Kako je sad na Zlatiboru?

Ako na putu do Zlatibora prolazite kroz Gornji Milanovac, obavezno svratite u ovaj restoran. To je valjda neki restoran Srpsko-Norveškog prijateljstva, ili tako nešto. Sve u svemu vidi se sa puta, a klopa je zaista ODLIČNA i uopšte nije SKUPO.

Ručak za četvoro (ražnjići, pomfrit, šopska salata, piće, tople pogače i na kraju kafica) košta samo 2000 din.

avgust2006004kg3.jpg

shaddow:
Ako na putu do Zlatibora prolazite kroz Gornji Milanovac, obavezno svratite u ovaj restoran. To je valjda neki restoran Srpsko-Norveškog prijateljstva, ili tako nešto. Sve u svemu vidi se sa puta, a klopa je zaista ODLIČNA i uopšte nije SKUPO.

Ručak za četvoro (ražnjići, pomfrit, šopska salata, piće, tople pogače i na kraju kafica) košta samo 2000 din.

avgust2006004kg3.jpg
Pih, što nesi svratio na na kafu kod mene, sram da te bude!

madellene:
Moze li neko da mi preporuci neki dobar privatan smestaj? Tipa cisto, uredno, nista lux samo da je ok. I ako ima neki pansion ili nesto slicno da se uplati klopa.
Prihvatam sugestije...

Ja sam se prekjuče vratila. Bila sam u privatnom smeštaju Čolović, našla sam ih preko neta www.zlatibor.co.yu. Sobe su sa kupatilima i skroz su ok, u prizemlju je velika prostorija sa kuhinjom. Imaju veliko dvorište i stolove ispred kuće za kafenisanje. Inače, gazde ne žive u toj kući koju izdaju, već u kući pored. I super su ljudi.

Ja sam se super provela, priroda je fenomenalna, nije mnogo skupo i za odmor je pravi izbor!

Zlatibor je nesto najlepse sto Srbija ima i gluposti su price da je skupo ,kafa u kaficima je 100 din,topla cokolada 120,sok od 110-200,pizza 350 velika,pljeskavica 120 ,porcija palacinki u kafeu Adago 160 din koje su fenomenalne izmedu ostalog i cela porcija je mnogo tako da vam preporucujem da slobodno uzmete pola pocije bice vam dovoljno..Ja mislim da su cene u Beogradu mnogo vece na pojedinim mestima pa se niko ne buni.Uostalom na Zlatibor idete na odmor da setate ,uzivate u prirodi i da se odmarete a ne da vreme provodite po kaficima i restoranima.Parice koje bi potrosili po kaficima idite na neki izlet ili do Mokre gore ili do Sirogojnog ,necete se pokajati.Sarganska osmica je na mene ostavila utisak tako da ja ni danas nemam reci da opisem kako je fenomenalno.Inace ja na Zlatibor idem po tri ,cetiri puta godisnje ,leti najmanje budem 20 dana jer se tamo jedino stvarno odmorim.Ako imate mogucnosti otidite u bilo koje doba godine ,budite gost ove lepotice bar nekoliko dana i verujte mi da cete se vratiti preporodeni.

joki0401:
Zlatibor je nesto najlepse sto Srbija ima i gluposti su price da je skupo ,kafa u kaficima je 100 din,topla cokolada 120,sok od 110-200,pizza 350 velika,pljeskavica 120 ,porcija palacinki u kafeu Adago 160 din koje su fenomenalne izmedu ostalog i cela porcija je mnogo tako da vam preporucujem da slobodno uzmete pola pocije bice vam dovoljno..Ja mislim da su cene u Beogradu mnogo vece na pojedinim mestima pa se niko ne buni.Uostalom na Zlatibor idete na odmor da setate ,uzivate u prirodi i da se odmarete a ne da vreme provodite po kaficima i restoranima.Parice koje bi potrosili po kaficima idite na neki izlet ili do Mokre gore ili do Sirogojnog ,necete se pokajati.Sarganska osmica je na mene ostavila utisak tako da ja ni danas nemam reci da opisem kako je fenomenalno.Inace ja na Zlatibor idem po tri ,cetiri puta godisnje ,leti najmanje budem 20 dana jer se tamo jedino stvarno odmorim.Ako imate mogucnosti otidite u bilo koje doba godine ,budite gost ove lepotice bar nekoliko dana i verujte mi da cete se vratiti preporodeni.

Skroz si upravu za lepotu Zlatibora! Ja idem odkada znam za sebe tamo, a sada vodim i svoje dete. Ne mogu da odem više puta godišnje, ali odem barem jednom. I zaista mislim da nije bitno doba godine, bitno je otići! Meni lično je najlepše u proleće, kada sve počne da cveta i pupi i miriši zanozno! Ah! prosto bih konzervirala taj vazduh da može!

Prvo i osnovno - Zlatibor je oaza, raj za tijelo, dusu i oci. Prelijepi pejzazi, sjajan osjecaj boravka u jednoj vrlo posebnoj atmosferi.

Drugo - Nije i nije skupo! Jbg, neces ici na zimovanje na 7 dana sa 50 eura. Normalno da narod koji zizvi od turizma mora da naplati svoj trud. ALi je opet vrlo umjereno. Sad ne govorim o kafi jer nisam puno mlatila po kafanama, ali suveniri, domaci proizvodi (medovina, kupinovo vino, sir, kajmak, slatko od jagoda...), rucni rad (u drvetu, vuna, vez...), razni aranzmani, izleti, posjete, obilasci...

Trece - U dobrom drustvu, ljudima koji vole prirodu, a treba im odmor od posla i brzine, 7-10 dana je super! Ja sam bila sa dragim pretprosle zime na 9 dana, nije bilo mrve snijega, pa sam mislila da cu da se smorim. Cak je bilo suncao. Ej, januar! Ali, nista. Jahali smo konje, igrali badbinton na livadi, bacali frizbi, mnoooogo setali, pravili piknik po neznanim sumama, klizali se na onom plasticnom krugu sto sjednes pa se spustas na dupetu, jednom smo iznajmili sanke da se sankamo po ledu (polomila sam se, naravno), obisli smo Etno selo, napravili milion divnih slika...

Cetvrto - Smjestaj je sasvim u redu, a cijena prihvatljiva iako smo bili u jeku zimske sezone.

Peto - za svaku preporuku u svako doba. Mnogo volim Zlatibor.

Vratila sam se pre 7 dana sa Zlatibora...i bilo je odlicno! Bili smo u privatnom smestaju, cene su spustili cak 50%, s obzirom da je kraj sezone. Placali smo app za 2 osobe (4*), jako nam se svidelo, 20 eura na dan. Neki app MIR, fini su i vlasnici, ima svoj parking ispred.
Sad tamo i nema turista, pa je prazno, i dosta toga ne radi, cisto da ispostuju zakasnele turiste i seminarce. Ali je raj za dusu...
Takodje preporucujem restotan u hotelu Mona, nacionalna kuhinja, prikladan ambijent.
Sto se tice cena, isto je kao i u Beogradu, hrana u restoranima, pice, prodavnice... Ali daleko od buke, ludnice, gradskog saobracaja....prija odlicno. Mada, vreme i nije neko za lude setnje jer ume da bude gusta magla i neka dosadna kisa, ali miriseee onaj bor fenomenalno.

Back