Kako izlečiti anksioznost?

To mi uopšte nebi smetalo,iskreno.Hvala Bogu čitam i produhovljen sam.Ništa mojim ukućanima hvala Bogu ne fali.
Neće da ti pokažu možda, sigurno prolaze pakao unutar sebe, osim ako nisu neke neviđene hladovine...Vjerovatno te i sažaljevaju....zato čoveče zainati se, budi hrabar i kreni da jedeš kako znaš i umeš
Toliko od mene brale, ne znam šta bih ti više rekao...

Lipo san ti reka.
Umjesto sto si otisao da oko tebe djuskaju samani i samanke u crnim mantijama i vrse egzorcizam, trebao bi otici doktoru, tamo popricati, otici u apoteku i podici diazepam i escitalopram.
Немој ми рећи да су психијатри некоме помогли, леба ти...
Боље помогне рецимо јога. Она хата јога, без мистике, вежбе са опуштањем.
Читај мало о моћи аутосугестије. Чудо једно... Људи се плаше много чега а највише се плаше - страха.
Иначе, за особе које тешко гутају, рецимо желудачна кила и сл. може да помогне лек НОЛПАЗА. Мада она смањује ниво желудачне киселине, што пак није добро. Кажем, неким старим особама то лекар препоручио и сада нормално гутају. Не наговарам те, не бих да сносим нек одговорност, али иоако лек иде на рецепт, па га не ожеш и купити без знања лекара.

Немој ми рећи да су психијатри некоме помогли, леба ти...
Боље помогне рецимо јога. Она хата јога, без мистике, вежбе са опуштањем.
Читај мало о моћи аутосугестије. Чудо једно... Људи се плаше много чега а највише се плаше - страха.
Иначе, за особе које тешко гутају, рецимо желудачна кила и сл. може да помогне лек НОЛПАЗА. Мада она смањује ниво желудачне киселине, што пак није добро. Кажем, неким старим особама то лекар препоручио и сада нормално гутају. Не наговарам те, не бих да сносим нек одговорност, али иоако лек иде на рецепт, па га не ожеш и купити без знања лекара.
Vidim da nisu haha.Taj lek koriste ljudi koji stvarno imaju neki telesni problem,ja nemam apsolutno nikakvu prepreku telesnu.Od ponedeljka sam počeo da jedem čvrstu hranu,nemam još uvek baš normalno gutanje,ali ipak sam jeo.Tad mi se i generalno stanje popravilo.Evo od jutros opet u krizi,ceo dan u krevetu itd.

Vidim da nisu haha.Taj lek koriste ljudi koji stvarno imaju neki telesni problem,ja nemam apsolutno nikakvu prepreku telesnu.Od ponedeljka sam počeo da jedem čvrstu hranu,nemam još uvek baš normalno gutanje,ali ipak sam jeo.Tad mi se i generalno stanje popravilo.Evo od jutros opet u krizi,ceo dan u krevetu itd.
Pa jel ti se stanje popravilo ili ipak nije?
Nemoj da ismejavas ljude i njihove dobronamerne savete.
I nekolicina nas ovde pokusala je da tebi pomogne.

Volio bi upoznati tog psihijatra koji osobi u takvom stanju prepisuje biljni lijek i socno ga raspaliti po nosu.
Ja imam opci anksiozni poremecaj, tako da sam prije tri-cetiri mjeseca zavrsio ma hitnoj o pola 3 ujutro, isto sam kao ti strahovao da ce me spiciti infarkt, isto sam trnce, isto mi se maglilo pred ocima, dobio sam za prvu ruku prepisan diazepam od 10 mg. koji sam pio za spavanje, zbog toga sto su mi se napadaji panike pojavljivali iskljucivo pred spavanje.
Zatrazio zam pomoc kod privatnog psihijatra, platio masno, ali ne zalim novca zato sto mi je zena pomogla.
Rekla je da ostajemo pri diazepamu navecer, a preko dana svako jutro sam pio najmanju mogucu dozu escitaloprama.
Rjesavao sam nekakve testove pri prvom odlasku, skupio sam 15 bodova.
Na to mi je rekla da je sve iznad 30 klinicki slucaj, tako da imam umjeren oblik anksioznosti.
Poceo sam uzimati terapiju, nakon nekih mjesec dana jutarnji antidepresiv poceo je raditi svoj posao i nakon toga sam smanjio diazepam na svoju ruku, sada pijem 5 mg. umjesto 10 i dobro mi je.
Rekao sam prije neki dan to doktorici, ona mi je rekla da je to pohvalno ali da ovima u apoteci ne govorim nista, zbog toga ako ni mi slucajno smanjila dozu, a meni se stanje pogorsalo, gledali bi me tamo kao narkomana koji guta tablu diazepama.
Isto tako mi je rekla da je doza escitaloprama koju pijem najmanja moguca i uvijek se moze po potrebi povecati.

Usporedjujuci tvoj i svoj slucaj, vidim da si u odnosu na teme u daleko, daleko tezem stanju i prvo sto trebas napraviti je odjebati crkvene samane, samanke i biljne muckalice, obratiti se pod hitno nekom ozbiljnom, pa cak se i pripremiti na hospitalizaciju, ukoliko bi to pomoglo.
Tebi su potrebni razgovori s kvalitetnim psihijatrom, ozbiljni anksiolitici i antidepresivi, pa mozda i hospitalizacija, tako da potrazi pomoc sto prije, svaki imalo ozbiljan psihijatar bi te poslao na bolnicko lijecenje zato sto si u totalnom neredu.

Molio bi te jednu stvar, da ovaj svoj uvodni post kopiras bez ikakvog uljepsavanja, bez ikakvog cenzuriranja, tocno takav kakav jeste, isprintas na papir (spomeni i tusiranje, i skrivanje sestrine baterije za mobitel), pod hitno se raspitas o nekom strucnom privatniku i pokazes mu sta si ovdje napisao.
Odlazak svom doktoru opce prakse i pokszivanje tog teksta isto bi pomoglo zato sto bi dobio uputnicu za psihijatra koji bi te hospitalizirao i stabilizirao.
Nakon sto bi izasao iz bolnice, trebao bi pod hitno pronaci kvalitetnog psihijatra privatnika.

I ne boj se, neces umrijeti, jedino ces ovakvim ponasanjem svojim bliznjima nastaviti skracivati zivot koji se zbog tebe sekiraju.
Ja dosadio hitnoj :)

Nemam volje neretko se i rasplačem.Em što se naprežem to da gutam em su mi se te čorbe zgadile.Po prirodi obožavam da jedem pa mi ovo stanje još teže pada.Pokušavala je mama tako,napravi mi omiljeno jelo,al nema šanse ni da stavim u usta.Par puta sam se tako silio rečima "svi ljudi na ovom svetu jedu" ili "to je hrana" ili "kako si pre gutao" pa kupim nešto što mi se jede, i?Čim stavim jedan komad u usta sva volja nestane,kreće panika,zgrči se grlo još više i tako...
Evo da ti malo olakšam
Evo malo da ti olakšam
Mene je prvi bio problem obruc oko glave, e sad toliko se iscimam da ni sam nisam svestan strah da cu umreti tumor na mozgu i tako i tako sledece, dobio sam tabletice cak sam video nekakve zvezdice da mi padaju a ja kazem wau brale :) da je imao neko da me posavetuje da cu sa takvim razmišljanjem samo pojacavat akcioznost i depresiju i tih misli i strahova, pa posle dolazi gusenje trnjenje bol grudi bol zeluca klimave noge i naravno kuci zakucan, kada dobijem aritmije i bol grudi odma idem doktoru za srce i grudi i sve bude ok, i sad sam svatio boli me vise bolji da kupim sebi nesto nego davat doktorima jer te pregleda preko one stvar, evo sad imam blage aritmije i blage bolove u grudima knedla u grlu strah isto, ali borim se da izadjem i da mi mozak busy da ne razmišljam šta je koji simptom pa dosta bre dosadio sam telefonu, eto tako pozdrav.

Back