Стари Хусар
Domaćin
- Poruka
- 3.039
Влада се хвали како је смањена незапосленост. Ако узмемо у обзир да се број становника сваке године смањи за 35000 и да барем још толико напусти земљу. Шта су тачно постигли.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Свуда у свету када се рачуна просечна плата користи се аритметичка средина (сабирање свих плата и њигово дељење бр. плата). Многи статистичари кажу да је то погрешно јер ако нпр. имаш једног човека са платом 10000 и 10 са 100 дпбија се да је просечна плата 1000. Ово је екстремни пример али суштина је иста.statisika je umece manipulisanjem brojkama...
Свуда у свету када се рачуна просечна плата користи се аритметичка средина (сабирање свих плата и њигово дељење бр. плата). Многи статистичари кажу да је то погрешно јер ако нпр. имаш једног човека са платом 10000 и 10 са 100 дпбија се да је просечна плата 1000. Ово је екстремни пример али суштина је иста.
Ovo oko plate moglo bi se i drugačije.Primer:Imamo dva radnika koji tovare dva kamiona sa peskom.Jedan je natovario kamion za dva sata a drugi je za 8 sati došo do polovine.Mislim da je jasno nebi trebalo da imaju istu platu valjda je to logično.
Bas tako!Sto god vise pametnih i sposobnih ode zauvek napolje,to je njima ovde bolje i sigurnije.oterali su nezaposlene u inostranstvo,
i time fakticki smanjili broj nezaposlenih...
statisika je umece manipulisanjem brojkama...
NE mora uvek statistika da daje pravu sliku,kao sto niti ne moze dati resenje za postojece ekonomske probleme.Ona je tu vise zbog vlasti,a mnogo manje zbog ekonomije.Слажем се са тобом. Овој други би требао да има 16 пута мању плату.
Али мој пример је био везан за манипулацију статистичких података. Иако су математички тачни они не представљају праву слику друштва. Код нас је аритметички просечна плата 45000. Технички није лаж иако већина има плату мању од тога.
"Statistika naša dika, što poželiš to naslika".Što se tiče tog računanja prosečnih plata, neki "istraživači" (mada bih ja njih drugačije nazvao, ali nema smisla zbog finog sveta sa foruma) su dokazivali da je za vreme i nakon svetske ekonomske krize došlo do rasta proseka plata, tj. da smo mi svi zapravo kreteni i da tripujemo da živimo lošije. Šta je bila poenta... Posao su tad gubili obični radnici, šljakeri koji su radili za minimalac, a menadžeri, političari, ministri i ostala bratija su ostajali na poslovima. Prostim sabiranjem npr. menadžerske plate od 100.000 i plata 2 obična radnika od 25.000, dobijamo prosečnu platu 50.000. Otpustiš jednog šljakera, ostaviš mu kuću bez prihoda, ali nam je prosek sada preko 60.000, bravo za nas...
Slažem se da menađžeri imaju visoke plate,vreme šljakera je prošlo jer "oruk "izgubio vrednos.Svaki dobar menađžer ne samo da ima veliku platu već i odgovornost.Ako firmi ide loše može i mometalno da izgubi poso.Kapitalizam je neumoljiv.
Код нас једном кад упливаш у мениђерске воде никад не излазиш, него само мењаш мениђерска места, плата астрономска а како се мениђерише види се по томе како нам је.
Zavisi od firme do firme. U javnim preduzećima je skroz normalno da direktor ima par hiljada evra platu, službeni auto, telefon, 2-3 sekretarice i ako firma propada. U privatnom sektoru to ne može baš tako. Mada, mislim da smo apsolvirali da smo mi kao neki paralelni univerzum u odnosu na civilizovan svet. Sve što je tamo normalno, ovde nije, i obrnuto.
Свуда у свету када се рачуна просечна плата користи се аритметичка средина (сабирање свих плата и њигово дељење бр. плата). Многи статистичари кажу да је то погрешно јер ако нпр. имаш једног човека са платом 10000 и 10 са 100 дпбија се да је просечна плата 1000. Ово је екстремни пример али суштина је иста.