Kako izgleda tvoja kuća snova?

600870_10151560476159361_1203574396_n.jpg

Sa ovolikim staklenim površinama je možda ekološka samo ako energiju dobija na ekološki način, ali "Zero energy" nije sigurno jer guta energiju kao hala IMR-a :mrgreen:

Ako je sertifikovana, tako je, nije to Srbija. A stakla prave svakakva, pogledaj koju epizodu Grand design, ne znam gde ima da se nadje sad na Discovery networks. Staklene povrsine su najcesce i najvece investicije ali se na kraju isplate, kad je citava staklena povrsina photo gray, ili ima ugradjene grejace, trostruko staklo radi bolje izolacije.

Ako je sertifikovana, tako je, nije to Srbija. A stakla prave svakakva, pogledaj koju epizodu Grand design, ne znam gde ima da se nadje sad na Discovery networks. Staklene povrsine su najcesce i najvece investicije ali se na kraju isplate, kad je citava staklena povrsina photo gray, ili ima ugradjene grejace, trostruko staklo radi bolje izolacije.

Staklo ima visoku toplotnu provodljivost. Šta god radio, stavljao folije, grejače ( koji btw ne rade na vazduh) ili punio argonom - uvek će staklo biti "rupa u izolaciji".
I nemoj da mi mašeš "stranim pečatima & sertifikatima" jer kvariš utisak.

Kazem, sertifikate u vecini sveta ne mogu da kupe kao kod nas. A grejaci rade na solarnu energiju. ;) Sad, kuca je lepa i zanimljiva, svidjaju mi se te ekoloski podobne ideje, recimo videla sam da izmedju slojeva stakla ostavljaju sloj vazduha ili cak plemenitih gasova.

Kazem, sertifikate u vecini sveta ne mogu da kupe kao kod nas.

Ali mogu da "prilagode kriterijume" i to uvek čine kad odgovara njihovoj industriji ;)

A grejaci rade na solarnu energiju. ;)

Nije preteška matematika pronaći toplotne gubitke ( izražene u KwH) kroz staklene površine ( kojih ona kuća ima min 30%) pa to uporediti sa jadnim kWh dobijenim sa solarnih panela.
Osim ako paneli ne zauzimaju površinu tri Marakane ( brazilske :mrgreen: ) razlika će biti enormna.

Sad, kuca je lepa i zanimljiva, svidjaju mi se te ekoloski podobne ideje, recimo videla sam da izmedju slojeva stakla ostavljaju sloj vazduha ili cak plemenitih gasova.

Lepa jeste ali bode oči ona oznaka "energetski efikasna" koja joj pristaje kao Dari Bubamari s*se. :mrgreen:
Prozore ( pa i auto gume) argonom pune stotine garaža-majstora u ovoj zemlji, ali razlika nije kao što je zamišljaš.
Bolji je prozor sa argonom, ali i dalje je hladniji od zida i najslabija karika termoizolacije.

Back