Kako je nastala feudalna klasa u srednjovekovnim srpskim zemljama?

• Začetnik teme Začetnik teme minos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Требао си написати и ону уредбу колико је који војник добијао од ратник прихода, што ни данас није случај. Радило се као у фамилији и живило се као у фамилији и односи су били као односи у фамилији. И шта ту није јасно и конкретно?

Требао си написати и ону уредбу колико је који војник добијао од ратник прихода, што ни данас није случај. Радило се као у фамилији и живило се као у фамилији и односи су били као односи у фамилији. И шта ту није јасно и конкретно?

Ništa.

Samo što nisi bio u pravu kada si rekao Dušan, a trebalo je da piše Nemanja, već u XII veku. z:)

Ovisi od toga šta podrazumevaš pod pojmom feudalnog gospodara, ali da, to bi bio primenljiv termin.

Можда би био применљив али да ли би био и прикладан за Свеце. На пример нисам приметио да Французи уче о неком Светом феудалцу Лују Деветом. У ту сврху поставио сам Јерохинцу на Религији тај термин и затражио његово мишљење, не злонамерно, него ме стварно интересује јер би то било нешта ново, али сумњам да би то Срби Светосавци прихватили. А мени је Свети Сава крсна слава и то би ми била увреда да ми неко тако честита крсну славу.

Back