Kako izgleda vas poslovni dan

Probudim se u 8 ujutro. Toliko sam pospan da odmah opet zaspim. Onda se probudim u 10h, ustanem, kava, cigareta.. eventualno dorucak. Sjednem za komp.. checkiram mejlove.. odgovorim svima. Palim krstaricu i usenet. Vidim sto ima.. napisem 2-3 posta. Oko 11h odem na fax, odslusam sto treba. Oko 16h (na putu do doma) rjesim pozive sa klijentima vezane uz kompjuterske probleme. Oko 17h sam doma - rucam (il' kako se to vec zove). Opet za komp - dobijem brdo mejlova vezane uz posao - problemi sa serverima il' radnim stanicama - rjesim SSH-om/VNC-om. Gotov sam oko 20-21h. Eventualno.. ako je neki veci problem - ostanem ga rjesavat i iza ponoci. Ako ga nema - odem na kavu, pivo il' do kluba (sredinom tjedna). Malo rada, al' malo i para - neka, polako.. z:mrgreen:

Ovo je dan pod "normalnim" opterecenjem. Zna bit' i cijeli vikend, a i preko tjedna da se radi na terenu (u sys salama od providera - migracija sustava npr.), svaka 2 mjeseca uleti jednotjedni tecaj itd itd.. katkad treba slozit novi server i tako.

Zavrsena skola-krojac.Bavila sam se maloprodajom,veleprodajom,uvozom-predstavnistvo,izdavastvom,i sada ovo cime se bavim.
Fax sam po sebi,neka misli ko sta hoce,naravno.Sto se tice statusa,fax nije zagarantovana prolazna karta,ako se ne poseduju jos neke osobine.Osim toga uvek ima neko ko ima vise,ali nije poenta mahati time.Moja sestrica je diplomirani molekularni biolog na doktoratu u americi.Sad bi ja po tim kriterijumuma trebala misliti da svako ko nema slicno,vredi manje?

Malo kasnim sa reakcijom, ali se slažem u potpunosti. Poznajem gomilu ljudi sa završenim fakultetima, koji su realno, vezane vreće i jedva krpe kraj sa krajem, ne umejući sebi da pomognu. Sa druge strane, ne smatram da sam nešto hendikepiran što nisam diplomirao, ali u svakom slučaju je korisno imati diplomu, i uradiću to kad-tad. Zbog sebe. Treba raditi na sebi, treba učiti i školovati se, jer i pored dobrih ličnih osobina (sposobnost, snalažljivost i sl.), veliki je plus kada si i obrazovan. A gomila biznismena u Srbiji je izložena smehu samo zbog toga što su neobrazovani i polupismeni.

Back