Kako ja čistim ketler od kamenca

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
1642945189-shutterstock_1605976468-750x500.jpg

Vremenom se nakupi kamenac u kuvalu za vodu.Ima po društvenim mrežama raznih saveta kako da se skine kamenac.
Možda su delotvorni predlozi tipa, sirce, so , led itd. ali ja to radim jednostavnije i provereno sa limuntusom

Sipam kesicu limuntusa u kuvalo i dve case vode, pustim da prokljuca, iskljucim i ostavim da se ohladi.
Isperem i jos jednom stavim da voda prokljuca i ooo la la kuvalo sija kao novo a kamenca nigde :lol:

Kako vi čistite kamenac u kuvalu ?

Drugi način (kažu i efikasniji) je sa sirćetom. Šolju sirćeta i vode nasuti u posudu i poslle pola sata uključiti da proključa.
Taj metod ja koristim.. samo što odmah uključim da proključa i onda ostavim nekoliko sati da stoji.. obično preko noći.. (pokrijem nečim, da ne isparava miris sirćeta..)

moguce,samo sto sirce ima jaci miris koji ne znam da li se izgubi pranjem
Da, izgubi se skroz.. ja, nakon što prospem onu vodu sa sirćetom, prokuvam u ketleru običnu čistu vodu i nju prospem.. a onda ga dalje koristim normalno.. nema više nikakvih mirisa..

Sviđa mi se ta tvoja strategija.. :D Ali tačno bih ga sa njom morala kupovati svakog meseca.. naša voda ovde je baš puna kamenca..
Ne koristim ga često ,priznajem..I jesam ranije pokušavala da ga čistim.
No kamenac je čudo , a ja nemam nerava sa tim da se bakćem i tako..
Lakše mi je da kupim novi.

Back