"Kako ja da objasnim našem narodu da uvodimo njima sankcije, a Sloveniji ne?"

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
1662277017841.png

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvnuo se danas na pritiske da se uvedu sankcije Rusiji i rekao da je zanimljivo što se od Srbije to traži.

On je odgovarajući na pitanje slovenačkog novinara rekao da ne zna kako bi to objasnio građanima.
"Kako ja da objasnim našem narodu da uvodimo sankcije protiv Rusije, a ne uvodimo protiv Slovenije. Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Zašto onda da ne uvedemo sankcije Sloveniji?", rekao je Vučić.

Kako je dodao, uzeo je primer Slovenije, koja nam je prijateljska zemlja, ali se to odnosi i na Francusku, Ameriku...
"Molim vas da se nekad stavite u naše cipele i da razmislite šta je realno. Predsednik Pahor je među retkima koji nas razume", poručio je Vučić u današnjem obraćanju medijima nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Pahorom.
https://www.b92.net/info/vesti/inde...e&ayu_origin=18&ayu_widget=35&ayu_post=560279
Смишљен одговор словеначком новинару чије је питање резултат сталног притиска на Србију да уведе санкције Русији. И то пред Борутом Пахором Председником Словеније. Нема љутње јер је баш тако.

"...Пахор је међу реткима који нас разуме"

Па не знам баш колико нас Пахор 'разуме', с обзиром да је рек'о да покушава да разуме.
Све су то дипломатска брбљања.
Него, јел' то Вучић два пута избегао Пахоров 'загрљај', или ми се учинило? :lol: :mrgreen:

"...Пахор је међу реткима који нас разуме"

Па не знам баш колико нас Пахор 'разуме
Разумеју они нас сви, само се бојим да део Срба не разуме запад...
Јер, овде врви од неколицине :lol: која би да нас убеди како се запад руководи некаквим демократским принципима и уговореним нормама понашања у међународним односима.
И то раде само у ничин утемељеној нади да се такав поредак ствари може спасти од пропасти, која је добила нагло убрзање сукобом у Украјини.
Морамо једном да се помиримо са чињеницом да је српски осећај за част и образ код неких који себе називају Србима неповратно нестао; испран је Кока Колом, обрисан доларом и марком, згажен БМВ-ом и Мерседесом...
Пахор је мали и небитан шраф на каросерији те нахерене дереглије, која још некако плута по површини историје, и која и без њега поодавно пушта воду у труло корито...
Дакле- разумеју они нас одлично, само их то не интересује, јер су још увек у позицији (или бар тако мисле) да могу да игноришу наше примедбе и "терају своје".

Opet ova ispicutura baljezga nesto?
Da ispicutura...

Tu rijec je moja zla, pokojna baba koristila, jos uvijek se stresem kada cujem ili vidim "ispicutura"... bbbrrrrr...

Pa gospodinu predsjedniku Aleksandru Vucicu bila je duznost probati svako vino na sajmu, kako se nijedan od proizvodjaca ne bi osjecao zapostavljenim.

Znaci kulturan si, svakome iskazes duzno postovanje i opet ne valjas.

Hocemo sankcije!
Hocemo sankcije!
Hocemo sankcije!
sloveniji , francuskoj , americi ...

Da ispicutura...

Pa gospodinu predsjedniku Aleksandru Vucicu bila je duznost probati svako vino na sajmu, kako se nijedan od proizvodjaca ne bi osjecao zapostavljenim.

Znaci kulturan si, svakome iskazes duzno postovanje i opet ne valjas.
ziva dusa , mora ponekad da se malo opusti

jel tadic bese platio kaznu kad ga slikali sa vinom

mada ne znam zasto , vino nije zabranjen proizvod , on punoletan

Разумеју они нас сви, само се бојим да део Срба не разуме запад...
Јер, овде врви од неколицине :lol:која би да нас убеди како се запад руководи некаквим демократским принципима и уговореним нормама понашања у међународним односима.
И то раде само у ничин утемељеној нади да се такав поредак ствари може спасти од пропасти, која је добила нагло убрзање сукобом у Украјини.
Морамо једном да се помиримо са чињеницом да је српски осећај за част и образ код неких који себе називају Србима неповратно нестао; испран је Кока Колом, обрисан доларом и марком, згажен БМВ-ом и Мерседесом...
Пахор је мали и небитан шраф на каросерији те нахерене дереглије, која још некако плута по површини историје, и која и без њега поодавно пушта воду у труло корито...
Дакле- разумеју они нас одлично, само их то не интересује, јер су још увек у позицији (или бар тако мисле) да могу да игноришу наше примедбе и "терају своје".
Кад спомену ову 'нахерену дереглију', гледала сам неки Путинов говор где је, између осталог, рек'о да је ЕУ бирократија спора к'о - млин (воденица) из 18. века. :hahaha:

Наравно, они терају воду на своју воденицу, обашка што их ударила суша :mrgreen:

nije on to zbog sebe nego zbog preduzece , pardon drzavu
Ispostovao je svakog proizvodjaca, od najmanjeg do najkrupnijeg.

🥰

Kad malo bolje razmislim, taj dan je covjeku bila glava u torbi, ali jos jednom se pokazalo da ga andjeli cuvaju.
Probati svako vino na sajmu znaci izloziti se ogromnoj kolicini alkohola i riskirati pad sa smrtonosnim ishodom ili nesto slicno.
Jos ako uzmemo u obzir da je gospodin predsjednik Aleksandar Vucic srcani bolesnik.
I uprkom tome, uz sav rizik, bio je spreman izloziti se zastrasujucoj kolicini promila i dovrsiti zadatak.
Mene on podsjeca na Mr. Spocka kada je spasio brod zrtvujuci vlastiti zivot izlozivsi se smrtonosnoj dozi radijacije.

Ispostovao je svakog proizvodjaca, od najmanjeg do najkrupnijeg.

🥰

Kad malo bolje razmislim, taj dan je covjeku bila glava u torbi, ali jos jednom se pokazalo da ga andjeli cuvaju.
Probati svako vino na sajmu znaci izloziti se ogromnoj kolicini alkohola i riskirati pad sa smrtonosnim ishodom ili nesto slicno.
Jos ako uzmemo u obzir da je gospodin predsjednik Aleksandar Vucic srcani bolesnik.
I uprkom tome, uz sav rizik, bio je spreman izloziti se zastrasujucoj kolicini promila i dovrsiti zadatak.
Mene on podsjeca na Mr. Spocka kada je spasio brod zrtvujuci vlastiti zivot izlozivsi se smrtonosnoj dozi radijacije.
pokusaj atentata?

Back