Како је Бора Коњ ујахао у студију Европског парламента

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
Шта ће на ово да каже @Тихи ето баш се јуче клео у "контроверзног економисту"

Шта ће рећи сви верници цркве Спутњик?

А шта тек они који цитирају остале медије (у тексту ниже обележеним дебљим и већим фонтом) означене да шире дезинформације у служби звончициног режима захваљујући којем је њуз нет постао релевантнија слика нашег живота.

Како је Бора Коњ ујахао у студију Европског парламента

Највеће дистрибутере лажних вести у Србији ЕУ стручњаци не налазе међу медијима, већ у контроверзном економисти Бранку Драгашу, опозиционару Балши Божовићу, али и јунаку с друштвених мрежа чији је псеудоним Бора Коњ

1607619427647.png

Лажне вести су специјалност политика западног Балкана – свуда су око нас и указују на „социјални и политички поремећај”. Иако у кампањи дезинформисања значајан утицај имају Русија, Кина и Турска, продуценти те представе су, ипак, домаћи и изводе је за личне потребе. Лека има и он је у рукама Европске уније, која треба да усмери пажњу на „јачање квалитета демократије и управљања”. Тако је закључено у студији „Мапирање лажних вести и дезинформација на западном Балкану”, урађеној за спољнополитички одбор Европског парламента.

Србија је, гледано диоптријом ЕУ стручњака, похвалама на рачун председника Александра Вучића и СНС-а „погоршала квалитет извештавања”, а крива је и за већину дезинформација које су у протекле две године кружиле комшилуком. Ако у том непочинству није деловала сама, пуцајући из својих таблоида, онда јој је саучесник била Русија, оличена у београдском „Спутњику”.

Рецимо, вест с овог медија да Косово неће више бити део регулаторне зоне „Eлектромреже Србије ” и текст из таблоида „Информер” о томе како косовски Албанци наводно планирају да киднапују тенисера Новака Ђоковића због изјава које је дао о Косову, део су дуготрајних кампања дезинформација „осмишљених да делегитимизују косовску државност, подрију његове односе с Европом и дестабилизују његово управљање”.

Српски и руски медији ведре и облаче у Босни и Херцеговини, где распламсавају антизападно расположење, док у Црној Гори мењају расположење бирача.

– Кампања из 2020. подстакнута је или појачана од стране „Спутњика”. Односи се на искривљене, мада не у потпуности и измишљене, оптужбе да су Црногорска православна црква и црногорска влада одузеле богомоље које припадају Српској православној цркви.

Независни посматрачи верују да је то помогло у преобраћању јавног мњења у корист победе проруске и анти-НАТО струје „За будућност Црне Горе” у августу 2020 – наводи се у анализи у којој су „Вечерње новости”, „Курир” и „Данас” препознати као српски листови повезани с партијом ЗБЦГ.

За стање на домаћем терену сами смо криви. Упркос томе што смо угостили „Спутњик”, описан као „један од централних дистрибутивних канала за транснационалне дезинформације у региону”, улога међународних актера у креирању и ширењу лажних вести овде нема значај.

Ко онда дезинформише у Србији? Бриселски стручњаци ту улогу додељују ТВ Пинк и таблоидима „Курир”, „Информер” и „Српски телеграф, наводећи да то чине махом кроз кампање у којима клевећу опозицију, и то под покровитељством државе. Иако би се многи познаваоци српске медијске сцене сложили да провладини медији заиста имају значајан утицај на јавно мњење, битна улога приписана је и неколицини националистичких портала за које већина грађана вероватно никада није ни чула. Негативна извештавања о ЕУ, НАТО-у и Западу на бизарним интернет страницама „Националист”, „Интермагазин”, порталу „Санџачке” и сајту „Црвене беретке”, на којем се рекламирају књиге Милована Улемека Легије, можда у Србији пролазе испод мејнстрим радара, али не промичу бриселском оштром оку.

Међутим, писци овог извештаја највеће дистрибутере лажних вести у Србији не виде у медијима, већ их налазе међу појединцима - контроверзном економисти Бранку Драгашу и опозиционару Балши Божовићу.

Међу ударницима у ширењу дезинформација бриселски стручњаци наводе и Бору Коња, притом не схватајући да није реч о правом имену, већ о псеудониму фејсбук и твитер јунака.

У извештају, Бора Коњ помиње се више пута: као појединац, инфлуенсер и као медијски портпарол.

Бриселски ловци на балканске креаторе лажних вести решење, када је Србија у питању, виде у формули: појачавање притиска на владу да престане прогон независних и опозицији наклоњених новинара, разматрање рада „Спутњика”, који користи Београд као базу за дезинформационе операције у региону, и прекидање с праксом коришћења домаћих медија за дестабилизацију суседа. И онда смо на коњу

Бриселски стручњаци ту улогу додељују ТВ Пинк и таблоидима „Курир”, „Информер” и „Српски телеграф
:lol:
Бриселски стручњаци...
За шта?
За закривљеност банане и калибрисану паприку?:roll:
Што ти знаш да не знаш, чудо једно...

Politika :hahaha: svinjska hunta progoni tviterasa hahaha.

Али најјаче је када један припадник свињске хунте оличен у функцији амбасадора у Москви демантује сатирични ПЉИЖ

А онда дође један ној са сумњом у кредибилитет бриселске администрације :lol:

А онда дође један ној са сумњом у кредибилитет бриселске администрације :lol:
Апсолутно нетачно!
Ја немам никакве сумње у кредибилитет бриселске администрације! :lol:

:lol:
Бриселски стручњаци...
За шта?
За закривљеност банане и калибрисану паприку?:roll:
Што ти знаш да не знаш, чудо једно...
Pa dobro jel' ti znas ko je Bora Konj. tj. jel' si znao do sada?

Zulja ih neki Bora Konj sa Tvitera

Razbija svu briselsko *******no svapsko anglosanksonsku propagandu u paramparcad

Ne mogu Srbe da lobotomiraju i da im usade ljubav prema Briselu

Ljubav za ljubav a sir za pare briselska gologuzijo *******na

Sledeci put ako budete hteli ljubav od Srba, probajte da ih im ponudite isto mesto sto im 30 godina nudite batinu noz pendrek i bombu sa 10.000 metara bacenu na kucu.

Ali zato pratis selektovane vesti da nam Brisel sada neprijatelj :hahaha:

A do malo pre se urlalo da Eu nema alternativu ...
Sto se mene tice, EU je uvek imala alternativu, a narocito od priznanja KiM 2008, tako da...

Tacnije, ja volim Srbiju samostalnu i u dobrim odnosima sa svima koliko je god moguce zbog saradnje, ali ne pridruzenu nicemu i nigde.

Sto se mene tice, EU je uvek imaal alternativu, a narocito od priznanja KiM 2008, tako da...

Tacniej, ja volim Srbiju samostalnu i u dobrim odnosima sa svima koliko je moguce zbog saradnje, ali ne pridruzenu nicemu i nigde.
Da ali EU je nesto sto nema alternativu po pitanju nase ekonomije ... mnogo vas nema pojma o ekonomiji i misli da izvozimo u Rusiji svoje proizvode :hahaha:

Mi treba da gledamo nasa posla i da sklapamo deal-ove koji su najbolji za nas a to je svakako sa EU.

Srce moze biti na istoku to ti niko ne brani haha.

Pa dobro jel' ti znas ko je Bora Konj. tj. jel' si znao do sada?
Не треба мени нико да видим својим очима све то лицемерје Западно европске уније.
Са мало познавања историје, нешто здравог расуђивања и простом логиком- јасно је шта нам мисле, и како ми треба да се понашамо у складу са тим сазнањем.

Da ali EU je nesto sto nema alternativu po pitanju nase ekonomije ... mnogo vas nema pojma o ekonomiji i misli da izvozimo u Rusiji svoje proizvode :hahaha:

Mi treba da gledamo nasa posla i da sklapamo deal-ove koji su najbolji za nas a to je svakako sa EU.

Srce moze biti na istoku to ti niko ne brani haha.

Onda ono sto ti mislis ne pripisuj meni. Ne EU, vec pojedine clanice drzave iz EU, EU je tvorevina koja jedva cekam da se raspadne jer je cisto administrativna i politicka.

Tacnije, nije me briga za EU.

Back