prestanem da jedem! ali to bi tek bilo lose!

Poslednja izmena:
Uzas! i ja bih radije jela sve sto vi jedete umesto sto samo i uvek isto ceo, a zivot je ispred meneeeee... a mogu da jedem samo meso, jaja, sir i borovnice!

ja se smejem od muke kad me sin pita sta je za rucak! MESO... on je takav optimista, pita me covek, ja se ocajnicki osmehnem a on kaze: MESOOO! :neutral:
Kada vidim onaj moj prazan tanjir sa jednim parcetom mesa i zamislim da cu do kraja zivota uvek tako jesti :( dodje mi da prestanem da jedem! ali to bi tek bilo lose!

mislim da si se nesto opasno istripovala ili ti je losa provokacija...ja se zalazem za meso u tanjiru. :mrgreen:
nego mi je uzasniji taj odnos prema zivotinji koju prvo mazis, pa prikoljes. msm, ako mazim zivotinju i ulivam joj poverenje onda je sigurno necu pojesti.

mislim da si se nesto opasno istripovala ili ti je losa provokacija...ja se zalazem za meso u tanjiru. :mrgreen:
nego mi je uzasniji taj odnos prema zivotinji koju prvo mazis, pa prikoljes. msm, ako mazim zivotinju i ulivam joj poverenje onda je sigurno necu pojesti.

ne bavim se provokacijama, ne znam sta je tu uopste licilo na provokaciju... iskreno kazem svoju muku, razumem da me ne razumete ... to treba doziveti da bi se shvatila tacno kako SVAKO zadovoljstvo vezano za hranu prosto izgubis... i koliko je naseg drustvenog zivota zasnovano na hrani!

ne bavim se provokacijama, ne znam sta je tu uopste licilo na provokaciju... iskreno kazem svoju muku, razumem da me ne razumete ... to treba doziveti da bi se shvatila tacno kako SVAKO zadovoljstvo vezano za hranu prosto izgubis... i koliko je naseg drustvenog zivota zasnovano na hrani!

Због чега не можеш да једеш поврће, житарице и махунарке?

Back